shop.musicserver.cz
Rihanna, Tereza Kerndlová, HC Sparta Aréna, Praha, 20.3.2008

Necelých 70 minut live show? Pche...

Vydáno: 21.03.2008 19:03 v sekci Naživo - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Na Barbadosu je tato diva tak vážená, že slaví její státní svátek - Den Rihanny. Jak moc Barbadosané vědí, co dělají, jsme se šli přesvědčit do pražské HC Sparta Arény, kde nám měla diva ukázat, zač je toho r’n’b loket. Leč nestalo se, a tak se dá mluvit pouze o zklamání.

Rihanna
© Archiv
Když hrála kulturní velvyslankyně Barbadosu před rokem u našich slovenských sousedů, šuskalo se, že to byla výtečná show a jedna z nejlepších koncertních akcí roku. A já jsem se proto logicky těšil na její vystoupení pražské. Ovšem silně mi zmrazil náladu nejen mráz, ale hlavně ukrutně dlouhé čekání před arénou. Start koncertu byl avizován na 19:00, jenže v tento čas se teprve začalo pouštět dovnitř. Tísnění několika tisíc lidí venku nechápu, v hale se totiž už zhruba hodinu nic nedělo, čili proč byly brány nesmyslně otevřeny až takto pozdě, mi zůstává záhadou.

Velký kus davu, který se pomalu vcucával dovnitř, přišel o předskokana. O Terezu Kerndlovou. O jeden z nejotřesnějších zážitků, co se vám při vystoupení naživo může dostat. Tereza, ještě s výpomocí poměrně schopných tanečníků, si odhýkla svých dvacet minut slávy před zataženým pódiem, doprovázena hudbou z playbacku a s hlasem, kterému vypomáhal halfplayback. I tak to naší vyslankyni do Eurosongu několikrát ujelo a písně "Orchidej" či "Have Some Fun" byly tou nejryzejší nudou. A reakce publika? Žádná. Ani potlesk, ani pískot, ani nic. Tereza přišla a odešla, kdyby ale vynechala ten příchod, vůbec nic by se nestalo. Možná, že by si toho nikdo ani nevšiml.

Rihanna
© Archiv
Rihanna přišla na pódium v devět hodin. Bíla plachta se sesunula a zatraceně sexy zpěvačka se spolu se svými tanečníky, kterým nechávala překvapivě hodně prostoru, spustila "Break It Off". Potěšila mne kompletně živá kapela včetně bubeníka, což nebývá zrovna pravidlem. Pokud jste ale zkoumali pódium déle, zjistili jste, že je vlastně dost střízlivé s nenápadnými světly a neobsahuje nic, co by mohlo upoutat pozornost. Rihanna začala méně známými kousky a návštěvníkům se nějak nechtělo dávat najevo nadšení, o rukách nad hlavou nemůže být ani řeč. Chladné publikum se tak zmohlo hlavně na zvednutý mobil a natáčení nebo focení. Jsem zvědav, kdy všem konečně dojde, že na ty fotky se stejně nedá nikdy dívat a není na nich nic vidět a že videa s chraplavým zvukem, který nestihne zachytávat mikrofon, také nemají zrovna památeční hodnotu. Už aby to bylo.

Pěvecky byla Rihanna excelentní a to i přesto, že ji zdatně sekundovaly vokalistky. Nejlepší moment koncertu se momentální r'n'b královně povedl při dvou baladách "Hate That I Love You" a hlavně "Unfaithful", při které seděla na schodech a s růžovým boa kolem krku a jako by s rozervaným srdcem se sžila s každým tónem. Mezi písněmi zvolávala výkřiky typu, že miluje Prahu, že miluje všechny fanoušky, co přišli, a že je šťastná. A já říkám ano, věděl jsem, že to s tím Chrisem Brownem je blbost, že miluje fanoušky z Prahy. Ty hloupé fanoušky z Prahy, kteří dají devět set korun za hodinový koncert, při kterém se Rihanna téměř po celou už asi viděla na hotelu. Netvářila se totiž zrovna přesvědčivě. Za to já jsem přesvědčen. O tom, že ji to nebavilo.

Rihanna
© Archiv
Když už se konečně začaly valit provařené singly z rádií, tak se lidé chytli a atmosféra byla adekvátní. Kolovrátkové "Please Don't Stop The Music" opepřila sestavou na kovových tyčích a následující "Shut Up And Drive" zase praporky označující cíl a napodobující jízdu na motorce. Nutno dodat, že i při všech těch tanečních kreacích a běhání pořád dokázala bezchybně zpívat. Snad jen zvukař se mohl trochu probrat a dát ji více nahlas, protože leckdy její hlas zanikl pod tíhou nástrojů. Respektive kytary, která zbytečně "ječela" a navíc ji měl v ruce showman, co si zřejmě myslel, že je na metalovém fesťáku, a tak při každé možné příležitosti spustil bezhlavé sólo. Některým písním to dodalo rockový feeling, jiné to zruinovalo.

Nečekaně brzy se z dancehallových rytmů vyklubala "Umbrella", pódium zahalily deštníky, celá hala křičela nadšeně "text" a Rihanna mávala na rozloučenou. Písnička se překulila do reagge podoby a slečna, ze země rumu zaslíbené, zmizela. Po necelých sedmdesáti minutách koncertu. To je jednoduše trapné, až ostudné za ty peníze, které požaduje. Nedávno byl v Praze Akon a hrál přes dvě hodiny, přičemž celý koncert se bylo na co dívat a co poslouchat. Rihanna to odflákla a to by se na téhle úrovni stávat nemělo.

Rihanna, Tereza Kerndlová, HC Sparta Aréna, Praha, 20.3.2008

NÁZORY
  • Chápu (Gužu, 21.03.2008 19:48) Reagovat

    Sice jsem tam nebyla, ale přesně si umím představit to, co autor napsal. Jelikož jsem zhruba před měsícem měla tu čest být na koncertě Panic at the Disco ve Stockholmu, kde odešli dokonce po 40 minutách (načež předkapela hrála hodinu), ale ke všemu i na pódiu prohlásili, že zahrají přídavek, protože se jim nechce chodit zpátky z šatny. No jo, někteří umělci jsou si až příliš jistí svým místem.

  • rihanna (o, 21.03.2008 20:27) Reagovat

    nO akon takovou dobrou show jak Rihanna neměl a jestli u Shut ut a drive nebyla nadšená tak nevím co si mám o tomto článku myslet !!

  • Nechapu (petra, 21.03.2008 20:37) Reagovat

    Ja tam byla, ale rekla bych, ze autor tam nebyl. Naopak - na Rihanne bylo videt, ze ji to bavi a i kdyz nejsem zarytym fanouskem tak musim koncert pochvalit - celkem slusna show. A hodina byla tak akorat. Nevim, kde autor sedel (pokud tam teda byl jak sam tvrdi) ci stal, ale publikum, ktere stalo u podia rozhodne chladne nebylo. Nejlepsi zazitek meho zivota to opravdu nebyl, ale cekala jsem, ze to bude vetsi shit, takze me koncert docela mile prekvapil. Autor je divnej. I kdyz s Kerndlovou se nespletl.

    • Re: Nechapu (Danteantik, 22.03.2008 00:42) Reagovat

      článek je napsán dobře a mám pocit, že jsem byl na stejném koncertě Rihanny jako autor! a očekával jsem od ní víc, protože jsem taky slyšel zvěsti od bratrů Slovaků... samozřejmě pokud je někdo fanoušek, tak by mu stačilo, kdyby tam dotyčná stála jenom zpívala, ale ostatní přeci jenom očekávají trošku víc... a to co tady předvedla Rihanna v Praze to víc chybělo! chyběla tomu arrange, show a ten správný zvukový feeling... ještě, že sem ten lístek dostal a nemusel platit:oD

  • Haha,nekvalitní článek a názor (Karel, 21.03.2008 21:43) Reagovat

    Tohle je úplně směšnej článek. Tomáši,je vidět,že na koncerty chodíš z nudy. Chápu,že z nich chceš dělat recenzi,ale pokud nemáš o hudbě,kterou Rihanna dělá ani páru a nemáš páru ani o samotné Rirry,tak pak se těžko píše nějakej článek,kterej měl vypadat jako kvalitní,ale je totálně trapnej.Stejně trapnej jako ty. Hodinová show je sice jedna z mínusů show,ale těch mínusů si napsal až moc a plusy skoro žádné,až teda na to,že je Rihanna sexy kočka,tak to ses tam šel dívat na její p.del?? No jasně,si přece chlap,co nedokáže rozpoznat kvalitní hudbu a jde se jenom "podívat". Terezu sice nemusim,ale tak špatná zas nebyla. Jedinej,kdo je tu trapnej,jsi ty.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Akon zavítá v květnu do pražského Fora Karlín (06.02.2024 10:11)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)
- Video: Podívejte se na Rihannu (a její těhotenské bříško) na Super Bowlu (13.02.2023 12:30)
- Rihanna žhaví fanoušky na své vystoupení na Super Bowlu krátkou ukázkou (14.01.2023 18:04)
- Video: Rihanna zase zpívá! V klipu ke generické baladě "Lift Me Up" se prochází po pláži (31.10.2022 13:14)
- V poločase Super Bowlu 2023 zazpívá Rihanna. Taylor Swift nabídku odmítla (26.09.2022 12:56)
- Rihanna a A$AP Rocky mají syna (20.05.2022 12:39)
- Rihanna je těhotná (01.02.2022 11:54)
- Nová Rihanna v berlínském muzeu voskových figurín si není podobná. "Rozpustit!" volají fanoušci (29.12.2021 15:52)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Liam Gallagher Lady Gaga Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu