Slyšeno v předstihu: Jean Michel Jarre - Téo & Téa

28.02.2007 13:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Jean Michel Jarre - Téo & Téa
© facebook interpreta
Jean Michel Jarre je vskutku nevídaný tvor. Například si rád prohrává s megalomanskými koncerty, ten poslední se uskutečnil 16. prosince loňského roku. Show s podtitulem "Water For Life" proběhla v Maroku a upozorňovala na úbytek základní složky potřebné nejenom pro lidský život. Zhruba od té doby začaly kolovat informace, že mág Jarre chystá album, na kterém po delší době představí nové skladby. Informace o desce samotné jsou těžce sehnatelné - jeho oficiální web zcela mlčí, raději navštivte tyto české stránky. "Téo & Téa", jak se dílko jmenuje, nabídne dvanáct nových kompozic a jednu prodlouženou verzi titulní skladby. Ta má již své video a fyzicky by měla vyjít v Británii 16. dubna i na singlu.

Tentokrát jsme nemuseli lovit na internetu, přestože i tam už je nahrávka k sehnání. Díky laskavosti vydavatelství Warner Music k nám do redakce dorazil promo nosič. Aktuální dění kolem Jarreho doprovázejí dva myspace profily, na kterých si titulní track můžete poslechnout nebo zhlédnout ono animované video. Původní název měl být "Melanc(h)olic Rodeo" nebo "Saint Exupéry" (dle autora překrásné knížky "Malý princ", který se narodil stejně jako Jarre v Lyonu).

Jean Michel Jarre N
© www.musikexpress.de
Na všech dvanácti opusech je znát, že Jean Michel nenechává naplno rozehrát pouze své sférické kompozice. Spíše se věnuje současným trendům a tanečním prvkům. Zaměřil se na elektronické zvuky a pohrává si s mnoha samply, které plně vyniknou na chystané CD+DVD edici. Na ní by mělo být celé album k dispozici v 5.1 formátu a doplněno o bonusy, třeba o video k titulní "Téo & Téa". Fandové ale rozhodně nebudou strádat - na albu samozřejmě najdou i Jarreho klasické, léty prověřené postupy. Pokud se vám ovšem na koncertech líbila kompozice "Light My Sky", určitě si přijdete na své. Od prvotní "Fresh News" začíná exkurze do puntičkářských hrátek tohoto pána, za vrchol pak lze považovat dvojdílnou "Partners In Crime".

Pokud vše dobře dopadne, nové studiové album a následovník výtečného "Aero" by mělo být k zakoupení i u nás v obou edicích, a to v pondělí 26. března. Na závěr tu máme kompletní tracklist "Téo & Téa" (v závorkách jsou názvy z promo nosiče, v tento moment není známo, která jména budou ve finále použita): Fresh News, Téo & Téa Remix (Téo & Téa), Beautiful Agony, Touch To Remember, Twisto (Ok, Do It Fast), Partners In Crime 1, Partners In Crime 2, Chatterbox, In The Mood For Oxy (In The Mood For You), Escape (Gossip), Vintage, M.R. (Melancholic Rodeo) a Téo & Téa - 4:00 AM.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY