Westlife přisladili vrchol britského žebříčku

11.11.2007 22:05 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Už sedmé album se podařilo dostat na vrchol klučičímu bandu Westlife. "Back Home" odsunulo na dvojku The Eagles. V singlech je potřetí v čele Leona Lewis s "Bleeding Heart", novinkou v desítce je Craig David, comeback Spice Girls se zatím prodává jen na internetu a patří mu číslo dvacet.
Leona Lewis - Bleeding Love
© facebook interpreta
Britská singlová Top 5 zůstala skoro stejná jako minulý týden. Podle očekávání odpadli Westlife, takže za vedoucí dvojicí Leona Lewis "Bleeding Heart" a Take That "Rule The World" se do Top 3 posunuli Timbaland a OneRepublic s "Apologize". O jednu příčku vzhůru na čtyřku se posouvají Mark Ronson a Amy Winehouse s "Valerie", "Home" Westlife klesl na pětku. Ještě na chvíli zpět na vrchol. Potřetí vedoucí "Bleeding Heart" Leony Lewis je už teď průběžně nejprodávanějším singlem roku a s velkou pravděpodobností už ji nikdo nepřekoná. I prodej z druhého týdnu (158 tisíc kusů) byl mimořádně vysoký, výsledky z toho minulého ještě neznáme. Leona si navíc příští neděli připíše další sladké vítězství, její albový debut totiž zcela určitě porazí kolekci hitů Spice Girls. V předprodejích zatím vede 6:1. Jak to asi dopadne v singlovém žebříčku? Do desítky se v prvním fyzickém týdnu posunul Craig David. Sedmé místo pro "Hot Stuff (Let's Dance)" je jeho jedenáctý Top 10, první po dvouletém půstu. Nový singl Alicie Keys "No One" je devátý, ale v kamenných obchodech bude k sehnání až zítra. Na příští týden už zbrojí také Kylie Minogue, její "2 Hearts" po prvním týdnu v digitálních obchodech patří dvanáctka. Reedici Elvisova "In The Ghetto" patří číslo třináct. To stejné platí i pro Rihannu a její "Hate That I Love You". Špatná karma zatím provází sólovou kariéru hlavní zpěvačky Pussycat Dolls Nicole Scherzinger. Se singlem "Baby Love" jí pomohl Will.I. Am, v Británii je to ale jen patnáctka.

Po sedmi letech vydaly nový singl Spice Girls. "Headlines (Friendship Never Ends)" se zatím prodával jen na internetu a pokud si dobře vzpomínám, tak spicemánie v žebříčcích vypadala trochu jinak než jen číslo dvacet. Uvidí se samozřejmě za týden, EMI vypustila CD verzi singlu pro jistotu do obchodů už v neděli. Britové odzývali úspěšné americké singly - "Good Life" Kanye Westa a T. Paina figuruje jen na čísle 23 a "Rockstars" Nickelback je o jedenáct příček níže. Nejhorší zprávu ale vydala Chart Company pro Seala, jehož "comebackový" singl "Amazing" to dotáhl jen na číslo 74. V sedmé desítce se zuby nehty drží v Top 75 Snow Patrol s "Chasing Cars". Je to už týden číslo 62 pro kapelu, což znamená, že jim v historické tabulce žebříčkové dlouhověkosti patří číslo tři.

    Top 10 - singly:
  1. Leona Lewis - Bleeding Love
  2. Take That - Rule The World
  3. Timbaland Featuring OneRepublic - Apologize
  4. Mark Ronson Featuring Amy Winehouse - Valerie
  5. Westlife - Home
  6. Sugababes - About You Now
  7. Craig David - Hot Stuff (Let's Dance)
  8. Britney Spears - Gimme More
  9. Alicia Keys - No One
  10. Freemasons Featuring Bailey Tzuke - Uninvited

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Westlife - Back Home
© facebook interpreta
Neúspěch posledního singlu je zapomenut - Westlife vládnou alespoň albovému žebříčku. "Back Home" je už sedmým albem na vrcholu z devíti vydaných. Hned první den si desku koupilo 42 tisíc Britů, nedělní výsledek bude patrně někde pod stotisícovou hranicí. Přes ni se minulý týden lehce dostali The Eagles s "Long Road Out Of Eden", která je tento týden na dvojce. Whitney Houston je s "The Ultimate Collection" na trojce, kolekci hitů McFly patří čtyřka. Přesně rok figuruje v žebříčku Amy Winehouse s "Back To Black" a pořád se prodává výborně, tento týden je sedmá. Deluxe verze alba s bonusovým diskem je o něco dražší a je na čísle 22. Nové album Boyz II Men "Motown Hitsville USA" je osmé, což je pro ně největší žebříčkový úspěch od debutu "Cooleyhighharmony". Od roku 1991 takhle vysoko jejich jméno v UK Album Chart nefigurovalo. Jedenáctí jsou rockeři Wombats s "A Guide To Love Loss & Desperation", letošní vánoční pop-operový úder Blake je na čísle osmnáct. Neřadové kolekci Sigur Ros "Hvarf/heim" patří číslo 23 a do třicítky se vešli ještě Angels & Airwaves s "I-empire" a Jay-Z s "American Gangster".

    Top 10 - alba:
  1. Westlife - Back Home
  2. The Eagles - Long Road Out Of Eden
  3. Whitney Houston - The Ultimate Collection
  4. McFly - Greatest Hits
  5. Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand
  6. Amy Winehouse - Back To Black
  7. Hoosiers - The Trick To Life
  8. Boyz II Men - Motown Hitsville Usa
  9. Timbaland - Shock Value
  10. Mika - Life In Cartoon Motion

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY