shop.musicserver.cz

Arctic Monkeys mohou být v pohodě

Vydáno: 19.03.2007 05:00 v sekci Recenze - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

The View je další britská kytarovka s úspěšným debutem. Svoje album pojmenovali "Hats Off To The Buskers" a ihned po vydání se deska dostala na přední příčky v UK hitparádách. Pokud se vám album líbí, tak vás tentokrát zklameme - od nás se bohužel pochvaly nedočkalo. Přečtěte si celou recenzi.

5/10

The View - Hats Off To The Buskers

Celkový čas: 46:36

Skladby: Commin Down, Superstar Tradesman, Same Jeans, Dont Tell Me, Skag Trendy, The Don, Face To The Radio, Wated Little DJs, Grans For Tea, Dance Into The Night, Claudia, Streetlights, Watelands, Typical Time

Vydavatel: Sony BMG

Deska "Hats Off To The Buskers" britské party The View je něco jako dokument doby, v níž se nové kytarové kapely sice dostávají na vrcholy prodejních hitparád, ale z hudebného hlediska jen opakují, recyklují a místo živých postav věří ve vymodelované panáky. Ono vracení se k hudebním kořenům je samozřejmě v pohodě, ale ve chvílích, kdy se nejde dozadu víc než o rok, začíná to být podezřelé. Arctic Monkeys byla do nástupu Klaxons a The Horrors poslední velká indie skupina a z určitého pohledu jí jsou dodnes, protože obě zmíněné party se nacházejí přeci jenom trošku mimo klasických věcí z retro vlny. Hlavně svou stylizací a muzikou, která od modelu The Jam, The Smiths, The Cure nebo Joy Division prudce uhýbá do excentrické párty s řevem a chemií. The View se snaží pokračovat ve zvuku, který ledoví opičáci vyšlapali. Dělají to a současně ukazují, co že to bylo na Arctic Monkeys tak cool a sexy.

Nebyl to jen zvuk, extrakt udělaný většinou z britské indie elegance a stylu mods, ani chytlavé melodie s jasnými refrény. K tomu všemu totiž Turner napsal texty, kterými šel na ruku (nejen) britské panelákové generaci. Omladině, která se poflakuje po obrovských sídlištích, v nichž se ztrácí jako album "Blah Blah Blah" v diskografii Iggyho Popa. Neví co se životem a u stánku si kupuje levné pivo a cigára. Někdy jim je ani neprodají. V tom to bylo: Arctic Monkeys se trefili do nálady nervózních teenagerů, odkazy na The Who, The Kinks, The Jam nebo The Clash mladé určitě nerajcovaly tolik jako nespokojené a otrávené ksichty Sex Pistols, které si ještě s glosováním The Streets Arctic Monkeys natrénovali hodně zdatně.

To všechno kapela loňského roku měla a právě to všechno kapela The View nemá. Proto jejich chytlavé hitovky působí jako holka po nepodařené infuzi. Singly jsou chytlavé, refrény snadno zapamatovatelné, ale tyto atributy jasně přebíjí pocit do betonu zalité umělé hmoty a laciných televizních seriálů. V nich probíhají stejné dialogy, stejné zápletky, stejné city a vždy jsou zabalené do stejně nápaditého formátu, jako je igelitka od Alberta. V úvodu "Hats Off To The Buskers" parta vystřeluje reklamní slogany, na ty ještě pár lidí uslyší, aby v ozáření ze svižných, možná i nadějných momentů dojela celé album a sama sebe opakovaně přesvědčovala, že to rozhodně není špatné a velké momenty že určitě přijdou.

Ale nepřijdou, místo nich se dostaví dlouhá řada stylistických cvičení se zadáním, jak v roce 2007 napsat britský indie-rockový hit. Průhledné jako fólie od maturitního vysvědčení. Jako studenti jsou ti hoši šikovní, to rozhodně ano, ale k tomu, aby se mohli řadit ke kapelám jako The Libertines nebo Kaiser Chiefs, kteří talent prokázali jinak než jen technickou zručností ve studiu (tedy něčím vlastním), jim chybí více než hodně.

The View zpívají o holkách a pro holky, pro naléhavost zkoušejí i folkové postupy s akustickou kytarou. Tu si však v rámci svého šprťounství naladili až moc čistě a jasně. The View jsou kapelou do soutěží, rockeři, co pijou Pepsi, ládujou se u KFC a studují s vyznamenáním. Nemusí to být zlé, ale kdo tomu dnes uvěří? Kdo chce nové hity Arctic Monkeys, ať počká na novou desku "Favourite Worst Nightmare". Podle všeho bude mít koule. Ne jako "Hats Off To The Buskers", kde The View ukazují jak by Turner a spol. hráli, kdyby je nic nesralo. A to by zase dost lidí nasralo.

NÁZORY
  • The View (John, 19.03.2007 18:36) Reagovat

    Suhlasim.Ani mna nezaujali.Texty su sice typicke oslovujuce mladez v Britanii,aj atmosfera koncertov,co som mal moznost vidiet aspon z klipov,ale hudba nezaujme,nie je tam silna vec.

  • ..kecy (constantine, 20.03.2007 11:44) Reagovat

    slavík.the view vubexc nepochopil.. dobre je to teenagerska kapela, na druhou stranu mi alev prijdou celkem dobry, ale srovnavat je s arctic monkeys a navic stavet vuci nim arctic monkeys jako nejakej vzor je uplne, ale uplne mimo misu.. dobrej pokus ztrhat the view, ale seš vedle jak ta jedle

  • The View (John, 20.03.2007 19:41) Reagovat

    Je to samozrejme vec nazoru.Bud sa ta platna paci,alebo nie.V Tvoj prospech su aj svetovi kritici,ktori tento album vacsinou kladne hodnotia.

  • the view (luci, 11.06.2007 21:38) Reagovat

    mne se view moc libi, coz je samozrejme je to vec vkusu kazdeho jednotlivce a ne kazdy musi sdilet muj nazor, jen nechapu to srovnavani s arctic monkeys...to je opravdu mimo misu, jelikoz ne kazdy je z nich tak odvareny, jako autor prispevku....ja je napriklad az tak moc nezeru (i kdyz uznavam, ze nejsou spatny), turner nevi o zpevu zhola nic(at zije recitace), jeho texty mi zas tak odusevnele taky neprijdou (uz mam pubertu za sebou) a zvuk sice ujde, ale po tretim poslechu uz prestava byt zabavny;o), takze tim chci jen rict, ze recenze na album ma byt o danem albu:o)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Audio: Iggy Pop a Cat Power ve "Working Class Hero" kombinují prvky původní písně a "With Or Without You" od U2 (14.12.2023 14:14)
- Naživo: Peter Hook & The Light přivezli do Roxy esenci New Order a Joy Division (22.11.2023 08:21)
- Audio: Iggy Pop a Trevor Horn oblékli "Personal Jesus" od Depeche Mode do kabátu jižanského rocku (08.11.2023 12:58)
- Video: The Kinks lákají na antologii "The Journey - Pt. 2" klipem k dosud nevydanému songu "Everybody's a Star (Starmaker)" (30.09.2023 11:18)
- Duff McKagan si na třetí sólovku pozval Iggyho Popa či Slashe (17.09.2023 16:57)
- Obří mural Iana Curtise v jeho rodném Manchesteru byl konečně obnoven. Nově jej najdete poblíž nádraží Piccadilly (13.09.2023 18:37)
- Nové desky 33/2023 - od Birdy přes Hoziera po Jona Batisteho (23.08.2023 18:45)
- V září vyjde ve výpravné reedici album "Who's Next" od The Who. Nový mix připravil Steven Wilson (19.07.2023 16:41)
- Nové desky 23/2023 - od Nialla Horana přes Extreme po Janelle Monáe (14.06.2023 20:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu