shop.musicserver.cz
Nové desky pro 41. týden

Nové desky pro 41. týden

Vydáno: 07.10.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Další várka nových desek s sebou nese novinky od Vanessy Carlton, Jennifer Lopez, Jiřího Pavlici v tandemu s Hradišťanem a Filharmonií Brno, Sugababes, Animal Collective, High On Fire, High Contrast, Nadji, Fiery Furnaces, Ministry, Down, Brooks & Dunn, Alter Bridge nebo She Wants Revenge.

Pokud se v pondělí 8. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Vanessa Carlton - Heroes & Thieves (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Vanessa Carlton - Heroes & Thieves
Úspěch první desky "Be Not Nobody" vynesl zpěvačce, pianistce a skladatelce Vanesse Carlton nejenom více jak dva miliony prodaných desek, ale například i spolupráci s Counting Crows nebo Zuccherem. Druhá deska "Harmonium" byla ale propadák a novinka "Heroes & Thieves" má její kariéru opět zvrátit na tu správnou stranu. Pomoci ji k tomu má nejen změna vydavatelství, ale například i duet se Stevie Nicks a vskutku exkluzivní producentský tým ve složení Rick Rubin, Linda Perry, Stephan Jenkins (leader Third Eye Blind). První singl "Nolita Fairytale" naznačuje, že její nynější piano pop je opravdu nápaditější než v roce 2004 a je v podobě videoklipu k vidění na webu zpěvačky.
Jennifer Lopez - Brave (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Jennifer Lopez - Brave
Latino-americká superhvězda Jennifer Lopez už letos jedno album vydala - španělsky zpívané "Como Ama una Mujer" dokonce překročilo platinovou hranici. Novinka "Brave" má uspokojit fanoušky, kteří preferují angličtinu. Spojila se na něm s hiphopovými producenty jako J.R. Rotem či Midi Mafia, většinu písní ale mají na svědomí popoví autoři jako Bloodshy & Avant a The Platinum Brothers. Promosinglem pro kluby byl "Hold It, Don't Drop It", první oficiální singl se jmenuje "Do It Well" a poslechnout si ho můžete na jejím MySpace.com.
Jiří Pavlica, Hradišťan a Filharmonie Brno - Chvění (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme

Jiří Pavlica, Hradišťan a Filharmonie Brno - Chvění
Nové album Jiřího Pavlici a Hadišťanu nese název "Chvění" s podtitulem Suita Dialogů a obsahuje zcela nový hudební materiál a skladby, které zkomponoval Jiří Pavlica. Hudební a textové dialogy Pavlica mistrně rozehrál s Filharmonií Brno vedené dirigentem Petrem Altrichterem, bubenickou kapelou Jumping Drums, ale mezi nejoriginálnější patří dialog s kapelou Altai Kai, která používá techniku hrdelního alikvótního zpěvu. Ukázky z desky, jež má potenciál stát se českým albem roku, najdete na stránkách vydavatelství.
Sugababes - Change (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Sugababes - Change
Britské dívčí trio známé mimo jiné díky značné fluktuaci zpěvaček vydává své páté studiové album, jež je zároveň debutem pro Amelle Berrabah. Deska dostala jméno "Change", ale opět můžete očekávat roztancovaný pop, který je dílem producentského týmu složeného z takových jmen, jako je Dr. Luke, DEEKAY či třeba Xenomania. Sampler k desce naleznete například na MySpace.com profilu Sugababes.
Ministry - Last Sucker (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Ministry - Last Sucker
Věčně nespokojený buřič Al Jourgensen a jeho kapela Ministry natočili své prý úplně poslední album. "Nechci skončit jako Rolling Stones," nechal se Jourgensen slyšet a diskografii kapely uzavřel po jedenáctém počinu. Ten je "věnovaný" současnému americkému prezidentovi a tématicky zakončuje trilogii desek započatou "Houses Of The Molé" a pokračující na loňském "Rio Grande Blood". Mezi hosty najdete i Burtona C. Bella z Fear Factory a frontmana punkových Amen Casey Chaose, který zpívá v "Roadhouse Blues", coververzi The Doors. Jak se vydařila, si můžete poslechnout na jejich MySpace.com.
Animal Collective - Strawberry Jam (Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

Animal Collective - Strawberry Jam
Po sólových projektech dvou ze čtyř členů je jedna z nejdůležitějších kapel tzv. freakfolkové vlny znovu pospolu a vydává své osmé studiové album. O produkci se postaral Scott Colburn. Prvním singlem byla skladba "Peacebone", kterou si můžete buď stáhnout zde nebo poslechnout na jejich MySpace.com. Klip k písni je zde. Druhým singlem bude "Fireworks".
Brooks & Dunn - Cowboy Town (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Brooks & Dunn - Cowboy Town
Countryové duo Brooks & Dunn patří mezi ty umělce, co mohou různé ceny včetně Grammy přehazovat doslova vidlemi. Jejich nová deska dostala název "Cowboy Town" a u nás vychází pouhý týden po tom, co si ji mohli koupit fanoušci v Americe. Po minulé desce, na které se orientovali především na hillbilly, se tentokrát posouvají dál a vzdávají hold legendám americké country a rokenrolu jako například Johnny Cashovi. První singl a podcast "Cowboy Town" si můžete poslechnout na webu Brooks & Dunn.
High On Fire - Death Is This Communion (Day After)
web / MySpace.com / psali jsme

High On Fire - Death Is Communion
Bývalý člen stonerrockové legendy Sleep Matt Pike pokračuje v rychlejším a agresivnějším stylu s vlastní kapelou High On Fire. "Death Is This Communion" je už jejich čtvrtý počin, o jeho produkci se postaral Jack Endino (architekt zvuku raného grunge). Píseň "Rumours Of War" nabízí k poslechu jejich MySpace.com. Kapela přijede desku představit i k nám, 24.listopadu vystoupí v Rock Café.
Alter Bridge - Blackbird (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Alter Bridge - Blackbird
Čtyřčlenná rocková kapela z Orlanda Alter Bridge vzniknuvší odtržením několika muzikantů od slavnějších Creed o sobě poprvé dala vědět v roce 2004 deskou "One Day Remains", na kterou nyní přímo navazují novinkou "Blackbird". Oproti debutu nemá být "Blackbird" tolik temná a více autorského prostoru na ní dostal kytarista Myles Kennedy. První dvě ochutnávky z této desky naleznete na MySpace.com kapely.
High Contrast - Tough Guys Don't Dance (Maximum Underground)
web / MySpace.com / psali jsme

High Contrast - Tough Guys Don't Dance
Welšský drum'n'bassový producent připravil své třetí studiové album, tři roky po posledním "High Society". Skoro polovina skladeb má vokalisty a mezi nimi je třeba soulová zpěvačka Diane Charlemagne, která kdysi zpívala na jungleové klasice "Timeless". Tu slyšíme na aktuálním singlu "If We Ever", album obsahuje i dvě předchozí vinylové ochutnávky "Everything's Different" a "In-A-Gadda-Da-Vida". Čtyři skladby z desky si můžete poslechnout na jeho MySpace.com, další ukázky jsou pak v obchodě Hospital Records.
She Wants Revenge - This Is Forever (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

She Wants Revenge - This Is Forever
Americké duo She Wants Revenge se vzhlédlo v osmdesátých letech a konkrétně v kapelách, jako jsou The Cure, Joy Division nebo Depeche Mode. She Wants Revenge jsou již od svého eponymního debutu řazeni ke stylu s názvem darkwave a příliš by se od něj neměli vzdálit ani na svém druhém albu "This Is Forever". Na jejich MySpace.com jsou k dispozici dvě věci z této desky a stejný počet starších skladeb.
Nadja - Radiance Of Shadows (Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

Nadja - Radiance Of Shadows
Ambient-drone metalový projekt kanadských hudebníků Aidana Bakera a Leah Buckareff připravil další nálož v podobě čerstvého alba, tento rok už třetího (pokud počítáme i novou verzi "Touched"). Deska obsahuje tři dlouhé a velmi neobvykle pojaté písně, které si všechny můžete poslechnout v celé délce na stránce jejich vydavatelství Alien8 Recordings.
Fiery Furnaces - Widow City (Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

The Fiery Furnaces - Widow City
Sourozenecká dvojice Matthewa a Eleanor Friedbergerový patří k nejzajímavějším zjevům na scéně současného nezávislého folk rocku. "Widow City" je jejich šestým dlouhohrajícím počinem a kapela si ho znovu produkovala sama. Každou ze šestnácti skladeb je možné v krátké ukázce ochutnat na webu jejich nahrávací společnosti, další ukázky, tentokrát už v celé délce, jsou na jejich MySpace.com.

V krátkosti

Výběry:

  • Reprezentativního výběru se dočkali fanoušci Erica Claptona. Již název "Complete Clapton" a fakt, že se nachází na dvou CD, napovídá o tom, že zde najdou vše podstatné od tohoto kytarového mága, včetně několika věcí od Cream nebo unplugged verzí některých jeho hitů.
  • Domácí scénu zastupuje v kategorii best of Petr Muk. Jeho kompilace dostala název "Slunce" s podtitulem To nejlepší a najdete na ní patnáct hitovek a tři nové písničky.
  • Svoji nedlouhou kariéru se rozhodl zrekapitulovat také britský písničkář Ed Harcourt. "Until Tomorrow Then" vychází hned ve dvou verzích s jedním, respektive dvěma CD. První obsahuje pouze hity a v případě druhého kotoučku se vám dostane do ruky dalších šestnáct doposud nevydaných skladeb.

Rarity, živáky a reedice:
  • Někdejší britská popová hvězda Dusty Springfield již osm let není mezi námi, ovšem archiv BBC vydal po těchto letech koncertní nahrávku nazvanou logicky "Live At The BBC". Titul vychází jak v podobě CD, tak i na DVD.
  • Americký bluesový a rockový kytarista J.J. Cale vydal loni společně s Ericem Claptonem novinku "The Road To Escondio" a letos ukojí své příznivce alespoň deskou obsahující doposud nevydané nahrávky "Rewind".
  • Ze zajímavých reedic jsme tentokrát vybrali znovu vydanou klasiku z roku 1992 "Secret Story" od vynikajícího jazzového kytaristy Pata Methenyho.

Dále vychází:

Beatsteaks - Demons Galore [EP] (Warner Music)
Caetano Veloso - Lingua (Universal)
Dave Gahan - Kingdom (EMI)
Depeche Mode - The Singles 81 (EMI)
Dusty Springfield - Live At The BBC (Universal)
Ed Harcourt - Until Tomorrow Then (EMI)
Eric Clapton - Complete Clapton (Universal)
J.J. Cale - Rewind (Universal)
José Carreras - Belle Epoque (Sony BMG)
Kamelot - 25 nejvetších hitů (EMI)
Le Monde - Le Monde (EMI)
Pat Metheny Group - Secret Story (Warner Music)
Petr Muk - Slunce / To nejlepší (EMI)
Respighi - Pappano (EMI)
Různí - Stardust (soundtrack) (Universal)
Různí - Taneční liga 100 (Universal)
Stevie Wonder - Number 1's (Universal)

NÁZORY
  • vanessa!! (chocobo, 07.10.2007 13:40) Reagovat

    Joooooo, na novy cd vanessy sem se tesil od doby, kdy sem se poprve dozvedel, ze vyjde.. boze, to musim mit! :) a doufam, ze i music server se ji bude aspon trosku venovat :P :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Recenze: Jennifer Lopez je na desce "This Is Me... Now" zahlcená (sebe)láskou (13.03.2024 08:30)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Minirecenze: Ministry reagují na americký volební rok zuřivou deskou "HOPIUMFORTHEMASSES" (05.03.2024 18:00)
- JLo opět na vrcholu. Představila světu nový videoklip (01.03.2024 11:16)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nejvíc nej: Pět nejlepších balad od Jennifer Lopez zpívaných ve španělštině (23.02.2024 08:00)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu