shop.musicserver.cz

Nové desky pro 49. týden

Vydáno: 03.12.2006 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Ještě nevíte co dát blízkým či dalekým k Vánocům? Pak si můžete vybrat nějakou z desek, které vychází příští týden. Hlavním lákadlem může být živák Hany Hegerové, novinka Gwen Stefani, výsledek roční práce Kabátu, luxusní kolekce desek The Doors nebo například nová deska italské divy Laury Pausini.

Pokud se v pondělí 4. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Hana Hegerová - Koncert (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Hana Hegerova - Koncert
Každá nová deska Hany Hegerové je pro českou hudební scénu velkou událostí. Letošní rok je pro naši první dámu šansonu rekapitulačním. Po velmi úspěšném výběru přichází na řadu živák a co je podstatné - nejenom CD, ale i její vůbec první DVD s názvem "Koncert". Nahrávalo se v Olomouci za doprovodu osvědčeného Orchestru sólistů vedeného Petrem Maláskem a zazněl zde průřez celým repertoárem Hegerové, včetně šansonů Jacquese Brela nebo písní autorské dvojice Hapka & Horáček. DVD obsahuje navíc dvacetiminutový dokument, mapující poslední tři roky života Hegerové, nebo také fotografie Ondřeje Pýchy.
Gwen Stefani - The Sweet Escape (Universal)
web / myspace / psali jsme

Gwen Stefani - The Sweet Escape
V pořadí druhé sólové album s názvem "The Sweet Escape" americké zpěvačky Gwen Stefani právě vychází. Prvním singlem je píseň "Wind It Up" z producentské dílny The Neptunes. Ve výčtu hostů, kteří se na desce objevují, jsou mimo jiné polovina dua Eurythmics Dave Stewart, klávesák skupiny Keane Tim Rice-Oxley, r'n'v zpěvák Akon, basák Tony Kanal ze zpěvaččiných domovských No Doubt a mnoho dalších. Jedinou ochutnávkou z tohoto alba je pitoreskní jódlovací singl "Wind It Up", který si můžete poslechnout na jejím myspace.
Kabát - Corrida (EMI)
web / myspace / psali jsme

Kabát - Corrida
Minulého alba skupiny Kabát "Dole v dole" se prodalo přes osmdesát tisíc kousků a s novinkou "Corrida" to vypadá snad ještě lépe - už nyní je předobjednáno zhruba čtyřicet tisíc kusů. Informace o nové desce jdou světem už více než rok a první termín vydání byl stanoven už na počátek září, nicméně teprve nyní nabrala deska konkrétních obrysů. Ukázku z desky, kterou produkoval osvědčený Milan Cimfe, si můžete poslechnout na oficiálních stránkách skupiny, kde také můžete vidět video z natáčení klipu k prvnímu singlu "Burlaci". (Vychází 8. prosince.)
Hannah Montana - Hannah Montana (EMI)
web / myspace / psali jsme

Hannah Montana - Hannah Montana
Normálně bychom asi zrovna o této desce nepsali a nepoukazovali na její vydání, kdyby před několika týdny nedebutovala na prvním místě amerického albového žebříčku. Že vám jméno nic neříká? Ani snad nemůže. Jedná se totiž o soundtrack ze stejnojmenného televizního seriálu z produkce Disneyho, který má pěvecky na svědomí jedna z aktérek seriálu - Miley Cyrus. Pokud si poslechnete ukázky z desky na webu seriálu, zjistíte, že se jedná o podobný styl, kterým se prosadila Hilary Duff nebo Lindsay Lohan.


Laura Pausini - Io Canto (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Laura Pausini - Yo Canto
Laura Pausini na sebe poukázala v roce 1993 vítězstvím na festivalu v San Remu a od té doby prodala pětadvacet miliónů alb, což je na zpěvačku, která v podstatě nikdy neprorazila s anglicky zpívanými deskami, velice slušné číslo. Na předvánoční trh vypouští svoji novinku, kterou můžete nalézt hned ve dvou jazykových verzích - první italskou jako "Io Canto", druhou španělskou s názvem "Yo Canto". Ukázky z desky najdete na její myspace.
The Doors - Perception (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

The Doors - Perception
Fanoušci legendárních The Doors letos slaví takové malé-velké výročí. Přesně před čtyřiceti lety vyšla první deska jejich oblíbenců. U této příležitosti vydává vydavatelství Warner Music dlouhoočekávaný box "Perception", obsahující šest řadových alb skupiny ("The Doors", "Strange Days", "Waiting For The Sun", "The Soft Parade", "Morrison Hotel" a "L. A. Woman"). Každé album se zde nachází jednak v remasterované podobě na CD spolu s bonusovými, dříve nevydanými raritními nahrávkami, jednak na DVD v Dolby Digital 5.1 mixu s přídavky v podobě videoklipů, fotogalerií, diskografie a textů.
Ciara - The Evolution (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Ciara - The Evolution
Po úspěšném debutu "Goodies" z loňského jara nachystala mladičká Ciara na předvánoční trh novou desku s názvem "The Evolution". Produkce se ujala taková producentská esa, jako jsou Pharell Williams, Rodney Jerkins, Polow nebo will.i.am. První dva singly "Promise", "Get Up" a ještě několik ochutnávek z desky si můžete poslechnout na jejím myspace.


The Fratellis - Costello Music (Universal)
web / myspace / psali jsme

The Fratellis - Costello Music
Nejsou nijak extra dobří muzikanti, ani novátorští skladatelé, ale patří mezi největší objevy Británie letošního roku. Řeč je o The Fratellis, kteří u nás vydávají svůj debut "Costello Music". Jejich rock'n'rollové retro s velkou dávkou energie se za Kanálem stalo natolik populární, že album je již platinové. V případě, že ani vy si toto nechcete nechat ujít, neváhejte a podívejte se na jejich profil na myspace.
Vanessa Hudgens - V (EMI)
web / myspace / psali jsme

Vanessa Hudgens - V
Poslední deskou, kterou vám dnes představíme, je debut sympatické Vanessy Hudgens s jednoduchým názvem "V". Vanessu Hudgens dodala do hudebního světa již jednou zmiňovaná společnost Disney - je jednou z představitelek "High School Musical" a podílela se již na soundtracku z něj. Nyní ovšem vydává první desku sama za sebe a svoji kariéru staví na směsici rocku, popu, r'n'b v teenagerském balení. Ukázky z alba jsou ke slyšení přímo na jejích oficiálních stránkách.
Dále vychází

Babyshambles - Blinding EP (EMI)
Apoptygma Berzerk - Sonic Diary (Sony BMG)
Mary J Blige- Reflections-A Retrospective (Universal)
Eminem - Eminem Presents The Re-Up (Universal)
Charlatans - Forever, The Singles (Universal)
Cheetah Girls - Cheetah Girls 2 (EMI)
Il Divo - Live At The Greek DVD (Sony BMG)
Il Divo - The Christmas Collection (Sony BMG)
Kenny G - I'm In The Mood For Love ... The Most Romantic Melodies Of All Time (Sony BMG)
Killerpilze -Iinvasion der Killerpilze... (Universal)
Liza Li - 18 (Warner Music)
Metallica - The Videos 1989-2004 DVD (Universal)
Oomph! - Delikatessen (Sony BMG)
Stacie Orrico - Christmas Wish (EMI)
Rasta - The Age Of Movement (EMI)
Andre Rieu - New York Memories DVD (Universal)
Různí - Babel (Universal)
Různí - Departed (soundtrack) (Warner Music)
Různí - High School Musical (soundtrack) (EMI)
Sasha - Greatest Hits (Warner Music)
Slipknot - Voliminal: Inside The Nine DVD (Universal)
Take That - The Ultimate Tour DVD (Universal)
The Bosshoss - Rodeo Radio (Universal)
The RZA - Afro Samurai (Universal)
Tupac Shakur - The Lost Tapes (Universal)

NÁZORY
  • mene je nekdy vice (Petr, 03.12.2006 11:30) Reagovat

    Vesely minule doporucoval jen 5 kousku, co by z toho asi vybral on? Hegerova, Doors, Montana, urcite Fratellis a pátou (?)?. Mene muze bejt nekdy vice:)jinak ok

  • doporučoval? (Honza Balušek, 03.12.2006 13:01) Reagovat

    Tady asi vzniklo nějaké nedorozumění, Nové desky nic nedoporučují, je to prostě přehled toho, co vychází.

  • aha (P., 04.12.2006 12:09) Reagovat

    přehled nedoporučuje, přehled jen přehleduje? vlastně ten přehled nechce nic doporučit, chce jen přehledovat? dobryyy:)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu