shop.musicserver.cz

Dj Krush - Hip hop z Dálného východu

Vydáno: 28.02.2008 13:11 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
DJ Krush
© facebook interpreta
Povětšinou máme šanci setkávat se s hip hopem převážně americkým, občas ještě tak s britským, polským či ruským. Je tu ale jeden týpan, co dost hlasitě vychrochtal do světa hip hopu už mnohý beat, a přitom jeho původ je zcela orientálně dálněvýchodní. Je totiž z Japonska. Jmenuje se Hideaki Ishi aka DJ Krush a kromě toho, že právě teď v sobotu 1. 3. přijede oblažit Prague Music V9kend do Retra, má na svém kontě taky svoje první DVD "Suimou Tsunenimasu (History Of DJ Krush)". A kromě jiného, japonský hip hop, to tu dlouho nebylo...

Pro nás ve střední Evropě je Japonsko hodně odlišnou zemí. Životní styl, hudba, umění, myšlení, to vše je hodně jiné. Co je Japonsko pro tebe?

Tak především jsem se v Japonsku narodil a vyrostl tam. Opravdu se cítím nejlépe, když jsem doma. Zvláště poté, co jsem začal cestovat a hrát po celém světě, jsem si opět uvědomil hodně dobrých věcí, které v mé zemi jsou a proč ji mám rád. A samozřejmě, jako všude, taky v Japonsku jsou i ty špatné...

Když jsem před dvěma lety byl v Tokiu, nemohl jsem si nevšimnout množství mladých lidí, posedávajících po ulicích se zvláštními účesy a v podivném oblečení. Jak silná je mladá kultura v Japonsku?

Řekl bych, že ten typ zvláštních mladých lidí na ulicích je už trochu na ústupu, ale stále se tu nějací najdou. Zvlášť v Tokiu... :-))

V Tokiu jsem byl v klubu Womb a myslím, že je to hodně dobrý klub. Ostatně tam taky často hraješ. Ale optám se jinak: Který klub v Japonsku je tvůj nejoblíbenější a jaký je rozdíl mezi Tokiem a ostatními městy?

V Japonsku je tolik dobrých klubů, velkých i malých, že jen těžko vyberu jen jeden. V Tokiu je opravdu hodně klubů, ale tak je to v každém velkém městě a myslím, že Tokio je v tomto podobné, jako další megacities ve světě. Menší města u nás mají svoje hodně zajímavé kluby, jen jsou trochu menší a skromnější.

Nedávno jsi vydal DVD pojmenované "History Of DJ Krush". Můžeš o něm říct něco víc?

Shrnuje moji kariéru od počátků až po aktuální současnost. Je tu také hodně šotů ze zákulisí, z nahrávacích sessions, z míst, kam se moji fanoušci běžně nepodívají. Doufám, že tím lidem ukážu trochu odlišnou část mého života.

Po vydání tvého posledního alba "OuMuPo" z loňského roku se mnozí ptali, co je to vlastně za styl, který hraješ. Myslíš, že hraješ stále ještě hip hop, nebo už jsi spíš tvůrce něčeho nového?

Tak především, "OuMuPo" je mix CD, nikoliv studiové album. Ale jsem s ním velmi spokojen, stejně jako s ohlasy na něj. Nikdy jsem svou hudbu neškatulkoval, to nechávám na každém posluchači. Ať si každý sám posoudí, zda je to ještě hip hop, nebo už ne. Jestli bych chtěl kategorizovat moji hudbu, pak bych jistě zvolil škatulku "Krush".

Když už se bavíme o hip hopu, co si myslíš o jeho současné světové podobě?

Takový ten mainstreamový hip hop z MTV mě nezajímá, takže to těžko můžu komentovat. Ale když přijde řeč na undergroundovou scénu, pak musím říct, že po světě je opravdu mnoho velmi zajímavých umělců.

Máš nějakou představu, kam se bude hip hop vyvíjet v příštích letech?

Tak to vážně nevím, jestli se hip hop bude, nebo nebude dál vyvíjet, a zda tu bude i za další roky. Co ale říct mohu je to, že jak hardware, tak software se vyvíjejí čím dál rychleji, a to vše hudbu velmi mění. To nejdůležitější je přijmout nové změny a rozvíjet svou individualitu, neztratit se někde v proudu na půl cesty.

Tak jako američtí hiphopeři často pocházejí z pouličních gangů, ty jsi zase byl součástí Yakuzy, když jsi byl mladý. Jakou zkušenost jsi si odnesl?

No comment!

Do Čech nepřijíždíš poprvé. Pamatuješ si něco ze své první návštěvy u nás?

Vím, že jsem v Čechách už hrál, ale nic si z toho nepamatuji. Je to škoda, protože je to jistě krásná země, ale já tam byl jen na otočku. Doufám, že teď to napravím a Prahu si trochu projdu, protože budu mít víc času.

Teď o víkendu se do Prahy vracíš na Prague Music V9kend. Co můžeme očekávat?

Doufám, že otevřete svou mysl, necháte se nést proudem mé hudby a že si každý moje vystoupení užijete po svém. Moc se na vás těším, lidi!

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Legendární DJ Krush vydá nové album den před pražskou show (13.02.2024 18:10)
- DJ Krush představí v únoru v Lucerna Music Baru nové album (30.10.2023 18:43)
- Naživo: DJ Krush zůstává nestárnoucím králem gramofonů (07.10.2014 15:12)
- Fotogalerie: DJ Krush v obrazech (07.10.2014 08:33)
- DJ Krush se v říjnu vrací do Prahy (10.09.2014 19:18)
- Festival v9kend se blíží (23.02.2008 09:23)
- Audio: Jukebox 31/2006 (02.08.2006 05:00)
- Line-up Hip Hop Kempu je bohatší o DJe Krushe (06.07.2006 09:47)
- Recenze: Jeden proti jednomu (23.06.2006 12:00)
- Recenze: Japonský křest hip-hopovým ohněm (05.12.2002 05:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Vladimír Mišík Justin Bieber Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu