Leona Lewis to v Británii nandala boybandům

28.10.2007 21:26 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"Bleeding Love" Leony Lewis je vítězem mimořádně nabitého žebříčkového týdne. Na jejím štítě zůstali Take That, McFly i Britney, jejímuž "Gimme More" patří titul největší zklamání týdne. V albovém pořadí slaví číslo jedna The Hoosiers se svým debutem "The Trick To Life".
Leona Lewis - Bleeding Love
© facebook interpreta
Ostře sledovaný "ultrapopový" souboj v britském žebříčku zvládla lépe zpěvačka Leona Lewis. Poraženi zůstali Take That i McFly a radují se patrioti - Top 5 je kompletně pod britskou nadvládou. Vítězka poslední sezóny "X-Factor" vloni vedla žebříček s "A Moment Like This", ale to bylo právě těsně po triumfu v talentové soutěži. Rok poté tedy vydává první normální singl "Bleeding Love" a poráží s ním dvě nejúspěšnější britské klučičí kapely, a to dokonce jen díky internetovému prodeji. Je to výhra o parník, Leona Lewis prodala 219 tisíc, druzí Take That 98 tisíc. Její debutové album "Spirit", které vychází v pondělí, se určitě ještě utká s "Black To Black" Amy Winehouse o titul nejprodávanější desky roku. Ještě dodám, že píseň Leoně napsal Ryan Tedder, frontman kapely One Republic. Možná netušil, že nahrává konkurenci, hlavním soupeřem "Bleeding Love" pro příští týden bude totiž singl jeho kapely (a Timbalanda) "Apologize", který je tento týden sedmý. Jen s dvojkou se musí spokojit Take That. "Rule The World" měl být jejich jedenáctý zářez do statistik britských singlů číslo jedna, skladba z fantasy filmu "Stardust" ale bude ve statistikách zařazena jako jejich teprve třetí singl od roku 1993, který nestartoval na vrcholu UK Chart. Zklamání zavládne určitě i v táboře McFly, kteří jsou třetí. "The Heart Never Lies" má ale ještě šanci příští týden, na rozdíl od Take That se totiž singl zatím prodává jen na internetu. Zemětřesení v Top 3 odsunulo čtyři týdny vládnoucí Sugababes s "About You Now" až na číslo čtyři. Posunu dolů se dočkali i Mark Ronson a Amy Winehouse s "Valerie", teď uzavírají první pětku. Až šesté místo patří tento týden Britney Spears. Místo očekávaného postupu vzhůru se "Gimme More" naopak sedm dní po vydání na CD nosiči propadlo o tři příčky dolů. To nejsou den před vydáním comebackového alba "Blackout" příliš příznivé zprávy, o to více, že "Gimme More" padá i v žebříčku Billboardu na druhé straně oceánu. Dobýt jedničku hlavního žebříčku se skladbě povedlo jen v Kanadě.

Zklamaní asi budou i Oasis. Jejich nový singl "Lord, Don’t Slow Me Down" propaguje koncertní film "Don't Believe The Truth" a prodává se výhradně na internetu. Tam ale mají manchesterští lads asi méně fanoušků, protože statisticky je číslo deset nejhorším umístěním jejich singlu od roku 1994 a "Live Forever". "If I Can Dream" z Elvisovské reedice je jediná novinka v druhé desítce na čísle sedmnáct. Další hvězda bude tento týden marně hledat svůj singl ve vyšších příčkách - Backstreet Boys propagují nové album singlem "Inconsolable", ale ten v Británii stačil jen na pozici 24. Zatím to dokonce vypadá na žebříčkově nejméně úspěšný singl jejich kariéry. Úspěšný debut zažilo londýnského hiphopové trio N-Dubz, když jejich "You Better Not Waste My Time" startuje na čísle 26. Číslo 29 už vítá taneční hit "Heater" německého producenta Samina, jeho čas ale ještě přijde.

    Top 10 - singly:
  1. Leona Lewis - Bleeding Love
  2. Take That - Rule The World
  3. McFly - My Heart Never Lies
  4. Sugababes - About You Now
  5. Mark Ronson feat. Amy Winehouse - Valerie
  6. Britney Spears - Gimme More
  7. Timbaland presents One Republic - Apologize (D)
  8. The Freemasons feat. Bailey Tzuke - Uninvited
  9. The Hoosiers - Goodbye Mr. A
  10. Oasis - Lord, Don’t Slow Me Down (D)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The Hoosiers - The Trick To Life
© facebook interpreta
Zatímco v singlovém žebříčku vládnou popoví interpreti, albový žebříček je alespoň trochu alternativnější. Na čísle jedna startuje anglicko-švédská poprocková kapela The Hoosiers s albem "The Trick To Life". Po dvou singlech v Top 5 se jim tedy podařilo prorazit už s první deskou. Dvojka patří kolekci největších hitů "Still On Top" severoirského barda Van Morrisona. Ten vydává desky už od konce 60. let, ale takhle vysoko jeho album nikdy nebylo. Na trojku se posouvá Mark Ronson a jeho "Version". Stereophonics padají s "Pull The Pin" z jedničky na šestku a do desítky se vrací Katie Melua s "Picture". Neil Young je s "Chrome Dreams 2" čtrnáctý a Santanovo "Ultimate" vítá šestnáctka. Hity Burta Bacharacha v podání zpěváka a herce Michaela Balla uzavírají první dvacítku. Na čísle 25 startují Orson s "Culture Vultures" a "Elect The Dead" Serje Tankiana je o číslo níže. Dava Gahan je s "Hourglass" padesátý.

    Top 10 - alba:
  1. The Hoosiers - The Trick To Life
  2. Van Morrison - Still On Top - The Greatest Hits
  3. Mark Ronson - Version
  4. Sugababes - Change
  5. Amy Winehouse - Back To Black
  6. Stereophonics - Pull The Pin
  7. Eric Clapton - Complete
  8. Phil Collins - Hits
  9. Foo Fighters - Echoes Silence Patience & Grace
  10. Katie Melua - Pictures

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY