The Doors vydávají další koncert. Tentokráte z Pittsburghu

14.01.2008 10:36 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Jim Morrison
© biography.com
The Doors, kteří od roku 2000 zpracovávají a postupně vydávají své nezkrácené koncertní nahrávky pořízené pro album "Absolutely Live", připravili na 4. březen další z nich - koncert ze 2. května 1970 z Pittsburgské Civic Areny. Jedním z důvodů, proč se o nahrávku zajímat, je více než dvaadvacetiminutová experimentální verze "When The Music's Over".

Práce na albu byla tentokráte o něco náročnější, protože chyběly dvě sekce z původního osmistopého masteru. Dialog před "Close To You" proto musel být doslova restaurován z další pořízené stereo nahrávky, prvních 16 taktů Manzarekova sóla v "Light My Fire" ale bylo definitivně ztraceno, a muselo proto dojít k jejich doplnění ze záznamu jiného koncertu ze stejného roku.

Setlist alba, které je možné spolu s koncertním tričkem předobjednat na oficiálním webu kapely, je následující: Back Door Man, Love Hides, Five To One, Roadhouse Blues, Mystery Train, Away In India, Crossroads Blues, Universal Mind, Someday Soon, When The Music's Over, Break On Through, Push Push, The Soft Parade Vamp, Tonight You're In For A Special Treat, Close To You, Light My Fire.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY