shop.musicserver.cz
Nové desky pro 32. - 33. týden

Nové desky pro 32. - 33. týden

Vydáno: 05.08.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Velké hvězdy jsou na dovolené, což ale neznamená, že nevychází nic zajímavého. Na trh míří jazzová superskupina Floratone, popaři s nadsázkou Tiny Dancers, teen-punkeři Tiny Masters Of Today, písničkář Agualung, indierockoví Spoon a DeVotchKa, metaloví Queensrÿche a soundtrack z filmu "Transformers".

Pokud se v pondělí 6. srpna, respektive následující pondělí 13. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Floratone - Floratone (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Floratone - Floratone
Projekt Floratone, vydávající svoji debutovou eponymní desku na legendárním labelu Blue Note, si beze všech pochybností zaslouží přízvisko jazzová superskupina. Jejími členy jsou: Matt Chamberlain, jeden z nejžádanějších studiových bubeníků, vynikající jazzový kytarista Bill Frisell, někdejší spolupracovník Pata Methenyho, a muzikanti - producenti Lee Townsend a Tucker Martine. Už účast dvou producentů, respektive inženýrů napovídá, že Floratone míří do fusion a inspirace Davisovou "Bitches Brew" je z prvních skladeb, jež jsou k dispozici na jejich profilu MySpace.com, více než patrná. (vychází 13.8.)


Tiny Dancers - Free School Milk (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Tiny Dancers - Free School Milk
Británie po Mikovi vysílá do popových vod další vlajkovou loď v podobě sheffieldské pětice Tiny Dancers. Jejich debut s názvem "Free School Milk" vyšel v Británii již v půlce června a nyní se dostává i k nám. Z jejich hudby a vlastně všeho kolem nich je cítit lehkost a značná dávka nadsázky. Ta je v některých případech způsobena koketováním s country. Pokud si to nedovedete představit, pak stačí navštívit jejich MySpace.com, kde najdete čtyři písničky včetně největšího singlového úspěchu "Hannah We Know".


Aqualung - Memory Man (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Aqualung - Memory Man
Se značným zpožděním oproti domovské Británii u nás vychází poslední deska projektu Aqualung "Memory Man". Pokud jste jej ještě nezaznamenali, pak vězte, že se jedná o zpěváka jménem Matt Hales, jenž se zhlédl v melancholickém klavírním popu typu Coldplay. Deska zatím sklízí především dobré ohlasy u kritiků, u lidí ovšem - alespoň tedy prodejně - zatím spíše propadá. Proč tomu tak je, můžete zkoumat na MySpace.com, kde jsou z aktuální desky k dispozici tři skladby.


Tiny Masters Of Today - Bang Bang Boom Cake (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Tiny Masters Of Today - Bang Bang Boom Cake
Jméno dalších nováčků také začíná na Tiny a jak to tak vypadá, náctiletí a možná ještě trošku mladší budou mít nové idoly. Pop-teen-punkoví Tiny Masters Of Today pocházejí z Brooklynu a tvoří je pouze dva členové - jedenáctiletá Ada hrající na kytaru, klávesy a bicí a třináctiletý Ivan, který ovládá kytaru, basovou kytaru a taktéž bicí. Tiny Masters Of Today slaví úspěch především v Británii, kde jsou označováni za nové White Stripes. Když TMOT podepsali smlouvu s Mute, vzal si je pod svá křídla Russell Simins z Blue Explosions a výsledkem je debut s názvem "Bang Bang Boom Cake. Ukázky z něj včetně jejich prvního antibushovského singlu "Bushy" jsou k slyšení na jejich MySpace.com.


Různí - Transformers (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Transformers (soundtrack)
Další hit pod režijní taktovkou Michaela Baye a produkčním dohledem Stevena Spielberga "Transformers" k nám sice ještě nedorazil (premiéra bude 16. srpna), ale nedočkavci se mohou nechat potěšit alespoň soundtrackem. Vzhledem k tématu asi nikoho nepřekvapí, že celým filmem zní především kytary v alt-metalových a post-grunge rytmech. Mezi nejznámějšími kapelami, které přispěchaly se svou troškou do mlýna, jsou HIM, Linkin Park, Taking Back Sunday, Smashing Pumpkins či Goo Goo Dolls, kteří dodali zároveň první singl desky. Letmý průřez deskou můžete zažít na webu tohoto alba.


DeVotchKa - How It Ends (Maximum Underground)
web / MySpace.com / psali jsme

DeVotchKa - How It Ends
Tři roky čekali Češi na oficiální vydání zatím poslední řadové desky denverské čtveřice DeVotchKa "How It Ends". Je na ní celkem čtrnáct stop tradičně se řadících někam mezi indie rock, folk a world music. Skupina sice mezitím stihla loni vydat šestipísňové EP "Curse Your Little Heart", na kterém předělala písně třeba Velvet Underground nebo Franka Sinatry, na MySpace.com si však fanoušci můžou poslechnout celkem tři skladby z "How It Ends". Další ochutnávky pak kapela nabízí na svém webu.


Queensrÿche - Mindcrime At The Moore (Warner Music)
queensryche.com/">web / queensryche">myspace / psali jsme

Queensryche - Mindcrime At The Moore
Metaloví matadoři Queensrÿche přichystali pro své fanoušky lahůdku v podobě živáku "Mindcrime At The Moore". Album, jež vychází jak na dvojCD, tak i na DVD, je záznamem koncertu v The Moore Theatre v Seattlu z minulého roku, kde se Queensrÿche zastavili při turné k desce "Operation: Mindcrime II". Na krátkou ukázku z DVD se můžete podívat na queensryche.com/">webu Queensrÿche. (vychází 13.8.)


Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga (Maximum Underground)
web / MySpace.com / psali jsme

Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga
Dadaistickou hláškou "Ga Ga Ga Ga Ga" pojmenovala svou šestou studiovku indierocková skupina z Austinu Spoon. Název odkazuje na klavírní staccato v jejich písni "The Ghost Of You Lingers". Ten příběh je ještě trošku komplikovanější a dá se dohledat třeba na wikipedii, tady zbývá místo už jen na zmínku o tom, že na desce je třeba cover The Natural History, že pilotní singl "Underdogs" produkoval Jon Brion (Kanye West, Fiona Apple...), že album vychází v limitované edici s bonusovým diskem a že na MySpace.com Spoon streamují tři písně z desky.


Dále vychází:

Beyoncé - Irreemplazable EP (Sony BMG)
Deadbeat - Journeyman's Annual (Starcastic)
Dean Martin - Forever Cool (vyjde 13.8.) (EMI)
Fats Domino - Greatest Hits:Walkin (vyjde 13.8.) (EMI)
George Thorogood - Bad To The Bone 25 Th (vyjde 13.8.) (EMI)
Joe Satriani - Surfing With The Alien (Sony BMG)
Karel Svoboda a jeho 38 originálních hitů: od Depeše po Golema! (Supraphon)
Manfred Man - Down The Road Apiece (vyjde 13.8.) (EMI)
Master P - Featuring...Master P (vyjde 13.8.) (EMI)
Nico Muhly - Speaks Volumes (Starcastic)
Porter Wagoner - Wagonmaster (Maximum Underground)
Pretty Ricky - Late Night Special (New Version) (Warner Music) (vyjde 13.8.)
Různí - Healing The Devine (Maximum Underground)
Různí - Insane Times (vyjde 13.8.) (EMI)
Různí - Ramm Records 15 (Maximum Underground)
Sara Evans - Greatest Hits (vyjde 13.8.) (Sony BMG)
The Sounds - Dying To Say This To You (vyjde 13.8.) (Warner Music)
Various - Hollywood's Greatest Hits (vyjde 13.8.) (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu