shop.musicserver.cz

Týden v popu (16.)

Vydáno: 30.07.2007 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

V šestnáctém Týdnu v popu se díky Princovi trošku opřu do ČTK a Rock & Popu, zklamaně si povzdechnu nad nenadálým obratem Kelly Clarkson a ukážu, jak se možná dalo dostat na brněnský koncert Rolling Stones zadarmo. V Pop Jukeboxu na vás pak čekají hitovky od Kate Nash, Sii a Reverend And The Makers.

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

Prince - Planet Earth (Mail On Sunday)
© time.com
Co teda ten Prince jakože vlastně?

Minulý týden jsem napsal glosu o Princovi, jenž v Británii rozdal skoro tři miliony kusů své nové desky "Planet Earth" jako přílohu novin Mail On Sunday. Až posléze jsem se podíval, co o tom napsali jiní, a občas jsem se nestačil divit. Profesně je asi největší úlet ze strany ČTK, která ve svém článku tvrdí bludy typu: "Vydavatelství HMV rozdávání Princova alba na koncertech rovněž kritizovalo, ale pak se samo rozhodlo poskytnout je čtenářům Mail On Sunday, protože to prý je jediný způsob, jak album zpřístupnit všem zájemcům." HMV není žádné vydavatelství, ale síť hudebních obchodů, kde nakonec místo nové desky dali do regálů zmíněné noviny s cédéčkem jako přílohou.

Mnohem smutněji mi ale bylo ze zprávy na webu kdysi jedinečného časopisu Rock & Pop (ano, i já jsem na něm vyrostl), kde byla informace podána takto: "Na internetu se objevila nová deska Prince "Planet Earth", která byla v neděli uvolněna k volnému stažení. Ještě ten den bylo staženo odhadem tři miliony kopií. Navíc skrze internetovou aukci E-Bay byly nabídnuty další stovky desek." Co k tomu dodat? To už není jen chyba, to je úplně jiná informace.

Kelly Clarkson
© webwombat.com.au
Kelly Clarkson už není rebelka

To bylo keců, jak si Kelly Clarkson bude stát za svým, udělá si desku "My December" podle svého a ani nabízených deset milionů dolarů její názor nezměnilo. Sice tak udělala, ale sotva měsíc po vydání, kdy prodeje vypadají rapidně nižší než u minulé nahrávky a dokonce musela zrušit pro nezájem turné, je vše jinak. Podle posledních zpráv se chystá zpět do studia, kde opět pod patronací Cliva Davise nahraje další desku pro vydání v příštím roce, vrátí se zpět do více popových vod a přijme písně od jiných skladatelů, jen aby se opět vrátila na výsluní. Někdy neúspěch zlomí i sebevětší odhodlání.

Rolling Stones
© rollingstones.com
Odvážným by na Stones štěstí přálo?

Koupil jsem rodičům přes internet vstupenky na brněnský koncert Rolling Stones ve formě E-Ticket. Pro neznalé - funguje to tak, že si doma na běžný papír vytisknete celou stránku A4, která funguje jako vstupenka. Každá má svůj specifický čárový kód, a aby se zabránilo kopírování, na koncert je pak vpuštěn první člověk, který s takovouto vstupenkou přijde. Tedy tohle píší na webu. Rodiče s těmi divnými vstupenkami nejdříve poslali za jinými lidmi, kteří také pokrčili rameny a řekli, ať teda jdou dovnitř. Žádné čtení čárového kódu. Žádná kontrola. Pro příště zajímavá informace :).

Pop Jukebox

Kate Nash - Foundations (9/10)
video na YouTube / stream na MySpace.com

Kate Nash - Foundations
Pokud vám letošní léto chybí Lily Allen, můžete zkusit Kate Nash. S prvně jmenovanou má společného mnoho. Stejně jako ona si základnu fanoušků vybudovala nejdříve na MySpace.com, aby pak jako střela vyletěla na druhé místo britské hitparády se svým singlem "Foundations". Sama Lily ji před časem označila za příští velkou věc, a i když jejich hudba má mnoho podobného, Kate je přece jen méně rozjásaná a hudebně náročnější. A její angličtina je ještě víc cockney. Pokud bude debut stejně silný jako singl, pak mám dalšího adepta na objev roku.

Reverend And The Makers - Heavyweight Champion Of The World (8/10)
video na YouTube / stream na MySpace.com

Reverend And The Makers - Heavyweight Champion Of The World
Reverend And The Makers je britská parta okolo Jona 'Reverenda' McClura, která si na ostrovech udělala jméno mimo jiné na turné s Arctic Monkeys. Na rozdíl od nich však jim k hudbě nestačí jen kytara, basa a bicí, ale nevyhýbají se ani vlivům funku či electra (ostatně v popisu na wikipedii mají funk electro indie band). Další ne-tak-úplně kytarovka z ostrovů, která stojí za poslech. A první singl je nezastavitelná mašina, co bourá všechno v dohledu.

Sia - Buttons (7/10)
video na YouTube

Sia
Australská zpěvačka Sia Furler je nejznámější díky své spolupráci se Zero 7, ale je poměrně úspěšná i na své sólové dráze. Na podzim chystá nové album, z něhož už nyní do médií vyslala pilotní singl "Buttons". Jde o pop, jaký v našich rádiích neuslyšíte a videoklip v televizích asi neuvidíte. Video má ale to, co většinou drahým pohyblivým obrázkům chybí - nápad. Hlava zpěvačky zamotaná do různých podivností (samozřejmě vede kondom, v němž Sia dýchá...) má v sobě trošku perverznosti, ale to se od undergroundové popové zpěvačky asi čeká.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: "I Forgive You". Sia láká na novou desku zatím nejsilnějším singlem z ní (14.04.2024 12:07)
- Video: Kate Nash si v "Millions of Heartbeats" zahrála na podivnou Červenou Karkulku (02.04.2024 12:18)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Video: Hrdina klipu The Rolling Stones "Mess It Up" ví, že to podělal, návrat je ale těžký (22.12.2023 07:55)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Taylor Swift Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu