Sean Kingston už ovládl hitparádu i v Británii

02.09.2007 21:10 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"Beautiful Girls" Seana Kingstona je další skladba, která dosáhla na číslo jedna jak v USA, tak ve Velké Británii. Znamená to, že Kanye West se musel odklidit na dvojku a Plain White T's jsou třetí. V albech se na čele nic nemění - Newton Faulkner a jeho "Hand Built By Robots" stále vedou.
Sean Kingston - Sean Kingston
© facebook interpreta
Kanye West se na čele britského žebříčku neudržel, "Stronger" posílá o jednu příčku dolů reggae zpěvák Sean Kingston se svým vůbec prvním singlem "Beautiful Girls". Zopakoval tak svůj úspěch z amerického žebříčku, kde vedl celý měsíc. Píseň je postavená na samplu ze skladby "Stand By Me" od Bena E. Kinga z roku 1961. Originál bodoval v Británii na čísle 27, v roce 1987 pak tři týdny žebříček vedl. Její coververzi natočil kdekdo, ostatně je to čtvrtá nejhranější píseň všech dob (alespoň podle statistiky organizace Broadcasting Music Incorporated). V UK Chart byla ještě třeba ve verzi od Johna Lennona, a to na čísle 30. Zpět do aktuálního pořadí. Top 3 ovládly hity známé z amerického žebříčku, další bývalé číslo jedna z Billboardu - "Hey There Delilah" od Plain White T’s postoupilo na trojku. Na čtyřku klesají Robyn a Kleerup s "With Every Heartbeat". Druhý singl Rihanny z nové desky se jmenuje "Shut Up And Drive" a je týden po vydání na CD nosiči na čísle pět. Je to pátý singl zpěvačky, který se dostal do Top 5. Sampluje "Blue Monday" od New Order, jeden z nejprodávanějších singlů historie, který byl v britském žebříčku celkem čtyřikrát, nejvýše na čísle tři v roce 1988. Taneční hit "The Creeps (Get On The Dancefloor)" projektu The Freaks je na devítce a desátý je už nový singl Jamese Blunta "1973". Píseň už je nejhranější v britských rádiích a mimochodem vede žebříček v Číně. Čeká Blunta stejné umístění za sedm dní i v Británii? Čtrnáctka patří reedici "Hound Dog" Elvise Presleyho, na osmnáctku se vyšplhal duet "This Is The Girl" rappera jménem Kano a Craiga Davida, download zatím stačí britské popové kapele Scouting For Girls a jejich singlu "She’s So Lovely" na devatenáctku. Až na začátku třetí desítky startuje KT Tunstall s "Hold On", na dřívější úspěchy může jen vzpomínat Natalie Imbruglia, jejíž skladbě "Glorious" patří číslo 23. Na nižších příčkách ještě objevíme Snow Patrol a jejich trvalku "Chasing Cars", která slaví na čísle 61 celý jeden rok v UK Chart. A další marný pokus prorazit Tokio Hotel v Británii končí s "Ready, Set, Go!" na čísle 77.

    Top 10 - singly:
  1. Sean Kingston - Beautiful Girls
  2. Kanye West - Stronger
  3. Plain White T's - Hey There Delilah
  4. Robyn with Kleerup - With Every Heartbeat
  5. Rihanna - Shut Up And Drive
  6. Timbaland feat. Doe/ Keri Hilson - The Way I Are
  7. Gym Class Heroes - Clothes Off!!!
  8. Fergie - Big Girls Don't Cry (Personal)
  9. Freaks - The Creeps (Get On The Dancefloor)
  10. James Blunt - 1973

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Newton Faulkner - Hand Built By Robots
© facebook interpreta
V albovém pořadí si číslo jedna zopakoval písničkář Newton Faulkner s "Hand Built By Robots". Britským bulvárem stíhaná Amy Winehouse už je v žebříčku jedenáct měsíců a s "Back To Black" jí znovu patří dvojka. Polepšil si Mika, který se s "Life In Cartoon Motion" posunul na bronzovou příčku. Díky novému singlu se do desítky vrací Rihanna, "Good Girl Gone Bad" je na šestce. Novinkou číslo jedna jsou pro tento týden Super Furry Animals, jejich osmé album "Hey Venus" je jedenácté. "Photograph - The Very Best Of" Ringo Starra patří číslo 26, bluesman Joe Bonamassa boduje se "Sloe Gin" na příčce padesát a američtí rockeři Atreyu jsou poprvé v UK Chart, a to na čísle 61 s "Lead Sails Paper Anchor".

    Top 10 - alba:
  1. Newton Faulkner - Hand Built By Robots
  2. Amy Winehouse - Back To Black
  3. Mika - Life In Cartoon Motion
  4. Elvis Presley - The King
  5. Kate Nash - Made Of Bricks
  6. Rihanna - Good Girl Gone Bad
  7. Pigeon Detectives - Wait For Me
  8. Timbaland - Shock Value
  9. Paolo Nutini - These Streets
  10. Amy MacDonald - This Is The Life

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY