Common dosáhl poprvé na jedničku Billboardu

09.08.2007 13:23 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Po čtrnáctileté kariéře se chicagský rapper Common dočkal čísla jedna v americkém albovém žebříčku. "Finding Forever", i díky pomoci Kanye Westa, porazilo osmou desku Korn. Sean Kingston debutuje mezi alby na šestce, jeho "Beautiful Girls" ale i nadále vedou žebříček singlů.
Sean Kingston - Sean Kingston
© facebook interpreta
Píseň "Beautiful Girl" Seana Kingstona si zopakovala číslo jedna v americkém singlovém žebříčku. Sedmnáctiletý Kingston je vůbec první interpret narozený v 90. letech, který dosáhl na vrchol Hot 100. Některým rozhlasovým a televizním stanicím se nelíbí verš z refrénu "you make me suicidal" a vynutily si alternativní verzi, v níž Kingson zpívá "...denial". Na dvojce je Fergie s "Big Girls Don't Cry" a do své úctyhodné statistiky přidává už čtvrtou skladbu, která se dostala na první dvě příčky žebříčku. Plain White T's klesají s "Hey There Delilah" na trojku, Timbaland pro změnu postupuje s "The Way I Are" na čtyřku. Velký skok se povedl Kanye Westovi, "Stronger" letí z chvostu padesátky na číslo šest. Je to rapperův čtvrtý singl v Top 10, naposledy tam figuroval před dvěma lety s "Gold Digger". Sean Kingston se může radovat také z nejvýše postavené novinky, možná trochu předčasně vypuštěný druhý singl "Me Love" startuje na čísle 28. Žádné další dramatické změny stovka nepřináší, novinky se poskládaly v poslední desítce včetně dvou country zpěváků Dierkse Bentleyho ("Free and Easy (Down the Road I Go)") a Lukeho Bryana ("All My Friends Say"). Na čísle sto pak ještě figuruje r'n'b zpěvák Robin Thicke s "Can U Believe".

    Top 10 - singly:
  1. Sean Kingston - Beautiful Girls
  2. Fergie - Big Girls Don't Cry
  3. Plain White T's - Hey There Delilah
  4. Timbaland ft. Keri Hilson - The Way I Are
  5. Rihanna ft. Jay-Z - Umbrella
  6. Kanye West - Stronger
  7. T-Pain ft. Akon - Bartender
  8. Hurricane Chris - A Bay Bay
  9. Fabolous ft. Ne-Yo - Make Me Better
  10. Shop Boyz - Party Like A Rockstar

Common - Finding Forever
© facebook interpreta
Albový žebříček vzaly útokem novinky. Čtrnáct let vydává rapper Common desky a v undergroundu už má dávno pověst legendy, na číslo jedna v americkém albovém žebříčku ale čekal až do dnešního dne. Povedlo se mu to až se sedmým albem "Finding Forever" a 155 tisíc prodaných kusů je výsledek nad očekávání. Na jeho štítě zůstali i Korn, kterým scházelo na jedničku 22 tisíc kusů. Jejich "Untitled" je albem osmým a celkově sedmým, které se dostalo do Top 10. Na trojku klesá z jedničky výběr "Now! 25" a na čtyřku soundtrack "Hairspray". Zatímco v singlovém žebříčku se Sean Kingston raduje, v albovém to taková sláva není. Jeho bezejmenný debut startuje na šestce se 75 tisíci prodanými kusy, pokud se ale bude singlům i nadále dařit, určitě si statistiku ještě vylepší. Dvanáctý díl série dětských coververzí "Kidz Bop" bere číslo sedm a je to pošesté v řadě, co je série v Top 10. Další novinku najdeme až na čísle třicet, pop-punková kapela Starting Line si s "Direction" pohoršila z osmnáctky předchozího alba "Based On A True Story". Nepříliš úspěšná finalistka z "American Idol" Mandisa je s debutem "True Beauty" na čísle 43.

    Top 10 - alba:
  1. Common - Finding Forever
  2. Korn - Untitled
  3. Různí - Now 25
  4. Různí - Hairspray OST
  5. Miley Cyrus - Hannah Montana 2 OST/Meet Miley Cyrus
  6. Sean Kingston - Sean Kingston
  7. Kidz Bop Kidz - Kidz Bop 12
  8. T.I. - T.I. Vs T.I.P.
  9. Fergie - The Dutchess
  10. Linkin Park - Minutes To Midnight

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tad


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY