Jedničku má v USA reggae zpěvák Sean Kingston

02.08.2007 15:52 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Hlavní žebříček Billboardu se od srpna řídí novými pravidly a možná že i tyto úpravy pomohly k prvnímu číslu jedna reggae zpěvákovi Seanu Kingstonovi. Jeho "Beautiful Girls" na vrchol poskočily z třetí desítky. V albech je znovu v čele hitový výběr "Now! 25", zklamáním je trojka pro Prince.
Sean Kingston - Sean Kingston
© facebook interpreta
Hlavní žebříček Hot 100 se od srpna řídí novými pravidly. Nově budou do statistik zahrnuty i menší rozhlasové stanice (dohromady jich bude 250) a co je důležitější - hratelnost v rádiích bude mít pro postavení písně stejnou důležitost jako prodej, ať už internetový či fyzický (dříve to bylo 2:3 ve prospěch prodeje). Vůbec poprvé se začne počítat také internetový streaming, ačkoliv zatím jen ze stránek Yahoo! Music a AOL Music. Komu změny prospějí, je těžké odhadovat, každopádně je tu podle nových pravidel hned nové číslo jedna. Z čísla 23 na vrchol poskočila skladba "Beautiful Girls" debutujícího zpěváka Seana Kingstona. Je to po delší době číslo jedna, které by se dalo zařadit do škatulky reggae, ačkoliv Kingston je z Miami. Píseň sampluje klasiku "Stand By Me" od Bene E. Kinga. Plain White T's klesli s "Hey There Delilah" na dvojku, Fergie je s "Big Girls Don't Cry" třetí. Na šestku poskočili T-Pain a Akon s "Bartender" a mohou se pochlubit největším nárůstem airplay. Do dvacítky pronikli také Daughtry s "Home" (17.) a rapper Yung Berg se "Sexy Lady" (18.). Nejvýše postavenou absolutní novinkou je na čísle 47 "Stronger" Kanye Westa, Baby Bash boduje s "Cyclone" na čísle 65 a Rascal Flatts mají novinku "Take Me There" na čísle 84.

    Top 10 - singly:
  1. Sean Kingston - Beautiful Girls
  2. Plain White T's - Hey There Delilah
  3. Fergie - Big Girls Don't Cry
  4. Rihanna ft. Jay-Z - Umbrella
  5. Timbaland ft. Keri Hilson - The Way I Are
  6. T-Pain ft. Akon - Bartender
  7. Shop Boyz - Party Like A Rockstar
  8. T-Pain ft. Yung Joc - Buy U A Drank (Shawty Snappin')
  9. Fabolous ft. Ne-Yo - Make Me Better
  10. Hurricane Chris - A Bay Bay

Různí - Now That's What I Call Music! 25
© facebook interpreta
V albovém pořadí je na vrcholu znovu hitový výběr "Now! 25". Jeho prodej klesl od minulého týdne jen mírně, a se 149 tisíci tak potvrdil číslo jedna. Na dvojku se ze čtyřky posunul soundtrack k muzikálovému filmu "Hairspray". Filmu se daří také v kinech, dokonce si zapsal největší tržby v prvním týdnu pro muzikálový snímek. Malým zklamáním je číslo tři pro Prince. "Planet Earth" nepřekročilo v prvním týdnu ani sto tisíc prodaných nosičů a to je o polovinu méně, než prodaly předchozí alba "Musicology" a "3121". I tak je to pro Prince třetí Top 3 za sebou. Další novinkou jsou na sedmičce Sum 41 s "Underclass Hero". Zapisují si tak nejlepší umístění ve své kariéře a budou čekat, jestli album bude platinové stejně jako všichni čtyři předchůdci. Do desítky se po skoro roční pouti žebříčkem probojovala deska Plain White T's "Every Second Counts", jejich hit číslo jedna "Hey There Delilah" je na ní samozřejmě zařazen jako bonus. Dvacítku ještě uzavírá country zpěvák Billy Ray Cyrus, otec teenagerské hvězdy Miley Cyrus, s novým albem "Home At Last". V nižších patrech padesátky nás čeká záplava novinek, číslo 32 patří rapperovi Yungu Bergovi s "Almost Famous EP", sountrack k filmu "El Cantante" od Marca Anthonyho je o příčku níže a za ním ještě dívčí duo Tegan & Sara s "The Con". Zajímavé je číslo 56, kde jsou někdejší teenagerské hvězdy Hanson s "The Walk", a sedmdesátka patří novince Silvechair "Young Modern".

    Top 10 - alba:
  1. Různí - Now! 25
  2. Různí - Hairspray OST
  3. Prince - Planet Earth
  4. Hannah Montana 2 - Meet Miley Cyrus OST
  5. T.I. - T.I. Vs T.I.P.
  6. Fergie - The Dutchess
  7. Avril Lavigne - When You're Gone
  8. Sum 41 - Underclass Hero
  9. Linkin Park - Minutes To Midnight
  10. Amy Winehouse - Back To Black
  11. Plain White T's - Every Second Counts

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY