shop.musicserver.cz

Bek Ofis - S Helenkou se nechceme ani pozdravit

Vydáno: 16.03.2007 05:00 v sekci Rozhovory - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Mladý a talentovaný pražský projekt Bek Ofis natočil album, které se sice trochu houpe na odeznívajících vlnách britpopu, je ale obdařeno naléhavou atmosférou a výborným zvukem. Rozhovor se dotkl nejen nové desky, ale i soutěže Eurovize či hudebního vkusu frontmana Jana Nedvěda.

Bek Ofis foto
© bekofis.com
Bek Ofis před nedávnem vydali debutové album "For The Truth...", což byl samozřejmě také hlavní impuls pro popovídání si s nimi. Deska ve dočkala povětšinou kladných recenzí a nejinak tomu bylo i u nás na musicserveru. Album "For The Truth..." je kompaktní a na českou tvorbu působí poměrně vyzrále, takže tihle kluci mají našlápnuto dobrým směrem. Když jsem je žádal o rozhovor, nastal ale jeden malý háček. Frontman a ústřední postava kapely Jan J. Nedvěd je momentálně na delším studijním pobytu ve Španělsku, tudíž rozhovor s ním musel proběhnout přes elektronickou poštu.

Na debut se čekalo poměrně dlouho, proč? A proč jste ho vydali zrovna u Studia Fontana, nenašel se nikdo větší, kdo by zaručil lepší distribuci?

K čekání bylo několik důvodů. Především jsme se v počátcích nahrávání rozpadli jako kapela a začali fungovat jako projekt ve dvou lidech, což nás trošku pozdrželo. Další věc je, že jsme nepotřebovali nic uspěchat a mohli jsme si s tou muzikou pořádně pohrát. No a samozřejmě jde o zvuk, kterej jsme chtěli mít absolutně precizní a myslím, že se to povedlo. Fontana proto, že je to vlastně rodinný podnik a každému je asi jasné, že se nejlépe postaráme sami o sebe.

Prošli jste si sami nějakou soutěží?

Soutěží už pár bylo. Na Radiu Beat jsme skončili na druhém místě v nějaké té jejich "bitvě", ale co nás potěšilo hodně, bylo umístění v Eurohitparade.com, kde jsme získali ocenění za skladbu měsíce - "For The Truth You Must Fight".

Přijde mi, že si libujete v tom, aby měla každá písnička svoji osobitou atmosféru. Jde vám o ni především? Nebo je to v něčem jiném, že se třeba snažíte sdělit lidem prostřednictvím hudby nějaké poselství, chcete se prosadit v rádiích, mít originální melodii, nabalit holky...?

Každá musí mít svoji atmosféru, kdo by to jinak poslouchal? Samotnýho mě nebaví poslouchat Jacka Johnsona, protože každá jeho písnička je jen variací na tu předešlou, tak to tak přeci nemůžu dělat taky. Nabalit holky je rozumnej argument, radiím se taky nebráníme a o melodie jde především, takže souhlasím se vším.

Bek Ofis foto
© bekofis.com
Teď jsi na delší dobu odjel do Španělska, a tím pádem nemůžete album propagovat třeba koncertní šňůrou. Nebojíte se, že vám ujede vlak?

Neujede. Ještě se ani pořádně nerozjel, ale už nakládáme ve strojovně pořádnou nálož! Koncerty už začínáme plánovat a nejspíš se do všeho pustíme v červenci.

Někde jsem četl, že jsi pobýval nějakou dobu v USA, teď to Španělsko... Kvůli tomu si říkáte spíš projekt, než kapela? Že vlastně fungujete jakoby "nárazově"?

Projekt si říkáme proto, že nejsme kapela, ale jen dva lidi - Pavel Marcel a já. To, že teď nehrajeme, je pravda trošku brzda, ale jinak budeme fungovat úplně normálně. No a samozřejmě ty cesty taky proto, že se chystáme hrát i v zahraničí.

Prý jsi se momentálně ve Valencii stal členem poprockové kapely, jak jsi se k tomu dostal? Máš s Identidad Perdida větší úspěch, než máš tady doma s Bek Ofis? Vrátíš se vůbec?!

Jasně že se vrátím, mám doma Bek Ofis, který čeká na pomoc. Identidad Perdida jsou vysokoškoláci z různých koutů Španělska, co se dali dohromady zhruba před třemi roky. Koncertujeme hlavně ve Valencii a okolí. V prosinci jsme vyhráli cenu za nejlepší píseň ve městě Petren na jihu Španělska a právě teď tu dáváme dohromady desku. Je to partička dost šikovnejch kluků, a ty písničky jsou fakt bomba.

Koncertů už jste stihli ale docela dost. Jaký byl váš nejotřesnější koncertní zážitek?

Nejotřesnější zážitek z každýho koncertu je to stěhování všeho... No a jasně, že nejotřesnějším zážitkem by bylo i to, pokud by nepřišla žádná fanynka. To se ale naštěstí ještě nestalo. Takže se dá i to stěhování přežít.

S kým byste si nikdy nestoupli na pódium? Máte nějakého nepřítele?

Nemáme. Zatím nejsme slavní, takže nás teď všichni budou mít rádi. To přijde až později. Spíš ti nepřátelé asi vědí o nás, než že bychom my věděli o nich. Ale třeba s Helenkou, Timberlakem nebo Shakirou bych se opravdu nechtěl ani pozdravit.

Co říkáš na soutěž Eurovize, resp. Eurosong? Není to přinejmenším divné, že by ČR měli reprezentovat Kabáti, přičemž se o účast ucházela původně i Helena Vondráčková?

No tak to je samozřejmě humus. Je mi z toho blbě jen když to slyším. Mám pocit jako kdyby se snad už vážně všichni zbláznili. Copak nemáme dost dobrý muziky? Asi se tam přihlásíme příští rok, abychom to rozsekli!

Jan Nedvěd (Bek Ofis)
© bekofis.com
Jaké je tvoje poslední hudební překvapení? Je nějaké album, koncert nebo třeba singl, který ti udělal mimořádnou radost?

Naposledy jsem se byl podívat na koncertě Yanna Tiersena a trochu mě zklamal, ačkoliv je to vynikající muzikant. Ale asi je to tím jeho nutkáním dělat neustále něco "francouzsky odlišného". Daleko radši si ale do sluchátek pustím nové Kasabian, Richarda Ashcrofta, americké The Inkwell a naprosto mě odrovnávají finští The Crash. Na ty jsem ochoten se jet podívat do Helsinek.

Blíží se udílení cen Anděl, své majitele už mají Žebříky. Jaký máš na tyhle ceremonie názor?

Ale jo, proč ne? Alespoň se hudbě udělá propagace a i lidé, kteří třeba vůbec netuší, co se děje, jeden den v roce zjistí, co a jak... Ale moc to teď nesleduju. Zas tak podstatná věc to pro mě není.

A co bude dál? Bude klip? Chystá se něco v Bek Ofis?

Na klipu se pracuje a nejspíš se bude natáčet v létě. Trošku si s tím musíme pohrát, aby to stálo za to. Propagace desky v podobě koncertů nás taky ještě čeká a hlavně doufám, že se povede nějakej ten festival.

NÁZORY
  • Helena (Jana, 16.03.2007 07:26) Reagovat

    Neměla bych žádnou radost,kdyby nás reprezentovala Vondráčková,ale tyhle namyšlený kecy o dobré muzice nesnáším

  • bla bla (Jana, 16.03.2007 07:34) Reagovat

    Jpo a Shakira a podobně je budou mít vždycky zřejmě úplně na háku.Fakt příšerně namyšlený kecy

  • přesně tak (Butterman, 16.03.2007 07:44) Reagovat

    Pán si myslí že je něco extra a přitom je to pouze namyšlený hovno. Z takovýchle lidí se mi zvedá kufr a to jsem také odpůrcem této "hudebí" scény.

  • :-(( (Helios Hyperion, 16.03.2007 07:47) Reagovat

    No nevím co dokázali nebo dokážou, ale kvůli těm namistrovaným kecům si myslím že to budou zase jen nějací pozéři co mají akorát plnou hubu keců.

  • Helena by vas rozslapala (marsden, 16.03.2007 08:55) Reagovat

    Kdy se taky tyhle "uzasne a nove"kapely nauci, ze respekt je vec nadhledu...takovy JAR s Bulharama - to je jedna z nejvestich pecek tuzemsky hudby a jestli tam zpiva Helena nikdo moc neresi...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kasabian působí v novince "Coming Back To Me Good" naprosto tuctově (17.04.2024 12:53)
- Video: Kasabian ohlašují vydání dalšího alba leteckým klipem "Call" (24.02.2024 15:34)
- Bývalý frontman Kasabian Tom Meighan připravuje sólový debut (24.03.2023 17:41)
- Recenze: Kasabian bez Toma Meighana. Album "The Alchemist's Euphoria" je snahou nájsť novú tvár skupiny (24.09.2022 09:00)
- Nové desky 32/2022 - od Hollywood Undead přes Kasabian po Goo Goo Dolls (17.08.2022 08:00)
- Audio: Britpopové ikony Richard Ashcroft a Liam Gallagher spojily síly. Je z toho nová verze skladby "C'mon People (We're Making It Now)" (18.01.2022 17:01)
- Nové desky 43/2021 - od Eda Sheerana přes Black Veil Brides po Xindla X (04.11.2021 08:00)
- Kasabian i jejich exfrontman Tom Meighan představili své novinky ve stejný týden (01.11.2021 10:29)
- Richard Ashcroft se připomene s akustickou deskou (11.09.2021 18:41)
- Kasabian vyrazí na první turné po frontmanově odchodu (31.05.2021 11:46)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Themroc AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu