shop.musicserver.cz
Slasti a strasti Česko hledá SuperStar

Slasti a strasti Česko hledá SuperStar

Vydáno: 03.03.2008 05:00 v sekci Publicistika - Tomáš Parkan a Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Nyní tu máme X-Factor, ale tři předchozí ročníky soutěže Česko hledá SuperStar s sebou přinesly spousty skvělých i otřesných zážitků. Stejně tak nejrůznější nahrávky účastníků. Pojďme se podívat na nejhorší desky, největší překvapení, na alba, která by měla vyjít, kuriozity a další zajímavé momenty.

Česko hledá SuperStar
© nova.cz
Ze tří let existence Česko hledá SuperStar nevzešlo jen deset desek, které se docela povedly. Soutěž také nabídla vedle hodně zdařilých singlů několik nadějných zpěváků či zpěvaček, jejichž debuty by rozhodně měly vyjít, leč se tak zatím nestalo. Na druhou stranu se objevila alba, jež nikdy neměla vylézt na světlo boží, někdy jsme měli tu čest s velmi kuriózními nahrávkami či situacemi. Tímto článkem chceme vzpomenout také ty, kteří nás po svém účinkování v pořadu překvapili nebo naopak zklamali. Občas obojí dohromady.


Nejhorší alba

Martin Hranáč - Nejsem Superstar
Martin Hranáč - Nejsem superstar
Budeme trochu parafrázovat klasiky, ale desku "Nejsem Superstar" Martina Hranáče jsme bohužel slyšeli. A dokonce jsme na ni zveřejnili recenzi. Dodnes se díky ní občas v noci budíme hrůzou s naježenými vlasy na hlavě. Hodnocení 1/10 vzhledem k tomu, že 0/10 na musicserveru nedáváme, udělujeme jen opravdu neposlouchatelným nahrávkám. Koneckonců další vývoj "kariéry" Martina Hranáče (mimo jiné účast v reality show "Vyvolení") nám ukázal, že tenhle člověk je trošku někde jinde než většina smrtelníků.

Petr Poláček - Nemůžu zapomenout
Petr Poláček -  Nemůžu zapomenout
Jestli je po poslechu druhé desky Petra Poláčka "Nemůžu zapomenout" pravdou její název, pak hořce litujeme kolegu Michala Kocha, jenž ji dostal na recenzi. I těch několik ukázek, které má Poláček na stránkách, nás utvrzují v tom, že jeho názor na toto album je zcela na místě. Poláček se nikdy nedokázal oprostit od výrazu Jona Bon Joviho, a tak to, co ho přivedlo na "vrchol", ho z něj velmi rychle sestřelilo i dolů.

Standa Dolínek - Standa 001
Standa Dolínek - Standa 001
Přiznáme se, desku rebela ze SuperStar jsme, vyjma několika ukázek, neslyšeli. Z ostatních médií, jejichž redaktoři tak šťastní jako my nebyli, však o jeho albu "Standa 001" šly takové legendy, že si v našem článku místo určitě zaslouží. Sice zřejmě neklesl tak hluboko jako Martin Hranáč, ale vzhledem k tomu, že na rozdíl od onoho vyvoleného postoupil až do finálových kol, bychom měli brát "Standa 001" vážně. Jen doufejme, že se nedočkáme "Standy 007" podobné kvality.


Největší překvapení - Julián Záhorovský

Julian Záhorovský - Obraz J.Z.
Největší překvapení přišlo zřejmě v podobě Juliána Záhorovského a jeho cédéčka "Obraz J.Z". Julián během svého působení v první řadě SuperStar dostal mnoho nelichotivých jmen a jeho zpěv taky, nicméně tahle deska nesoucí se v duchu poprocku se mu docela povedla - rozhodně více, než by kdo kdy čekal. Navíc jako jeden z prvních se na ni výrazněji podílel i autorsky. Ovšem po vydání alba se po Juliánovi slehla zem, dokonce ani v bulváru se moc neobjevuje, oficiální stránky nefungují. Poslední zmínka, kterou o něm máme, je v souvislosti s projektem Česko hledá písničku.


Promarněná šance - Gába Al Dhábba

Gába Al Dhabba - Contra Factum
Vypadalo to dobře. Co dobře, skvěle! Gába sice v soutěži naživo vždy úplně přesně neintonovala, ale její projev měl šťávu a její hlas hloubku. Spojila se s Milanem Cimfem, který vytáhl to nejlepší už z Petra Bende, pustila se do skládání a společně vytvořili "Contra Factum". Desku sice se skvělým zvukem, ale tak překombinovanou, že by melodické a aranžérské nápady v ní vystačily na další dvě. Zatímco většinu alb jejích kolegů ze SuperStar zabil nedostatek nápadů, její nahrávku zadusil pravý opak.


Dosud nevydaná alba

Petra Páchová
© facebook interpreta
Petra Páchová je bohužel jediným finalistou první řady, kterému ještě nevyšla deska. Troufneme si napsat, že tahle pozitivní slečna svým "Fame" či vynikající "True Colors" přirostla k srdci mnoha lidem. Už v době svého vyřazení tvrdila, že na její desku si budou muset lidi počkat, že prioritu má studium. Po nějakém čase se vynořilo pár informací, že album opravdu připravuje, ovšem ty zase rychle utichly. Poslední zprávy máme přímo od Petry Páchové ze křtu Zbyňka Drdy v minulém roce - půlka skladeb už je natočená, zbytek se připravuje. Byla by velká škoda přijít o hlas Petry, jehož zabarvení je opravdu výjimečné a jak to nazvali porotci v SuperStar - velmi signifikantní. Styl, kterým by se mohla Petra Páchová vydat, si dokážeme představit někde na pomezí popu a folku či rocku a folku, tedy něco podobného, co můžeme slyšet například u Sarah McLachlan. U její desky bychom neočekávali výrazný komerční úspěch, ale spíše obohacení české hudební scény.

Klára Zaňková
© facebook interpreta
Rodina Zaňkových otiskla do historie Česko hledá SuperStar hned dvě hluboké stopy, z nichž ta od Kláry Zaňkové je přeci jen o trochu hlubší. Stejně jako Petra Páchová s "True Colors" zazářila Klára Zaňková s "You Oughta Know", ale poté následoval rychlý konec v soutěži. Skoro to vypadalo, že Česko po delší době našlo dobrou, opravdu rockovou zpěvačku. Bohužel, zatímco její kolegové z druhé řady vydávali jedno CD za druhým, Klára Zaňková stále nic. Přitom ještě před rokem, kdy hostovala v jednom dílu třetí řady, vyhlásila, že se právě vrátila z Francie, kde svůj debut natáčela. Ale od té doby je ticho po pěšině. Doufejme, že letos se její cédéčko na trhu opravdu objeví. Zatímco Petře Páchové jsme velké prodeje neprorokovali, Klára by mohla mít se svým dynamickým projevem úspěch i v této oblasti.


Skvělý singl z průměrné desky - Janika Kolářová

Janika Kolářová - Janika
Janika Kolářová se v SuperStar dlouho neohřála, ale i tak se našlo vydavatelství, které s ní nahrálo desku "Janika". Ta se moc nepovedla, ale první singl "It Don't Work Like That" (video na YouTube.com) je pecka jako hrom. Písnička někde na pomezí r'n'b a poprocku se v klidu může řadit k těm nejlepším singlům lidí z Česko hledá SuperStar. Bohužel rádii a televizemi zcela prošuměla.


Nejzajímavější projekt nepřímo související se SuperStar - Photolab

Photolab
© www.photolab.cz
Člověk by měl přiznat svoji chybu. Před pár lety jsme v komentáři k semifinále druhé řady Magdaleně Šalamounové neprorokovali zvlášť dobrou budoucnost. V tomto případě se ukázala zkušenost poroty, která tvrdila opak. Tahle velmi zvláštní dívčina se dala u příležitosti vernisáže jedné výstavy dohromady s několika muzikanty, a tak vznikla skupina Photolab, jež se společně se svým kytarovým folkpopem pomalými krůčky dere na naší hudební scéně do širšího povědomí. Od dob soutěže Magdalena skvěle zkultivovala svůj hlas a tím se z ní stala zpěvačka, o které se za nějaký čas bude hodně mluvit. Samozřejmě nelze opomíjet i výborný muzikantský doprovod, který jemně kontrastuje s jejím zpěvem, a melodicky hodně povedené písničky. Kapela má na svém kontě několik demosnímků, ale také účast na soundtracku k filmu "Pusinky". Magdalenu samotnou jste pak mohli slyšet i na soundtracku k "Rafťákům".


Opravdu kuriózní distribuce - Veronika Zaňková

Veronika Zaňková - Zpátky na zemi
Asi už tušíte, kam tímto míříme. Ano, správně, k maxisinglu "Zpátky na zemi" Veroniky Zaňkové, který se prodával dohromady s pracím práškem. Tento způsob se zdá poněkud nešťastným a to i v době, kdy běžně CD a DVD vychází jako přílohy časopisů. Veronika Zaňková posléze vydala i klasický disk "Kapky v moři", který se neřadí k nejhorším, ale vážně hrozí, že po práškovém úletu už ji většina lidí přestala brát vážně.



NÁZORY
  • O čem to zase píšete? (Richard Šimůnek, 03.03.2008 12:32) Reagovat

    Teda Vaše starosti bych fakt chtěl mít. Články o televizních pořadech stanice Nova na prestiži tohoto serveru určitě nepřidají.

  • a co? (chocobo, 03.03.2008 16:36) Reagovat

    a co jako?
    ja tu soutez sledoval. mam rad pop (i kdyz zrovna ceskej az na vyjimky vubec), pop-rock taky. tahle soutez rozvirila ztuchle vody ceskyho popu / pop-rocku. tak proc se neohlidnout?
    ja sem rozhodne rad... :)
    a neslo jen o nejakou soutez televize Nova.... Nevystupovaly tam umele "hvezdy" nasi sceny, ale zpevaci z ulice.... takze oproti Richardovi, ja tento clanek pochvaluji. PObavil me:)

  • ad Janika Kolářová (Tyrl, 04.03.2008 22:43) Reagovat

    Janika zřejmě prošuměla nejen médii, ale i ušima autorů článků na musicserveru. Jinak si nedovedu vysvětlit, že u singlu hodnoceného jako výborný nedokážete ani správně napsat jeho název It Don´t Work Like That.. Zajímavé je také, že přestože v původní recenzi Tomáš Parkan hodnotí nejvýš skladby "Losing You" a "A 1000 Times" ( naprosto se s tímto názorem ztotožňuji ), zde už o nich není ani zmínka. Janiku Kolářovou bych zařadil mezi největší ztráty soutěže spíše než akcentoval jednotlivý výkřik z jejího alba :(


    • Re: ad Janika Kolářová (CZNeo, 05.03.2008 08:26) Reagovat

      Nechci ti do toho kecat, ale není to náhodou "I don't work like that". Janika není taková hvězda, aby mohla vydat singl s gramatickou chybou v názvu (odkaz na Timbalanda)

      • Re: ad Janika Kolářová (Liam, 06.03.2008 00:42) Reagovat

        a proto bylo vynalezeno 'ain't'

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Julian Záhorovský nahrál pro film "Franta mimozemšťan" countryovku "D1" (12.02.2024 14:12)
- Video: Julian Záhorovský se v klipu "Sítě" zlobí na sociální média (24.11.2023 18:41)
- Video: Julian Záhorovský obsadil do klipu k "Věříš na lásku?" nic netušící přítelkyni (15.02.2023 13:19)
- Nové desky 13/2022 - od Red Hot Chili Peppers přes Lights po Meshuggah (06.04.2022 08:00)
- Video: Julian Záhorovský láká na film "Po čem muži touží 2" klipem "Chci, abys věděla, kdo opravdu jsem" (03.04.2022 16:51)
- Platforma Song pro tebe slibuje, že složí písničku i o vás. Do tří týdnů bude hotová (20.05.2020 14:40)
- Nejvíc nej: Smrt, bradavka a Leoš Mareš: 10 nejčtenějších článků roku 2019 (31.12.2019 10:30)
- Video: Při "Umřu s tebou" Juliana Záhorovského a Lucie Vondráčkové umřou leda tak posluchači (15.12.2019 17:55)
- Video: Julian Záhorovský se ukazuje v jiném světle. Klipem "Spolu" uvádí sólový projekt 10 Julian (16.01.2019 08:11)
- Naživo: Wabi a jeho Stádo jsou naživo Ďáblové (08.12.2013 20:04)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu