shop.musicserver.cz

Týden v popu (18.)

Vydáno: 03.09.2007 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

V novém Týdnu v popu projevím mírné nadšení nad novým singlem Britney Spears a podivím se nad prý novým klipem Monkey Business. V Pop Jukeboxu vám doporučím skladby Shirley Bassey, Just Jacka s Kylie Minogue a dokonce i Enrique Iglesiase. A nakonec zavzpomínám na starý hit Giny G.

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

Britney Spears
© people.com
Britney je zpět. A ve formě

Stejně jako nikdo nevěřil, že by Britney mohla natočit dobrou desku ("In The Zone") a geniální hit ("Toxic", "Everytime"), tak asi nikdo nevěřil, že by po minulém roce plném veřejných excesů a osobních problémů mohla udělat hudební comeback, který by ještě někoho zajímal. A ono jo. Nikdo asi nepochybuje o tom, že to v současné době má v hlavě pěkně pomotané, ale její nový singl "Gimme More" je přesně takový track, jakým se měla vrátit, aby ukázala, že sice může být vymaštěná kravka, ale ví, s kým se spojit, aby natočila moderní, čerstvý a vůbec po všech stránkách našlapaný hit. Teď je ještě brzy předjímat, ale od čtvrteční premiéry prý singl americká rádia nasazují jako šílená, navíc by měla vystoupit na MTV Video Music Awards. Občas to tak je, že hloupé popové hvězdy dokáží udělat skvělé písničky. A Britney možná není hloupá, jen platí showbusinessovou daň.

Jsme snad vosk?

Na interním webu vydavatelství Sony BMG pro rádia se u nového singlu Monkey Business "Kit Bike" skví tato informace: "2. singl z alba 'Objects Of Desire And Other Complications' Monkey Business, které bylo podpořena úspěšnou koncertní šňůrou. Průměrná návštěvnost tohoto 'diktátorského' turné byla cca 3.000 lidí. Videoklip na tuto píseň si odbude svou premiéru v září." No fajn. Ale co je pak tohle? :) A v červnu.

Pop Jukebox

Shirley Bassey - Get This Party Started (8/10)
video na YouTube.com / stream na MySpace.com

Shirley Bassey
Shirley Bassey je s velkým zjednodušením něco jako britská Helena Vondráčková. Ta za sebou ovšem nemá hned tři titulní skladby pro filmy s Jamesem Bondem, že? Letos se rozhodla oslavit sedmdesátku (##!!!###) vydáním nové desky, obklopila se samými mladými lidmi a sáhla mimo jiné i po "Get The Party Started" Pink. Její verze je stále taneční, vrstvy smyčců a její hlas však snesou i patos, jímž je skladba ověnčena, a výsledkem je opravdu bombastický kousek.

Just Jack featuring Kylie Minogue - I Talk Too Much (8/10)
stream na MySpace.com

Just Jack - Overtones
Že rozdíl mezi komerčními a nekomerčními hudebníky je silně vnímán hlavně v Česku, zatímco zahraničích hvězdám je to putna, dokazuje i Just Jack. Britský frajer, co se v Británii poměrně nečekaně proslavil, vydává své album "Overtones" v září i v Americe. Pro tu příležitost natočil novou verzi albové skladby "I Talk Too Much", v níž si vokály zazpívala Kylie Minogue. Sice z její strany nejde o příspěvek nijak velký, ale kontrast jejího sametového hlasu a naopak neučesaného projevu Just Jacka je tím pravým kořením, které skladbě výtečně prospělo.

Enrique Iglesias - Tired Of Being Sorry (7/10)
video na YouTube.com

Enrique Iglesias - Insomniac
"Tired Of Being Sorry" od Ringside je jedna ze dvou (? člověk už si zas tolik nepamatuje...) skladeb, kterým jsem kdy v Jukeboxu dal desítku. Proto když jsem někde uviděl, že se stejně jmenuje nový evropský singl Enrique Iglesiase, lekl jsem, že udělal coververzi a zprasil jednu z nejkrásnějších věcí, které znám. Cover sice udělal, ale naštěstí ponechal hodně z originálu. Jeho umělých emocí plný hlas sice s písničky dělá mnohem obyčejnější nahrávku, ale dobrá pecka je to pořád.

Pecka z minulosti: Gina G - I Belong To You

Asi by se nedalo moc dobře spočítat, kolik v devadesátých letech minulého století vzniklo písniček s um-ba-ba um-ba-ba basou, ale jisté je, že většina z nich byly odporné s***y i pro potřeby diskoték. Na "I Belong To You" Giny G přesto vzpomínám s příjemným úsměvem na tváři a marně přemýšlím, odkud tu písničku vůbec znám, protože videoklip jsem viděl až nyní na YouTube.

NÁZORY
  • jen tak (strame, 03.09.2007 06:04) Reagovat

    btw: "we love 90's" už je out?

    • Re: jen tak (Honza Balušek, 03.09.2007 08:06) Reagovat

      S velkou pravděpodobností ne. Ale kdy bude další díl, je otázka.

  • Cože? (V., 03.09.2007 12:46) Reagovat

    "Občas to tak je, že hloupé popové hvězdy dokáží udělat skvělé písničky." - Udělat? Já myslel, že ona v tom jenom zpívá...?

    • Re: Cože? (Honza Balušek, 03.09.2007 12:56) Reagovat

      Vybrat si (a zaplatit :) spolupracovníky je v současném popu asi nejdůležitější. A je to prostě skladba Britney. Nebo budeme slovíčkařit?

      • Re: Cože? (V., 03.09.2007 16:51) Reagovat

        Tak já Britney opravdu nesleduju, ale připadá mi, že ona si snad ani nevybírá ty spolupracovníky. Něco takového platí u Madonny, která chce mít všechno pod kontrolou, ale připadá mi, že Britney je ta poslední, která může něco ovlivnit. Připadá mi to asi tak, jako chválit cirkusového psa, že mu k jeho vystoupení hraje dobrá hudba. Ale je to samozřejmě jenom můj povrchní dojem...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu