Porota Coca-Cola PopStar vybrala finálovou trojici

24.05.2007 07:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Coca-Cola PopStar - finalisté
© Archiv pořadatelů
Skupiny Five O'clock Tea, M.Y.Music a projekt NiceLand (řazeno abecedně) postoupily do finále 4. ročníku autorské hudební soutěže Coca-Cola PopStar 2007. Rozhodla o tom odborná porota, a to na základě živého vystoupení na semifinálovém koncertě v pražském Paláci Akropolis, kterého se dne 22. května zúčastnilo celkem 10 hudebních formací. Pět semifinalistů vzešlo z internetového hlasování veřejnosti a dalších pět vybrala odborná porota.

Šanci nakonec dostaly i dvě náhradní kapely, neboť původně vybraná kapela Photolab a skupina Toxique ze soutěže odstoupily na vlastní žádost. Na jejich místo tak podle pravidel nastoupily další kapely v pořadí, které vzešly z výběru odborné poroty, a to projekt NiceLand z Prahy a kapela Satisfucktion z Českých Budějovic.

"Musím konstatovat, že letošní ročník Coca-Cola PopStar překvapil vysokou úrovní všech semifinalistů. Žánrová skladba byla velmi pestrá a všichni zúčastnění podávali kvalitní koncertní výkony. Těším se na finále, které proběhne 6. června v pražském Lucerna Music Baru," řekl porotce Petr Čáp, A&R Director Sony BMG Music Entertainment.

Další člen poroty Petr Vrzák z kapely UDG, která vyhrála hudební soutěž Coca-Cola PopStar v roce 2004, řekl, že všechny semifinálové kapely byly něčím zajímavé a do této soutěže určitě patřily. "Moc jsme si vážili naší výhry v soutěži v roce 2004 a určitě to byl důležitý zlom v životě kapely. Věřím, že i pro letošního vítěze bude výhra dobrým odrazovým můstkem v kariéře," uvedl muzikant.

Závěrečný finálový koncert letošního ročníku Coca-Cola PopStar, kde se tito finalisté poprvé představí veřejnosti, proběhne 6. června 2007 v pražském Lucerna Music Baru. Vstup bude volný a po živém vystoupení tří finálových kapel vystoupí jako host kapela The Prostitutes.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY