Nový rok vítá na čele amerického žebříčku Mary J. Blige

03.01.2008 17:01 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

S koncem svátků skončilo i panování Joshe Grobana v americkém albovém žebříčku. "Noel" klesá na trojku a jeho místo na vrcholu zaujala Mary J. Blige s "Growing Pains". V singlech se v posledním týdnu roku nic nedělo, rapper Flo Rida s "Low" znovu obhájil první příčku.
Flo Rida - Low
© facebook interpreta
Rapper Flo-Rida i nadále vévodí americkém singlovému žebříčku. Asi není překvapením, že jeho a T-Painovo "Low" vede pořadí digitálních stahování i mobilních vyzvánění. V prvním povánočním týdnu se v žebříčku nedělo nic převratného, jen "Crank That" od Soulja Boy se z pro mě záhadných důvodů vrátilo z jedenáctky zpět do Top 5. Podobně tajuplné síly katapultovaly nahoru i staré hity Kanye Westa ("Stronger" se posouvá na čtrnáctku) nebo Fergie ("Big Girls Don't Cry" dokonce slaví postup o osmnáct čísel). Nejvýše postavenou novinku mají filmoví hrdinové Alvin And The Chipmunks s "Witch Doctor (2007)", které patří číslo 62. Jejich další skladba "Bad Day" je o pět příček níže. Na čísle 84 startuje další pokus Janet Jackson o návrat - singl se jmenuje "Feedback".

    Top 10 - singly:
  1. Flo Rida ft. T-Pain - Low
  2. Alicia Keys - No One
  3. Timbaland ft. OneRepublic - Apologize
  4. Chris Brown ft. T-Pain - Kiss Kiss
  5. Soulja Boy - Crank That
  6. Fergie - Clumsy
  7. Colbie Caillat - Bubbly
  8. Finger Eleven - Paralyzer
  9. Sara Bereilles - Love Song
  10. Jordin Sparks - Tattoo

Mary J Blige - Growing Pains
© facebook interpreta
Je po vánočních svátcích a s nimi skončilo také panování Joshe Grobana nad americkým albovým žebříčkem. "Noel" po pěti týdnech na čele sesadilo album Mary J. Blige "Growing Pains". R'n'b zpěvačka ve druhém týdnu prodala jen něco přes 200 tisíc kusů své nové desky (je to asi o 70 % méně než minulý týden), ale může se radovat ze čtvrtého alba její kariéry, která dosáhlo vrcholu žebříčku. Od roku 1997 vydala šest studiových alb a žádné nedopadlo hůře než na číslo dva. Na překročení hranice prvního milionu si ale Mary bude ještě muset počkat, celkový prodej "Growing Pains" se po dvou týdnech zastavil na čísle 833 tisíc. Na dvojku se posouvá Alicia Keys, "As I Am" zaostalo za žánrovou kolegyní jen asi o deset tisíc kusů. Josh Groban klesá s "Noel" na trojku, i tak ale skončí rok s úctyhodným číslem 3,7 milionů prodaných kusů. Vzhůru se posouvá Chris Brown s "Exclusive", který je aktuálně pátý. Novinky aby jeden hledal lupou. Na čísle 68 je "High School Musical 2: Non-Stop Dance Party" neboli taneční remix šlágrů z televizního muzikálu, EPčko Maroon 5 se prodávalo jen na iTunes, přesto je "The B-Side Collection" na čísle 121. Billboard už registruje i nové album Radiohead "In Rainbows", a to přesto, že oficiální datum vydání bylo až úterý tohoto týdne. V několika obchodech se na nařízení amerického distributora desky (TBD Recordings/ATO) jednoduše vykašlali a "In Rainbows" vybalili z krabic a začali prodávat. Zatím mu tak patří 157. příčka s devíti tisíci prodaných kusů.

    Top 10 - alba:
  1. Mary J. Blige - Growing Pains
  2. Alicia Keys - As I Am
  3. Josh Groban - Noel
  4. Různí - Now! 26
  5. Chris Brown - Exclusive
  6. Eagles - Long Road Out Of Eden
  7. Garth Brooks - The Ultimate Hits
  8. Taylor Swift - Taylor Swift
  9. Miley Cyrus - Hannah Montana 2 (Soundtrack)/Meet Miley Cyrus
  10. Colbie Caillat - Coco

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY