Nové desky pro 12. týden

16.03.2008 05:00 - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Bryan Adams, Van Morrison, Sarah Brightman, Mike Oldfield, Ruslana, Muse, Snoop Dogg, Elbow, Buck 65, We Are Scientists, Black Tide, Van Der Graaf Generator, Wir 3, Čechomor, Ewa Farna, New Found Glory, Good Charlotte, Juno, AGF a Sascha Funke - ti všichni zaplaví svými novinkami příští týden pulty obchodů.
Pokud se v pondělí 17. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bryan Adams - 11 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Bryan Adams - 11
Číslo "11", které tvoří název nového alba Bryana Adamse, zcela jasně vypovídá o tom, kolikátý studiový počin se dostane do rukou jeho příznivcům. A aby těch jedenáctek nebylo málo, Adams nachystal u této příležitosti miniturné čítající jedenáct evropských koncertů v jedenácti dnech. Deska měla být původně akustická, ale během nahrávání Adams změnil názor a rozhodl se udělat ji klasicky rockovou. Z alba "11" je k dispozici zatím pouze první singl "I Thought I'd Seen Everything", který je ke slyšení na Adamsově MySpace.com.
Van Morrison - Keep It Simple (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Van Morrison - Keep It Simple
Po dvou letech se o slovo hlásí hudební chameleón Van Morrison, což je v jeho případě poměrně dlouhá doba. Ovšem novinka "Keep It Simple" je v něčem výjimečná - po devíti rocích je to čistě autorské album tohoto severoirského barda, a tak se fanoušci dočkají velmi osobní desky, jež je stylovou směskou jazzu, folku, gospelu, soulu a samozřejmě blues a keltské hudby. Hned pět písniček nabízí Van Morrison na svých oficiálních stránkách.
Snoop Dogg - Ego Trippin' (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Snoop Dogg - Ego Trippin'
Neúnavný rapper z amerického západního pobřeží je zpět s novým, už desátým albem, které ohlásil hitový singl "Sexual Erruption". Kvůli jeho nečekanému úspěchu musela deska, která byla původně naplánovaná na květen, vyjít o něco dříve. Mezi hosty jsou Charlie Wilson & The Gap Band, Everlast, Pharrell nebo Too Short a mezi producenty například Rick Rock, Raphael Saadiq, Teddy Riley nebo Polow da Don. Druhým singlem z desky bude "Neva Have 2 Worry", třetím pravděpodobně "Life Of Da Party". Všechny tři tracky hrají na jeho MySpace.com.
Sarah Brightman - Symphony (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Sarah Brightman - Symphony
Sarah Brightman vydává dlouho očekávanou novinku "Symphony" na etapy, a prodlužuje tak některým fanouškům pětileté čekání. V severní Americe si ji mohou poslouchat již od ledna, v Japonsku od února, v kontinentální Evropě od pondělí a Britové se dočkají až příští měsíc. Brightman nic nemění na osvědčeném modelu operního a muzikálového crossoveru, který místy hraničí až s gothic metalem. Odměnou fanouškům bude čtrnáct skladeb a řada hostů včetně tří tenorů Allesandra Safiny, Fernanda Limy, Andrea Bocelliho, se kterým nazpívala italskou verzi hitu Faith Hill "There You'll Be", a frontmana skupiny Kiss Paula Stanleyho. Sarah Brightman nabízí ukázky všech skladeb na svém webu.
Elbow - The Seldom Seen Kid (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Elbow - The Seldom Seen Kid
Tři roky po posledním albu "Leaders Of The Free World" se vrací anglická rocková kapela Elbow s novou deskou. Poprvé si všechny procesy nahrávání udělali kompletně sami a jediným cizím elementem v novém materiálu je zpěvák Richard Hawley ve skladbě "The Fix". Prvním singlem je písnička "Grounds For Divorce", kterou si můžete poslechnout třeba na jejich MySpace.com. Na oficiálním webu kapely je ke slyšení další track z desky "The Bones Of You".
Mike Oldfield - Music Of The Spheres (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Mike Oldfield - Music Of The Spheres
S novým albem "Music Of The Spheres" hudebního mága Mikea Oldfielda se jeho fanoušci vypraví do jeho představy vážné hudby. Deska je jeho prvním dílem, které napsal pro orchestr. Nahrávala se ve studiích Abbey Road se The Sinfonia Sfera Orchestra a producentem jí byl známý Karl Jenkins. Na desce hostuje čínský klavírní virtuos Lang Lang a v jedné skladbě novozélandská sopranistka Hayley Westenra, známá jak svými sólovými projekty, tak spoluprací s irskou skupinou Celtic Woman. "Music Of The Spheres" je první klasickou nahrávkou, která vychází na USB flash disku.
Buck 65 - Situation (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Buck 65 - Situation
Z Kanady pochází tento neobyčejný bílý rapper, který miluje blues a country a všemožně se je snaží spojit s hip hopem. "Situation" je další z jeho alb, které tentokrát natočil s turntablistou jménem Skratch Bastid. Ve speciální sekci jeho webu si můžete pustit klip k "1957" a čtyři další skladby v sekci Audio. Stejný počet nových tracků zní i na jeho MySpace.com.
Muse - H.A.A.R.P (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Muse - H.A.A.R.P
Velcí oblíbenci ostrovních hudebních médií Muse se rozhodli fanoušky potěšit živým albem "H.A.A.R.P". To na DVD a CD zachycuje dva koncerty ve Wembley z června loňského roku. CD fanouškům nabídne šestnáct písniček a DVD ještě o čtyři více plus samozřejmě slušnou řádku bonusů. Už z ukázek, které najdete v různých formách na MySpace.com Muse a speciálních stránkách tohoto titulu je zřejmé, že je na co se těšit - od výborné muziky po zajímavou scénu.
We Are Scientists - Brain Thrust Mastery (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

We Are Scientists - Brain Thrust Mastery
Americká indie rocková kapela We Are Scientists existuje osm let a slaví zatím větší úspěchy v Británii a na starém kontinentě než doma. Svědčí o tom i fakt, že jejich novinka "Brain Thrust Mastery" vychází zatím výhradně v Evropě. Je to první nahrávka bez bubeníka Michaela Tappera, který WAS nedávno opustil. Album ohlásil singl "After Hours", který zní na jejich MySpace.com.
Ruslana - Amazonka (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Ruslana - Amazonka
Ukrajinská divoženka a výherkyně ceny Eurovize za rok 2004 Ruslana se po čtyřech letech hlásí s novým albem, které můžete hledat hned pod dvěma názvy - buď pod ukrajinským "Amazonka" či pod anglickým "Wild Energy", přičemž obě verze se neliší pouze v jazyku, ale i v délce, počtu a složení skladeb. Na ukrajinské verzi například nehledejte duety s T-Painem či Missy Elliot a několik dalších písniček. Jinak se ale dočkáte opět spojení rocku, popu a taneční muziky, podobně jako albu "Wild Dances". Součástí alba je i nová show, z níž část uvidíte na Ruslanině kanálu na YouTube.com.
Různí - Juno (OST) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Juno OST
Hudba z nízkorozpočtového filmového trháku, který získal čtyři nominace na Oscary, tak zaujala, že se dokonce vyšplhala na čelo amerického albového žebříčku. Velkou část skladeb z desky tvoří písně písničkářky Kimya Dawson a jejích kapel Antsy Pants a The Moldy Peaches. Hudbu měli původně nahrát Yo La Tengo, ale když režisér Reitman slyšel jednu skladeb Dawson, bylo rozhodnuto. Na soundtracku najdete také skladby od The Velvet Underground, Sonic Youth, Cat Power, The Kinks nebo dva kousky od Belle & Sebastian. Půlminutové ukázky všech písní z desky zní na jejich IMEEM, šest celých pak na stránce MySpace.com věnované filmu.
Black Tide - Light From Above (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Black Tide - Light From Above
Po loňském EP "Shockwave" se konečně příznivci americké skupiny Black Tide dočkávají plnohodnotného debutu "Light From Above". Kapela se účastnila loňského Ozzfestu a to i přes to, že ani jeden z členů kapely ještě nedosáhl dvaceti let. Může za to nejspíše jejich kombinace thrash metalu s jemnou příměsí latinsko-americké kytarové školy a slušný melodický základ. Tři skladby z "Light Form Above" nabízejí Black Tide na svém webu.
AGF - Words Are Missing (Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

AGF - Words Are Missing
Německá básnířka a producentka avantgardní elektronické hudby Antye Greie-Fuchs přichází s novinkou, dva roky po "Nature Never Produces The Same Beat Twice", kterou natočila s ukrajinskou kolegyní Zavoloka a čtyři po poslední vlastní desce "Westernization Completed". Na novince zcela vynechala své abstraktní verše a svůj hlas podřídila abstraktním kompozicím. Z jejího oficiálního webu si můžete stáhnout skladbu "Words Are Missing" ve formátu MP3. Více jsme o ní psali v naší rubrice MP3 Jukebox.
Van Der Graaf Generator - Trisector (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Van Der Graaf Generator - Trisector
Dnešní doba je velmi nakloněná reunionům. Další kapelou, která se rozhodla znovu se dát dohromady, jsou kultovní progresivně rockoví Van Der Graaf Generator. Skupina kolem Petera Hammilla se ovšem sešla už roku 2004, kdy vydali album "Present", následovalo turné a poté i live album "Real Time". Návrat nyní pánové ztvrzují další deskou "Trisector", avšak bohužel už bez Davida Jacksona.
Wir 3 - Wir 3 (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Wir 3 - Wir 3
Německé děti mají nové idoly - Veru, Lindu a Linu, trojici holek kolem dvaceti let říkající si Wir 3. Jejich eponymní debut následuje po úspěšných singlech "Heyah Mama", "Omi ist der Hit" a především singlu "Kuma Hé", který může v klidu konkurovat například "Asereje" od Las Ketchup. O tom se konečně můžete na vlastní nebezpečí přesvědčit i na stránkách téhle skupiny.
Karel Holas & Čechomor - Svatba na bitevním poli (soundtrack) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Karel Holas & Čechomor - Svatba na bitevním poli (soundtrack)
Režisér Dušan Klein (pentalogie "Básníci" či "Vážení přátelé, ano"), natočil minulý rok komedii "Svatba na bitevním poli" s hvězdným hereckým obsazením (B.Polívka, J. Somr, M. Vašut, Z. Adamovská a další) a vzhledem k historickému tématu svěřil Klein hudební doprovod filmu skupině Čechomor, která tak v krátké době zásobí fanoušky další deskou. Soundtrack kromě scénické hudby obsahuje i pět nových skladeb včetně aktuálního singlu "Byla vojna" a najdete tu i zřejmě největší hity kapely - "Proměny" a "Velické zvony".

V krátkosti

  • Deset let své hudební kariéry se rozhodla oslavit pop-punková kapela New Found Glory výběrem hitů "Greatest Hits", kam zařadila i jednu doposud nevydanou skladbu. MySpace.com kapely nabízí k poslechu několik hitovek k poslechu.
  • Pokud občas přepnete na televizi Primu, těžko vám mohla uniknout Ewa Farna a titulní skladba "Jaký to je" k seriálu "Ošklivka Katka". Skladbu napsalo známé duo Ondřej Soukup - Gábina Osvaldová a nová písnička je i důvodem k reedici loňské Ewiny desky "Ticho".
  • Americká rocková partička Good Charlotte se právě chystá na turné, které zavítá i k nám, a u příležitosti něho pánové vydávají živé EP "Live And Revitalized" obsahující šest skladeb.

Dále vychází:

Baby Einstein - Music Box Orchestra - Sing (EMI)
Cecilia Bartoli - Maria (Universal)
Ewa Farna - Ticho/Reedice (Universal)
Good Charlotte - Live And Revitalized EP (Sony BMG)
House Of Lords - Come To My Kingdom (Mystic Production)
Jason Mraz - Mr. A-Z (Warner Music)
John Coltrane - Ballads (Universal)
Karajan - Karajan In Concert (Universal)
New Found Glory - The Greatest Hits (Universal)
Raimondi/Bartolucci - Murder In The Cathedral (Universal)
Různí - Bunnytown (EMI)
Různí - Girl Power (EMI)
Různí - My Friends Tigger & Pooh (EMI)
Různí - Tanecni Liga 103 (Universal)
Různí - The Classical Tribute (Universal)
Strapping Young Lad - 94 (EMI)
Strapping Young Lad - Chaos Years/Digipa (EMI)
Timo Tolkki - Saana (Mystic Production)
Toto - The Collection (Sony BMG)
White Lion - Return Of The Pride (Mystic Production)
Winter's Verge - Eternal Damnation (Mystic Production)
Zimmer's Hole - When You Were Shouting at the Devil...We Were in League With Satan (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY