shop.musicserver.cz

Vítejte v Timbalandu!

Vydáno: 06.04.2007 14:00 v sekci Recenze - Honza Sedláček | foto: facebook interpreta

Největší a nejdražší - i tak by se dalo charakterizovat jméno, které si za posledních pár let vybudoval za velkou louží původně hiphopový, dnes skrz na skrz popový producent Timbaland. Ten, který udělal novou Nelly a díky němuž si už kluci nemůžou dělat srandu z Justina. A víte, co se stane, když vezme všechny své kámoše a zavře se s nimi do studia? Ne? Timbaland presents "Shock Value".

9/10

Timbaland - Shock Value

Celkový čas: 66:57

Skladby: Oh Timbaland, Give It To Me (feat. Nelly Furtado & Justin Timberlake), Release (feat. Justin Timberlake), The Way I Are (feat. Keri Hilson & D.O.E.), Bounce (feat. Dr.Dre, Missy Elliott, Justin Timberlake), Come & Get Me (feat. Tony Yayo & 50 Cent), Kill Yourself (feat. Sebastian & Attitude), Boardmeeting (feat. Magoo), Fantasy (feat. Money), Scream (feat. Keri Hilson & Nicole Scherzinger), Miscommunication (feat. Keri Hilson & Sebastian), Bombay (feat. Amar & Jim Beanz), Throw It On Me (feat. The Hives), Time (feat. She Wants Revenge), One & Only (feat. Fall Out Boy), Apologize (feat. One Republic), 2 Man Show (feat. Elton John), Hello (feat. Keri Hilson & Attitude)

Vydavatel: Universal

Ještě mám v živé paměti, jak moc dolů mi spadla čelist, když jsem strčil do přehrávače novou placku Nelly Furtado. Výraz plný ironického opovržení se po pár odehraných stopách změnil v širokánský úsměv. Tak jsem byl rád, že tady ještě někdo dokáže udělat ze všech stran kvalitní popovou desku. Tlesk, tlesk, tlesk. Samotné Nelly jsem sice celou tu hiphopovou reinkarnaci tak docela nesežral, ale fakt je, že deska "Loose" je trhák a melodie z ní jsou silně návykové. No a pak se zase objevil Justin s tím svým pořád stejně přeslazeným falzetem. Jenže něco tu už také nehrálo. JT najednou na "FutureSex/LoveSounds" dospěl, přičemž za to nemohlo to roztomilé strniště a kvádro, do kterého se převlíkl, nýbrž hudební podklad, za nímž byl schovaný. A, světe, div se, lusknutím prstu už to nebyl ten třasořitka z 'NSync, ale charismatem poleptaný gentleman, který si mohl dovolit říct, že je sexy a že je zpátky. Obě dvě desky měly něco, co je činilo jinými, nezaměnitelnými a výjimečnými. Tím něčím, lépe řečeno někým, byl Timbaland - mesiáš popového Olympu a hudební vizionář pro 21. století, alespoň tak se to o něm říká. No a právě když jeho dítka pomalu nasazují do hitparádového kolotoče svoje poslední singly a mohlo by to vypadat na dočasné vyklizení pozic, přijíždí tenhle poněkud rozložitý pán do města s osmnácti zbrusu novými atrakcemi. Tak tedy, přistupte blíže!

Timbalandova sólovka "Shock Value" byla vzhledem k výše uvedeným skutečnostem netrpělivě očekávána. Ono označení "sólovka" je přitom docela zavádějící. Výčet hostů je totiž v tomto případě větší než díra ve státním rozpočtu některé ze zemí Třetího světa. Údiv ale sám o sobě vzbuzuje až jako druhý v pořadí. Prvně budete kulit oči na jména jako taková. Timberlakea a Furtado bych tak nějak čekal, ale do Fall Out Boy, She Wants Revenge, The Hives a "to mi ho teda vyndej" Eltona Johna bych to vážně neřek'. Jenže Timbaland je tím typem malíře, kterému i když dáte do ruky tuhle pestrou paletu barev, namaluje vám okouzlující výjev a přitom nevynechá ani jediný odstín, ba co víc, ještě si jich sám spoustu přidá. A takových výjevů je na "Shock Value" úctyhodných osmnáct kusů. Některé z nich navazují na to, co nám Timbo předváděl už na své předchozí produkci. Takže první singl "Give It To Me" s hostující Nelly a Justinem je vlastně takovou slowdown verzí "Promiscuous Girl". Jinak se jedná o záležitost, která se vám pod kůži dostane z celé desky nejrychleji, alespoň tedy než se zaposloucháte pozorněji.

"Každému stejným dílem" - poučka, jíž se držel Timbaland při práci ve studiu očividně zuby nehty, a na výsledku je to hodně znát. To svoje si tak na desce najdou ortodoxní hopeři, to když se majků v "Come & Get Me" chopí 50 Cent a Tony Yayo. Na kusy je roztrhá Missy Elliott s Dr.Dre, kteří si to "rozdávají" za doprovodu velice originálně vysamplovaného dámského smíchu v "Bounce". Ale návrat k producentovým gangsta kořenům nečekejte. Ten se vážně nekoná. Spíše naopak. Timbaland se na kompilaci posouvá zase o něco blíže k mainstreamu, který si ale na rozdíl od jiných přetváří k obrazu svému. To dokládají party pecka "Scream" a nebo podle nejnovějších módních trendů uhlazené r'n'b "Fantasy". Timbaland se ale protentokrát zřejmě nechtěl pohybovat jen v přísně černošském hudebním rámci. Sám kdesi utrousil, že kolonka hip hop mu byla při práci na "Shock Value" dost malá. Mohlo to pak dopadnout obrovským průšvihem, když se rozhodl potykat si s kytarami a na nabídku mu kývli kluci z Fall Out Boy a švédští The Hives. Nedopadlo. "One & Only (feat. Fall Out Boy)" a obvzláště "Time (feat. She Wants Revenge)" jsou pro mě jasné vrcholy desky a nutno dodat, že ani The Hives se v Timbově zvukové džungli neztratili.

Nedokážu sice odhadnout, kolik vavřínů kompilace posbírá, už jenom proto, jak příšerně zkazil její renomé zmršený první klip, ale tuším, že se historie bude opakovat. Poptávka po trendy futuristickém materiálu značky Timbaland je zkrátka obrovská. Navíc její vlastník je na "Shock Value" na vrcholu své tvůrčí potence, což oceňuji na celých devět bodů.

NÁZORY
  • Timbaland Rulezzz !!! (Marek, 06.04.2007 15:58) Reagovat

    Zrovna jsem to stáhnul.Je to vynikající a producentsky vyšperkované album.
    Díky internetu za možnost poslechnout si desku dřív než za ní vysolím 5 stovek.

  • nechapu (mekele, 06.04.2007 16:01) Reagovat

    Vubec nejde o souhlas/nesouhlas s recenzi, to album je nemocne stejne jako jeho cilova skupina. Nechapu Timbalandovu gloriolu a uz vubec nechapu jak mu to vcelku zrucny recenzent jako je p. Balusek muze papat.

  • 9/10? (joachim, 06.04.2007 16:19) Reagovat

    ne, zas takové superalbum to není (all music - 2,5/5) poslechl jsem si ho a líbilo se mi, ale 9/10? spíš tak 7/10.

  • Timbaland Rulezzz, BUT ... (Marek, 06.04.2007 16:31) Reagovat

    No musím čestně přiznat, že jsem šlápl vedle a unáhlil jsem se.
    Pořád to poslouchám a i když je to dobrá deska, nějak mi nesedla.
    Teď bych dal ta 6 z 10.
    Deska Nelly Furtado a Justina Timberlakea je rozhodně lepší.
    Tahle deska je příliš roztříštěná.

  • Klobouk dolů (Lukáš-DX, 06.04.2007 17:01) Reagovat

    Skvěle odvedená práce, ale album je nepatrně roztříštěné - dal bych 8/10.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Justin Timberlake a The Tennessee Kids svůj Tiny Desk Concert naplnili energií a radostí z hudby (29.03.2024 19:58)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Video: Justin Timberlake v show SNL odpremiéroval druhý song z chystané desky (29.01.2024 09:44)
- Video: Sobecký Justin Timberlake je zpět! V klipu "Selfish" nahlíží sám na sebe (26.01.2024 09:31)
- Naživo: 50 Cent, Busta Rhymes a Jeremih v O2 areně doslova kouzlili (29.10.2023 14:30)
- Fotogalerie: 50 Cent se vrátil do Prahy (29.10.2023 11:19)
- Fotogalerie: She Wants Revenge přivezli ledově chladný post-punk, emoce ale nechali ve studiu (23.09.2023 10:03)
- Naživo: Z běsnících The Hives stříkal pot na všechny strany Lucerna Music Baru (19.09.2023 15:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu