Na Majálesech si zařádí Clawfinger

06.04.2007 11:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Clawfinger
© facebook interpreta
Švédská kapela Clawfinger se vrací do České republiky jako jedna z hlavních hvězd letošních Majálesů. V Praze se světově proslulá hardrocková formace představí ve středu 2. května, v Brně pak o týden později ve středu 9. května.

Rap-metaloví Clawfinger se stále udržují ve vynikající formě. Kapela, kterou nejvíce proslavily hity "Do What I Say", "Nigger" nebo "Nothing Going On", je v našich končinách dobře známá a těší se velké popularitě - loni v lednu zahrála skvělý koncert před vyprodaným Abatonem a v létě byla headlinerem jednoho z tuzemských festivalů.

Pro kapelu je charakteristická agresivní kytarová, ale melodická hudba, ve svých textech pak často vyzdvihuje politická či antirasistická témata. Jako jedna z mála úspěšně přežila crossoverovou vlnu konce devadesátých let, v roce 2001 vydala desku "A Whole Lot Of Nothing", se kterou pozitivně překvapila jak fanoušky, tak kritiku. Od té doby vydala vždy s roční pauzou další dvě úspěšné - "Zeros & Heroes" a "Hate Yourself With Style".

Na Majálesech nebude chybět nový materiál z aktuálně dokončované sedmé studiové desky "Life Will Kill You", která má vyjít v létě tohoto roku. Zrovna před několika dny se charismatický frontman a textař kapely Zak Tell na blogu svěřil, že dokončil nahrávání hlavních vokálů.

Clawfinger uzavírají hvězdný zahraniční line-up, kdy na Pražském Majálesu vystoupí kapely Transglobal Underground, Oomph!, Dog Eat Dog, Persiana Jones, na Brněnském Majálesu také IAMX. Z českých a slovenských kapel jsou největšími hudebními taháky letošních majálesů také Čechomor, Kryštof, Tata Bojs, Dan Bárta & Illustratosphere, No Name, Polemic, Mig 21, Wohnout, Skyline, Vypsaná fiXa, Sto zvířat, Tleskač, Gulo čar a desítky dalších. Hudba je ale jen jedním z prvků programu Majálesů - ten tvoří tradiční volba krále, majálesové průvody, množství doprovodných akcí a letos v hlavních dnech také více soutěží a speciální moderátorská show.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY