Seznamte se, The Corrs

03.01.2007 05:00 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Irští The Corrs se stali doslova senzací koncem devadesátých let minulého století. Pozornost k sobě přitáhli zvláště svým unplugged albem, kde se mohli naplno vyřádit naživo, což - jak později ukázali i na desce "Home" - jim svědčí daleko více než studiové nahrávání. Vzhledem k tomu, že tři čtvrtiny kapely si vzaly rodinnou dovolenou, vychází výběr "Dreams: The Ultimate Corrs Collection", aby připomněl ty nejdůležitější hudební okamžiky kapely.
8/10

The Corrs - Dreams: The Ultimate Corrs Collection

Skladby: Goodbye (2006 Remix), Forgiven Not Forgotten, Dreams (Tee's Radio Mix), Radio, When The Stars Go Blue, Only When I Sleep, Breathless, So Young (K Klass Mix), Runaway, Summer Sunshine, What Can I Do (Tin Tin Out Mix), All I Have To Do Is Dream (Feat. Laurent Voulzy), No Frontiers (Sharon And Caroline Duet), Angel, Old Town, Ruby Tuesday (Feat. Ronnie Wood), Haste To The Wedding, I Know My Love (Feat. The Chieftains), Bríd Óg Ní Mháille, Toss The Feathers
Celkový čas: 74:55
Vydavatel: Warner Music
Sourozenecká kapela The Corrs má za sebou přibližně desetiletou kariéru a na svém kontě pět řadových alb, unplugged desku a jeden možná trochu předčasný výběr. Ten se v současnosti snaží nahradit novinkovým "Dreams: The Ultimate Corrs Collection". Trojice Sharon, Caroline a Jim se v dohledné době rozhodli věnovat rodinným záležitostem a výchově svých potomků, zatímco Andrea si zatím zkusí zpívat sólo. A tak by se dalo říct, že výběr "Dreams" vychází pravděpodobně jen proto, že od sourozenců v blízké budoucnosti rozhodně nic nemůžeme nic nového očekávat. Omlouvá ho ale fakt, že pokud někdo hledá reprezentativní průřez kariérou téhle nezaměnitelné kapely, je více než podařený.

První věc, kterou je důležité si uvědomit, je, že "Dreams" není klasickým výběrem největších hitů, ale spíše jakýmsi průřezem toho, co The Corrs za celou svou dobu působení natočili. Proto zde sice chybí hity jako "Irresistible" nebo "Would You Be Happier?", ale to mu rozhodně neubírá na kráse, protože zde naopak najdeme například instrumentálky "Toss The Feathers" a "Haste To The Wedding", ukázku pěveckého umění sester Sharon a Caroline v akustické "No Frontiers" a irsky zpívanou "Bríd Óg Ní Mháille". Ani jedna z těchto skladeb nikdy nebyla singlem, ale ve tvorbě The Corrs mají své opodstatněné místo.

Oproti prvnímu výběru "The Best Of" z roku 2001, kde jsme se dočkali hlavně výběru skladeb z jednotlivých alb, novinka nabízí i nahrávky vzniklé jako spolupráce The Corrs s jinými umělci. Jsem moc rád, že své místo zde našla skvělá skladba "I Know My Love" s irskými The Chieftans, stejně jako duet s Bonem "When The Stars Go Blue". Snad jediné, co mi nesedí, je duet Andrey a francouzského zpěváka Laurenta Voulzyho "All I Have To Do Is Dream" a živě předvedená coververze "Ruby Tuesday".

Škoda jen, že tvůrci bookletu si nijak nelámali hlavu s informacemi o autorech skladeb, takže u těch, které si sourozenci napsali sami, uvedli jednoduše The Corrs, ačkoliv skladbu "Radio" má na svědomí samotná Sharon či "Breathless" vznikla spoluprací R.J. Langa s Andreou. Když ale pominu tento nepatrný nedostatek a dvě zmiňované skladby, místo kterých by tu mohla být třeba balada "Long Night", The Corrs mají na světě vynikající průřezové album.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY