shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 41. týden

Chinaski překazila jízdu Lucie Bílá

Vydáno: 10.10.2007 22:13 v sekci České hitparády - Miroslav Böhm | foto: luciebila.com

Čtyřicátý první týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI připravil smutnou zprávu pro fanoušky Chinaski, kteří se těšili na třetí dabl v řadě pro jejich vyvolené. V rádiích to pecka "Zadarmo" ustála, ale obchody padly pod osobností pravé "Woman" se vším všudy - Lucie Bílé.

Na základě mých dřívějších zkušeností v Sazka Areně se může jevit tento odstavec jako lehce osobní, ale právě vlastní zkušenosti jsou v takovýchto případech k nezaplacení, takže... Hudebně-akrobatické vystoupení seskupení "Cirque du Soleil" v nejmodernější tuzemské aréně bylo zrušeno. Nu co, stává se. Lístky vrátíte a za jejich vrácení zaplatíte Sazce sto dvacet kaček. Normálka, ne? Ale pozor! Můžete jít na náhradní vystoupení. Ale i to má háček, protože nemůžete použít původně zakoupené lístky. Takže vstupenku jednoduše vyměníte a... zaplatíte za to Sazce sto dvacet kaček. Ptáte se: wtf? Sazka zaujala opět jednoznačné stanovisko. Ona za nic nemůže, nic z těch peněz nemá a o ničem nerozhoduje. Jenom postavila halu, ve které se vystoupení má odehrát, prodala vám na něj lístky, dohodla se s pořádající agenturou, že se akce bude konat právě v její hale, a podepsala s ní nespočet smluv, ze kterých určitě nic nemá. Všechno totiž dělá jen z lásky k hudbě, zadarmo. A stejnou písničku hrají Chinaski na vrcholu rádiové hitparády. A v obchodech bodovala Lucka Bílá a taky Nightwish. Ale pěkně po řadě.

Chinaski - 07
© facebook interpreta
RÁDIA - Chinaski jsou se svým hitem "Zadarmo" úspěšní i tento týden, a připisují si tak čtvrtý vítězný zářez v řadě. Za nimi na bedně najdeme na blonďatý vlas stejná jména jako minulý týden, ale v obráceném pořadí. Stříbro tedy bere Fergie za "Big Girls Don't Cry" a bronz Pink za hudební dopis nejvyššímu muži Spojených státu amerických - "Dear Mr. President". Naopak bez medaile musí i tento týden vydržet Shaun Baker na "V.I.P." čtyřce, na pětku poskočil z minulé sedmičky Enrique Iglesias a singl "Do You Know". Druhou polovinu nejvyšší společnosti otevírají o jeden schůdek klesající Marquess a "Vayamos Companeros", za nimi na sedmě taktéž oproti minulému týdnu o krok zpátky James Blunt se svým ro(c)kem "1973" a na magickou osmu vykrváceli Linkini - "Bleed It Out". Timbalandovo "The Way I Are" je tento týden deváté a poslední nad čarou je desátý pan Kryštof spřádající svůj "Plán". Ale ani jeho vysněná vzducholoď zatím nepomáhá k důraznějšímu útoku na patra nejvyšší. Kompletní výčet pravidelným a hodně všímavým čtenářům již naznačil, že nikdo nový se do desítky nedostal, a ti ostatní to teď už ví taky. Pro ty ještě více ostatní taky musím podotknout, že nikdo z desítky ani nevypadl. Překvapivě.

Novinky tento týden září tři, přičemž nejvýše a nejjasněji na padesátce Rooney (ne, nejedná se o excelentního fotbalového střelce manchesterských Reds, ale o tuctovou hudební skupinu z Kalifornie) a singl "When Did Your Heart Go Missing?". Zřetelně lze zahlédnout také ještě šestasedmdesátou kolaboraci Carlose Santany a Chada Kroegera (kdo neví, o kom je řeč, vygúgluje si sestavu kanadských Nickelback) v písničce "Into The Night". Téměř na samotném chvostu se pak ještě krčí Rihanna a její "Don't Stop The Music".

Top 10 - rádia:
  1. Chinaski - Zadarmo
  2. Fergie - Big Girls Don't Cry
  3. Pink - Dear Mr. President
  4. Shaun Baker - V.I.P.
  5. Enrique Iglesias - Do You Know
  6. Marquess - Vayamos companeros
  7. James Blunt - 1973
  8. Linkin Park - Bleed It Out
  9. Timbaland - The Way I Are
  10. Kryštof - Plán

Lucie Bílá - Woman
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Obchody padly pod tíhou geniálního hlasu Lucie Bílé. Její novinka "Woman" v žebříčku debutuje na očekávaném prvním místě, a odsouvá tak sedmičku nejhranějších Chinaski až na plac číslo dva. Tentokrát se tedy dabl už nekoná. Další dvě novinky máme na bronzu a na bramborách. Třetí jsou temní Nightwish a jejich "Dark Passion Play" (digipacková edice) a čtvrté "Ticho" Ewy Farné. Minule druhý "Pelmel 1993 - 2007" Lucky Vondráčkové tak byl novinkami nemilosrdně smeten až na pětku, stejně tak musela polevit i šestá Radůza ("V salonu barokních dam") a sedmí Svěrák s Uhlířem ("20 let písniček"). Naopak směrem vzhůru letí "Fenomén" Vypsané fiXy, ze dvanáctky na osmu. Devítku obsadili ztracené duše Jamese Blunta ("All The Lost Souls") a desítku "Bez křídel" a bez vkusu uzavírá Petr Kolář. Tři novinky a fiXa způsobili, že červenou kartu tento týden dostali (kromě sparťanského Horvátha) 50 Cent, Aneta Langerová, Bow Wave a božský Karel Gott.

Tři prodejní novinky jsme si již přiblížili v první desítce (Lucie Bílá, Nightwish, Ewa Farna), takže se pojďme už jen podívat na zbylých šest (##!!!###) v nižších patrech. Hnedle na jedenáctce zakotvil magický muž s magickou deskou Bruce Springsteen ("Magic"), o tři fleky níže máme Annie Lennox a "Songs Of Mass Destruction", ještě o další tři zase Sto zvířat hrajících a zpívajích malé-velké "Rozptýlení pro pozůstalé". Pro chybějící tři novinky musíme zfárat až do poslední desítky prodejní hitparády a krom všudypřítomných permoníků tam najdeme "Sopku" (Olympic), černé Bravo hity ("Bravo Black Hits 2007") a Mishu - ne však jen jednou, ale hned "13000krát". A tím jsme akorát na konci, takže zbývá už jen těšit se příští týden a na počtenou a dodat: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Lucie Bílá - Woman
  2. Chinaski - 07
  3. Nightwish - Dark Passion Play
  4. Ewa Farna - Ticho
  5. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  6. Radůza - V salonu barokních dam
  7. Svěrák / Uhlíř - 20 let písniček
  8. Vypsaná fiXa - Fenomén
  9. James Blunt - All The Lost Souls
  10. Petr Kolář - Bez křídel

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 41. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu