shop.musicserver.cz
Nové desky pro 46. týden

Nové desky pro 46. týden

Vydáno: 11.11.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V regálech v obchodech s muzikou se budou tentokrát novotou blýskat třeba CD a DVD s těmito jmény: Alicia Keys, Seal, Celine Dion, Mika, One Night Band, Čechomor, Richard Müller, Spice Girls, The Puppini Sisters, Tři Sestry, Wohnout, Craig David, Keane, Angles & Airways, LCD Soundsystem nebo Sun.

Pokud se v pondělí 12. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Alicia Keys - As I Am (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Alicia Keys - As I Am
K povolání r'n'b zpěvačky přidala Alicia Keys v poslední době i herectví. Hudba je u ní ale na prvním místě a po čtyřech letech vydává nové studiové album. Desku výtečně propaguje hit "No One". Remix písně s Damianem Marleyem je ke stažení na jejím MySpace.com, originální verze a pravděpodobný druhý singl "Like You'll Never See Me Again" si na stejném místě můžete alespoň poslechnout. Na desce se objeví a nebo autorsky vypomohli John Mayer, Marsha Ambrosius, Linda Perry a další. Největší slovo ale měl znovu skladatel a producent Kerry 'Krucial' Brothers, údajný přítel zpěvačky.
Celine Dion - Taking Chances (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Celine Dion - Taking Chances
Nepočítáme-li na čerstvé matky zaměřenou desku "Miracles", pak jsou poslednímu anglicky zpívanému studiovému albu Celine Dion "One Love" už čtyři roky. Nyní se zpěvačka chystá na novou etapu své kariéry a vedle konce koncertování v Las Vegas jí k tomu má pomoct i nová deska "Taking Chances". Při nahrávání dala dohromady velmi početný tým autorů a producentů, mezi kterými nechybí John Shanks, Kara DioGuardi, Linda Perry či Aldo Nova. Album obsahující šestnáct písniček, z nichž dvě nabízí Celine na svém MySpace.com, vychází hned v několika verzích, včetně jedné s parfémem.
Seal - System (Warner)
web / MySpace.com / psali jsme

Seal - System
Na svém pátém studiovém albu se anglický zpěvák vrací k tanečnímu popu, který zněl z jeho šestnáct let starého debutu. Pomoci mu k tomu má klubový producent Stuart Price, který stojí za posledním albem Madonny. Prvním singlem je skladba "Amazing", jejíž obě na desku zařazené verze jsou dostupné na MySpace.com. Ve "Wedding Day" uslyšíme také Sealovu manželku Heidi Klum. (Sealově nové desce jsme věnovali článek v sekci Čerstvě (ne)staženo).
Čechomor - Sváteční (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Čechomor - Sváteční
Vánoční desky u nás nejsou tolik populární, ale když se rozhodne nahrát takto tématicky laděné album Čechomor, lze hovořit o malé hudební události. Na albu "Sváteční" naleznete tradiční i méně známé vánoční koledy z Čech, Moravy, Slovenska a Polska v jejich osobitém podání. K nahrávání si přizvali i tentokrát několik hostů, mezi nimiž září Slovenka Zuzana Smatanová, jistě se neztratí ani didgeridoo Ondřeje Smeykala a potěší i hlas začínající zpěvačky Elišky Ptáčkové.
Craig David - Trust Me (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Craig David - Trust Me
Čtvrté studiové album londýnského r'n'b zpěváka přichází dva roky po tom předchozím. David ho natočil na Kubě a autorskými partnery mu znovu byli Martin Terefe (KT Tunstall, James Morrison) a Fraser T. Smith (Kano, Plan B). Na novince jsou jen dva hosté - vycházející anglická hvězda Rita Ora a rapper Kano. Jeho skladba "This Is The Girl" se už objevila na jeho albu "London Town". Aktuálně desku propaguje singl "Hot Stuff (Let's Dance)", jehož klip je k vidění například zde. Společně s celým albem si ho můžete poslechnout na jeho MySpace.com. (Albu "Trust Me" jsme věnovali detailní článek v sekci Čerstvě (ne)staženo.)
Richard Müller - 44 Koncert (Live) (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Richard Müller - 44 Koncert (Live)
Richard Müller svým loňským miniturné udělal radost nejen svým příznivcům, když do Československa přivezl jako své doprovodné muzikanty takové persony, jakými jsou Hiram Bullock, Omar Hakim, Will Lee, Mike Caffey či Clifford Carter. Koncert pochopitelně nemohl uniknout kamerám, a tak se nyní můžeme těšit na 2CD a 2DVD se záznamem bratislavské zastávky. Na DVD mimo koncertu samotného najdete ještě dokument z přípravy celého vystoupení a především zvuk v DTS a DD 5.1. Krátký trailer naleznete na stránkách Richarda Müllera.
Angels & Airwaves - I-Empire (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Angels & Airways - IEmpire
Nová kapela Toma DeLongeho z Blink-182 a Box Car Racer vydává své druhé album. "I-Empire" bylo nejprve k sehnání jen na jejich webu, teď se ale dostává do celosvětové distribuce. Album propaguje singl "Everything's Magic", druhým bude "Secret Crowds". Album, jehož produkci si DeLonge ohlídal sám, obsahuje i loňský vánoční singl "Star Of Bethlehem". Na jejich MySpace.com zní dvě písně a je zde k vidění klip k singlu. Další ukázky jsou dostupné zde.
Spice Girls - Greatest Hits (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Spice Girls - Greatest Hits
Po úspěchu reunionu Take That se s dalšími podobnými roztrhl pytel a k závěru, že společně to bude lepší, došly i Spice Girls. Prvním krokem na cestě k opětovnému dobytí popovému vrcholu je výběr "Greatest Hits", jenž čítá dvanáct singlových hitů, reklamní písničku "Move Over" a dvě novinky "Voodoo" a "Headlines (Friendship Never Ends)". Toto všechno naleznete v základní výbavě. Pokud si ovšem připlatíte, můžete získat například speciální edici s přiloženým klipovým DVD, či box set s obsahující CD, DVD a další dvě CD s remixy a karaoke verzemi.
Keane - Live DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Keane - Live DVD
Anglická kapela vydává na vánoční trh záznam ze svého červencového vystoupení z O2 Dom v Londýně. Je to jejich už třetí DVD v kariéře. Závěrečný koncert jejich britského turné přilákal zatím největší počet diváků, před kterými Keane hráli. DVD obsahuje jednadvacet písní, mezi nimi i jejich největší hity "Everybody's Changing", "Somewhere Only We Know" či "Crystal Ball". Na disku najdete také devítiminutový dokument a další bonusy. Zde je k vidění trailer k DVD.
Mika - Live In Cartoon Motion DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Mika - Live In Cartoon Motion
Mika sice vydal zatím pouze jednu desku, ale i to mu stačilo, aby si nedávno dojel přebrat hned čtyři Světové hudební ceny. Pro své fanoušky nyní připravil DVD "Live In Cartoon Motion" s hodinovým záznamem koncertu v pařížské hale L'Olympia. Mimo to DVD obsahuje padesátiminutový dokument z turné, všechny Mikovy videoklipy a další bonusy. Celé to režíroval Matt Askem, kterého budou znát například příznivci Muse, Davida Bowieho či Lennyho Kravitze. Letmý náhled na "Live In Cartoon Motion" poskytuje tento trailer.
LCD Soundsystem - 45:33 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

LCD Soundsystem - 45:33
Projekt disco-punkového producenta Jamese Murphyho LCD Soundsystem letos vydal velmi dobře přijaté album "Sound Of Silver". Novinka "45:33" je regulérní vydání limitované nahrávky "45:33: Nike Original Run", která byla vloni v říjnu k dostání jen v obchodech oděvní firmy a na iTunes. Patří do série cvičebních mixů, které vznikly na zakázku firmy Nike, a Murphy nahrávku schválně sekvencoval jako průvodce k joggingu (pravidelně se střídají rychlejší a pomalejší pasáže). V mixu je slyšet několik nápadů, které později rozpracoval do podoby písní na "Sound Of Silver". Nová edice obsahuje i dvě doposud nevydané skladby a remix "North American Scum".
Wohnout - Živáček / Ahoj dědo, aneb co tebe čeká, nás zatím nečeká (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Wohnout - Živáček / Ahoj dědo, aneb co tebe čeká, nás zatím nečeká
Wohnout vydávají historicky první DVD "Ahoj dědo, aneb co tebe čeká, nás zatím nečeká" a live CD "Živáček". Hlavní část DVD tvoří záznam loňského koncertu kapely ve vyprodaném Průmyslovém paláci v Praze, v rámci kterého kapela oslavila deset let své existence. Mezi hosty, kteří se účastnili koncertu osobně, se na DVD objeví Lenka Dusilová, finští Waltari, Divokej Bill a další. Dále se fanoušci mohou těšit na všechny videoklipy, včetně zbrusu nového klipu k písničce "Princezny nohy" a nikdy nevydaného klipu k písničce "Máslo na hlavě". Součástí DVD je také fotogalerie mapující desetiletou éru kapely, speciální biografie jednotlivých členů, záznam vůbec prvního koncertu Wohnout z Futura z roku 1996 a dokument.
Sun - I’ll Be The Same (Preservation/Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

Sun - I’ll Be The Same
Zatímco Oren Ambarchi je známý především svými kytarovými experimenty (jeho drones jsou ke slyšení třeba na nahrávkách metalových Sunn O))), v projektu Sun hraje na bicí. Jeho kolega Chris Townend vyznává klidnější a popovější písňové struktury (dříve působil v Kiss My Poodles Donkey) a nahrávky Sun spadají do škatulky post-rocku a indie popu, chcete-li. "I'll Be The Same" je jejich druhé album, přicházející šest let po eponymním debutu. Jednu skladbu z desky si můžete stáhnout z MySpace.com vydavatelství Staubgold.
One Night Band - Bells In My Head (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

One Night Band - Bells In My Head
Skupin s názvem One Night Band je opravdu požehnaně, jen na MySpace.com jich najdete dvě stránky, ale tady se jedná o začínající chebskou kapelu, která svůj styl nazvala jako pop'n'roll. Jejich debut "Bells In My Head" budou propagovat v roli předskokanů momentálně probíhajícího turné Support Lesbiens. Co si představit pod pojmem pop'n'roll, můžete zjistit na i-legalne.cz, kde naleznete ukázky z této desky.
The Puppini Sisters - The Rise And Fall Of Ruby Woo (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

The Puppini Sisters - The Rise And Fall Of Ruby Woo
Se svojí druhou deskou "The Rise And Fall Of Ruby Woo" se připomíná italsko-anglické trio The Puppini Sisters. Tahle dívčí vokální skupina se zhlédla v podobných formacích ze čtyřicátých let minulého století a navazují na tvorbu legendárních The Andrews Sisters. Ke svému jazzově swingovému řádění si ovšem přebírají hity nedávno minulé. Mezi ukázkami na jejich MySpace.com můžete zaslechnout například "Crazy In Love" od Byoncé v téměř nepoznatelné podobě nebo podobně avantgardně zpracovanou "Walk Like An Egyptian" od The Bangles.
Tři Sestry - Mydlovary (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Tři Sestry - Mydlovary
Je to skoro neuvěřitelné, ale kapela Tři Sestry funguje (sice ve velmi pozměněném složení) na naší hudební scéně více než dvacet let. Jejich nová deska dostala název podle jedné jihočeské vesnice "Mydlovary" a nese si přízvisko nejdelší. Tři Sestry si tentokrát užijete bezmála hodinu. Pokud tedy nesáhnete po speciální limitované edici tohoto alba, kde najdete ještě DVD se sedmnácti videoklipy skupiny a dalšími bonusy. První ochutnávku v podobě písně "Adamité v Londýně" nabízí web kapely.

Výběry

  • Hned dvě CD "Hits & Rarities" připravilo pro fanoušky Sheryl Crow její vydavatelství. První kotouček je plný jejích hitů od "All I Wanna Do" až třeba po "Tommorow Never Dies", druhý má ve svém seznamu jedenáct raritních, většinou živých verzí jejích skladeb.
  • Dvanáct let své bohaté kariéry rekapituluje anglický zpěvák David Gray. Od první desky "A Century Ends" až po poslední "Life In Slow Motion" nasbíral dvanáct hitovek, které teď společně se dvěma novými písničkami "You're The World To Me" a "Destroyer", vydal na albu jednoduše nazvaném "Greatest Hits".
  • Ačkoliv The Killers nemají tak bohatou kariéru jako předchozí interpreti, i oni vydávají kompilaci s názvem "Sawdust". Ovšem u nich se nejedná o typickou výběrovku. Většinu písniček znovu nahráli, přihodili B-strany singlů, skladby, které byly k mání jenom na speciálních edicích a doplnili vše coververzí "Shadowplay" od Joy Division či novinkovou spoluprací s Lou Reedem "Tranquilize".
  • Slavný koncertní návrat Led Zeppelin byl sice o pár dnů odložen, ale mírnou útěchou jejich fanouškům může být nová kompilace "Mothership", kterou do dvoudiskové podoby připravili osobně členové kapely.
  • To v případě nového výběru "Jsem jaká jsem" Heleny Vondráčkové nemá výběr na svědomí samotná zpěvačka, ale její fanoušci, kteří si desku sestavili k obrazu svému. Kolekce hitů, jenž nahrazuje "Zlatou Helenu" a novější "Platinovou Helenu", ukrývá na dvou kotoučcích hned čtyřicet hitů někdejší zlaté slavice.

Dále vychází:

Andre Rieu - A.Rieu Im Wunderland (Universal)
Cliff Richard - Love Album (EMI)
Damian Marley - Mr.Marley (Universal)
David Gray - Greatest Hits (Warner Music)
Elán - Že mi je lúto (Universal)
Fresu Paolo Devil Quartet - Stanley Musi (EMI)
Helena Vondráčková - Jsem jaká jsem - Best Of (Universal)
Holiday J. - Back Of My Lac (EMI)
Insane Clown Posse - Jugganauts-The Best Of (Universal)
Jamie Scott & The Town - Park Bench Theories (Universal)
Jan Vyčítal - Vracecí kocour (Universal)
Johnny Hallyday - Le Coeur D'Un Homme (Warner Music)
Led Zeppelin - Mothership (Warner Music)
Orson - Culture Vultures (Universal)
Paul McCartney - The McCartney Years 3DVD (Warner Music)
Rolling Stones - Rolled Gold+ (Universal)
Různí - 80´S Reloaded (Universal)
Různí - Ah Feel Like Ahcid! (EMI)
Různí - Alternative Album Box Set (EMI)
Různí - Bravo Hits 2007/3 (Universal)
Různí - The Golden Age / Královna Alžběta: Zlatý věk (soundtrack) (Universal)
Shearing/Pedersen/Stewart - The Mps Trio Sessions (Universal)
Sheryl Crow - Hits & Rarities (Universal)
Soulja Boy Tell'Em - Souljaboytellem.Com (Universal)
Sworn Enemy - Maniacal (EMI)
The Choir Boys - The Carols Album (Universal)
The Killers - Sawdust (Universal)
Ventil Rg - Randal 2007 (Universal)
Wilco - Sky Blue Sky (Tour Edition) (Warner Music)
Žalman A Spol. - Všech vandráků můza (Universal)

NÁZORY
  • chybička se vloudila.. (danda, 11.11.2007 12:01) Reagovat

    kapelka Toma DeLongeho se nejmenuje Angels & Airways ale Angels & Airwaves.. =)

  • a dalsi chybicka .) (chocobo, 11.11.2007 14:24) Reagovat

    a ve spojeni " včetně jedné z parfémem." u clanku o celine dion by melo byt "s" - sedmy pad .)

    kazdopadne ja du urcite do desky Spice Girls, sem velkej fanousek :P

  • Houhouhejhu (Pan Tau, 15.11.2007 18:44) Reagovat

    Hulíte lidi?LCD soundsystem jsou božíííííííííííííííííííííííííííííííííí :-o-

  • One Night Band (Katharrinne, 24.11.2007 14:24) Reagovat

    bells in my head je proste dokonale cd....100%

  • ONE HEART!!! (bodion, 28.11.2007 12:04) Reagovat

    album celine dion pred 4 rokmi bolo One Heart! nie love!
    a s miminkami Miracle, nie Miracles...
    toto kto pise tieto clanky?
    OTRASNE!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Wohnout v hororovém klipu umírají pod tíhou obézní "Nevěsty" (08.04.2024 08:10)
- Recenze: Povedeným albem "Evolution" pokračuje Sheryl Crow s lehkostí na své cestě (07.04.2024 08:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Album, které už nemělo být: Sheryl Crow se vrací s novinkou "Evolution" (20.03.2024 20:16)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu