shop.musicserver.cz
Co poslouchá musicserver 4/2008

Co poslouchá musicserver 4/2008

Vydáno: 26.01.2008 05:00 v sekci Publicistika - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Tentokrát si představíme bostonskou partu Street Dogs, multižánrové album Patricka Watsona, které pojí dohromady jeho falzet, norskou písničkářku Lene Marlin a DVD verzi desky, jež na musicserveru dostala plný počet. Dojde i na chilskou poprockovou hvězdu Nicole a o 19 let se vrátíme s Lizou Minnelli.

Co poslouchá musicserver
© facebook interpreta
Seriál "Co poslouchá musicserver" je tu od toho, aby se s vámi naši redaktoři a fotografové podělili o dojmy z alb, která je v poslední době buď zaujala, anebo neodmyslitelně patří do jejich playlistů. Připomeneme si jak desky dávno vydané, jimž se v médiích mnoho prostoru nedostává, tak alba nová, o nichž by ale jinak na musicserveru třeba ani nepadla zmínka. Že mnohdy půjde o velmi pestrou kolekci, je nasnadě. V tomto díle na vás čekají Street Dogs, Patrick Watson, Lene Marlin, Nicole a Liza Minnelli.


Ondřej Michal: Street Dogs - Fading American Dream (2006)

Street Dogs - Fading American Dream
Ten, kdo se aspoň okrajově zajímá o dění na hudební scéně, jistě uzná, že uplynulý rok byl zajímavými koncertními zážitky doslova nabitý. Ačkoliv jsem se snažil nechybět na žádné akci poznamenané v mém moleskinu, pár mi jich bohužel uniklo. Jednou z nich bylo i vystoupení bostonské party Street Dogs ve smíchovském Futuru. Po odchodu z folk-punkových Dropkick Murphys je dal dohromady zpěvák Mike McColgan. Na rozdíl od předchozí kapely se Street Dogs částečně oprostili od vlivu irské lidové hudby a inspiraci nalezli hlavně v oblasti rychlého punkrocku. Nicméně díky užití například akordeonu je tady atmosféra irského zakouřeného pubu stále patrná. "Fading American Dream" je jejich třetím albovým počinem a až na pozvolnou šlapavou "Final Transmission" je po okraj naplněná svižnými punkovými songy.
Nejlepší skladby: "Last Transmission", "Not Without A Purpose"


David Věžník: Patrick Watson - Close To Paradise (2006)

Patrick Watson - Close To Paradise
Často se mi stává, že dobrou muziku neobjevím sám, ale skrz někoho jiného. Třeba The Cinematic Orchestra pro mě takhle objevili Patricka Watsona a skupinu, ve které hraje a která se jmenuje stejně jako on. Deska "Close To Paradise" je dva roky stará a původně jsem ji chtěl odmávnout s radou, ať si Patrick laskavě ujasní, co chce vlastně hrát. Na první poslech nedrží pohromadě - Illustratosphere, Coldplay, Elton John, folk, blues, click'n'cut, pop, rock, to nemůže držet pospolu. Pak jsem ale objevil to pojítko, kterým je Patrickův falzet, a album si celkem oblíbil. Jasně, do "the best" nepatří, ale jako kulisa k večernímu brouzdání internetem je dost fajn. A těším se na příští.
Nejlepší skladba: "Daydreamer"


Tomáš Parkan: Lene Marlin - Another Day DVD (2003)

Lene Marlin - Another Day
Byla to ode mě tehdy velká troufalost, dát ve své třetí recenzi nejvyšší možné hodnocení. Teď s odstupem času s hrdostí prohlašuji, že jsem rád, že jsem si tehdy tu desítku obhájil, protože "Another Day" Lene Marlin(MySpace.com) je stále dokonalá. Ovšem vedle CD existuje i DVD verze, jež vyšla prakticky současně s vydáním kompaktu. Jednotlivé písničky jsou na disku k dispozici ve dvou zvukových verzích - v klasickém sterou a v 5.1 Dolby Surround. Při poslechu si pak můžete vybrat, z jakého úhlu budete toto album sledovat. Buď vám bude stačit pouze animovaný text, nebo zvolíte inscenovanou koncertní variantu, která vznikla ve studiu, kde se deska nahrávala. Velmi intimní atmosféra desky je i díky výbornému střízlivému nasvícení podtržena dalším vjemem. Opravdu naživo Lene zpívá pouze "My Love", ale to zase vynahrazuje bonusovým akustickým setem poskládaným z písniček, jež se na desku bohužel nevešly (jedinou výjimkou je "Sorry"). A to pořád není vše. Vedle skryté fotogalerie na vás čeká ještě dokument z nahrávání s komentářem samotné Lene a producenta Mikea Hedgese s titulky v osmi jazycích. Zkrátka dokonalé album v dokonalém balení.
Nejlepší skladby: celé DVD včetně bonusů


Pavel Novák: Nicole - Viaje Infinito (2002)

Nicole - Viaje Infinito
Tentokrát někoho z Chile. Tamější hvězda si říká Nicole. Svou aktuální deskou "APT" se vrátila k rocku, obohacenému o elektroniku, vyplodila úžasný singl "Culpables" (ke slyšení na jejím MySpace.com) a myslím, že by mohlo jít o desku, která by zaujala nejen fanoušky latinskoamerické hudby a ty, jejichž uším lahodí španělština. Mým favoritem je ale šest let stará "Viaje Infinito", za níž obdržela nominaci na Latin Grammy v kategorii nejlepší ženské vokální desky. Oproti novince je to nahrávka daleko jemnější, melodičtější a hravější. Svou melancholickou stránku odkrývá Nicole v úžasných baladách "Sin Ti" a "Lagrimas De Sal", které se zároveň s akustičtější "Dime" a naléhavou "Hablame" řadí k tomu nejlepšímu z desky. Naprostou pohodovkou je pak "Un Lugar" - ta se za poslední týden stala mou nejposlouchanější skladbou.
Nejlepší skladba: "Un Lugar"


Dan Hájek: Liza Minnelli - Results (1989)

Liza Minnelli - Results
Lizy Minnelli, které produkovali právě Pet Shop Boys. Nejvíce mě dostala dvojice "Tonight Is Forever" a "Rent", jež Liza přezpívala do muzikálového formátu a které zcela změnily mé vnímání originálů od Chrise a Neila. Fanoušci Pet Shop Boys znají naopak podoby "Losing My Mind" (velký hit z "Results") a "So Sorry, I Said" v podání Neila, je to vzájemné dost propletené. "Results" je však povedenou deskou, která ukazuje Lizu jako zpěvačku silných popových a muzikálových melodií, ve finále je to asi i lepší počin než "Reputation" Dusty Springfield, pod kterým se částečně Pet Shop Boys podepsali též. Svou pozornost si zaslouží nejenom singly, ale i cover Tanity Tikaram "Twist In My Sobriety" s rapovou vložkou nebo úvodní "I Want You Now". Pokud si seženete remasterovanou verzi z roku 2004, dostanete navíc tři remixy (na "Losing My Mind", "Love Pains" a "Don't Drop Bombs") a bonusové DVD s klipy k tomuto počinu.
Nejlepší skladby: "Losing My Mind", "Tonight Is Forever", "Twist In My Sobriety"



NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Zimní desky, které máme nejraději (27.01.2014 13:30)
- Fotogalerie: Punkový festival Pod Parou v obrazech (22.08.2011 09:42)
- Liza Minnelli obdrží Icon Award (11.06.2011 12:32)
- Pitbull se zakousl do britské jedničky (22.05.2011 23:16)
- Recenze: André, ať už to skončí! (05.01.2011 05:00)
- Recenze: Ano. With a Z (23.11.2010 05:00)
- Recenze: Pseudo Abú Dhabí, Liza, Mr. Big a čtyři kravky (09.09.2010 05:00)
- Liza Minnelli vydá v září novou desku (17.08.2010 13:48)
- Fotogalerie: Bad Boys For Life Tour opět v Praze (17.05.2010 18:05)
- The Bones, Street Dogs a další vystoupí ve Futuru (16.05.2010 19:18)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu