Americký žebříček ovládl teenagerský muzikál

23.08.2007 16:22 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Disneyho továrna na dětské hvězdy si zcela podmanila americkou albovou hitparádu. Soundtrack k druhému dílu televizního filmu "High School Musical" hlásí vysoké prodeje a Hannah Montana se vrátila na dvojku. Mezi singly je stále v čele "Beautiful Girls" Sean Kingstona.
Sean Kingston - Sean Kingston
© facebook interpreta
Ani se to nezdá, ale Sean Kingston už vede s "Beautiful Girls" hlavní singlový žebříček časopisu Billboard jeden měsíc. Píseň zabrala i v Kanadě a na Novém Zélandu, první vlaštovkou evropského úspěchu je číslo 38 v Polsku. Fergie se znovu musí spokojit s dvojkou pro "Big Girls Don't Cry" a "The Way I Are" Timbalanda je znovu bronzové. O jedno číslo vzhůru na pětku se posunul Kanye West se "Stronger". Poprvé v desítce je rapper a tanečník Souljah Boy, jehož "Tell 'Em Crank That" zamířilo na číslo šest. Disneyho klučičí kapela Jonas Brothers zažívá premiéru v Top 20, a to se singlem "S.O.S.", který za jediný týden zvládl přeskočit skoro polovinu žebříčku a je sedmnáctý. Nový singl 50 Centa "Ayo Technology" je osmnáctý, ale všichni včetně rappera asi čekali rychlejší postup. Kapela Paramore se vrací do Hot 100 s "Misery Business", a to hned na příčku 34. Nejvýše postavenou novinkou týdne je na čísle třicet osm "You Are The Music In Me" z druhého dílu "High School Musical". Zpívají samozřejmě hlavní hrdinové televizního filmu Zac Efron a Vanessa Anne Hudgens. Ve spodních patrech stovky se usadilo ještě dalších pět písní z muzikálu včetně dvou dalších duetů zmíněných interpretů. Číslo 46 vítá novinku Gym Class Heroes "Clothes Off!". Ve stovce, přesněji tři místa pod jejím koncem, je i novinka Carrie Underwood "So Small", první singl z nové desky.

    Top 10 - singly:
  1. Sean Kingston - Beautiful Girls
  2. Fergie - Big Girls Don't Cry
  3. Timbaland ft. Keri Hilson - The Way I Are
  4. Plain White T's - Hey There Delilah
  5. Kanye West - Stronger
  6. Soulja Boy - Tell 'Em Crank It Up
  7. T-Pain ft. Akon - Bartender
  8. Rihanna ft. Jay-Z - Umbrella
  9. Fabolous ft. Ne-Yo - Make Me Better
  10. Hurricane Chris - A Bay Bay

Různí - High School Musical 2 OST
© facebook interpreta
Není žádným překvapením, že albový žebříček ovládl soundtrack k druhému dílu "High School Musical". Teenagerský muzikál vidělo minulý týden na Disneyho kabelové televizi přes 17 milionů Američanů, a stal se tak nejúspěšnějším pořadem v historii kabelové televize. V obchodech si album se soundtrackem koupilo 617 tisíc Američanů a deska pochopitelně startuje na čísle jedna. Není to ale nejvyšší týdenní prodej letošního roku, "Minutes To Midnight" Linkin Park mělo ještě o sedm tisíc lepší výsledek. Soundtrack má na co navazovat, první díl byl se čtyřmi miliony vloni nejprodávanější deskou vůbec. Disneyho hvězdy ovládly žebříček dokonale, Miley Cyrus se s dvojalbem "Hannah Montana 2 (Soundtrack) / Meet Miley Cyrus" vrací na číslo dva. Koncertní album "Live At Radio City Music Hall" Davea Matthewse a Tima Reynoldse je třetí za 70 tisíc prodaných kusů. Zatímco pro Matthewse je podobné umístění už skoro nuda, pro Tima Reynoldse z kapely TR3 je to první velký úspěch. Rappeři UGK klesají se svým dvojalbem "Underground Kingz" na šestku a na patnáctce si díky podpoře nového singlu vylepšili nejlepší umístění s "Riot!" Paramore. Slušný úspěch slaví projekt Blaqk Audio, elektronický vedlejšák členů AFI. Album "CexCells" je v prvním týdnu osmnácté. Číslo patří country novicovi Lukemu Bryanovi a jeho "I'll Stay Me", posmrtné album komika Deana Martina "Forver Cool" boduje na čísle 39 a zpěvačka Mae stačila se "Singularity" jen na číslo 40.

    Top 10 - alba:
  1. Různí - High School Musical 2 OST
  2. Miley Cyrus - Hannah Montana 2 (OST) / Meet Miley Cyrus
  3. Dave Matthews & Tim Reynolds - Live At Radio City Music Hall
  4. Různí - NOW 25
  5. Soundtrack - Hairspray
  6. UGK - Underground Kingz
  7. Fergie - The Dutchess
  8. Jonas Brothers - Jonas Brothers
  9. Plies - The Real Testament
  10. Common - Finding Forever

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY