Nové desky pro 48. týden

26.11.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se budou na pulty obchodů stěhovat mimo jiné novinky od hiphopových mistrů Indy & Wiche, po jedenácti letech se navrátivších Take That, nové album amerického zpěváka Joshe Grobana, mezinárodní pop-operové skupiny Il Divo, anglických elektronických hitmakerů Faithless a kanadské zpěvačky world music Loreeny McKennitt.
Pokud se v pondělí 27. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Indy & Wich - Hádej kdo (Madrum/EMI)
web / myspace / psali jsme

Indy & Wich - Hádej kdo...
Pražská hiphopová sestava Indy & Wich pracovala na nové desce dobré tři roky od vydání přelomového počinu "My3". Na albu s rapperem Andrem a producentem Wichem spolupracovaly i domácí stálice Orion, La4, Wladimir 518, Idea, Slováci Rytmus, Vec, H16, Ego a také v Praze žijící Američané The Regime. Společné skladby z desky s posledně jmenovanými "Live!" a "Out Of The Fire" jsou ke stažení na jejich myspace. Kapela album pokřtí na konci ledna v Roxy, předtím ale vyráží na turné po Česku.
Take That - Beautiful World (Universal)
web / myspace / psali jsme

Take That - Beautiful World
Jedenáct let po posledním studiovém albu se vrací nejpopulárnější anglický boyband 90. let. Comeback, který začal loňským společným turné, se odehrál bez Robbieho Williamse, který skupinu kdysi opustil jako první. Teď jsou už jen ve čtveřici. Desku ohlašuje singl "Patience", napsaný údajně Gary Barlowem. Poslechnout si ho můžete na jejich myspace.
Josh Groban - Awake (Warner)
web / myspace / psali jsme

Josh Groban - Awake
Americký zpěvák čekal tři roky na novou desku, teď ukončil mlčení kolekcí "Awake". Je to jeho třetí album, které bude navazovat na multiplatinový předchozí počin "Closer". Zpívá na něm znovu anglicky, italsky i španělsky a o produkci se postarali Marius DeVries, Guy Sigsworth, Glen Ballard a David Foster. Hosty na albu jsou Herbie Hancock, Ladysmith Black Mambazo nebo Vusi Mahlasela. Prvním singlem je "You Are Loved (Don't Give Up)".
Faithless - To All New Arrivals (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Faithless - To All New Arrivals
Britské elektronické trio Faithless přichází s pátým studiovým albem. Sestavu Rollo, Sister Bliss a Maxi doplnili třeba Robert Smith z The Cure, Dido, Cat Power, Cass Fox nebo Harry Collier. Poslední jmenovaný si zazpíval na singlu "Bombs", která desku ohlašuje. Ten je ke slyšení na jejich myspace, hned pět skladeb najdete v sekci audio na jejich webu.


Il Divo - Siempre (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Il Divo - Siempre
Umělá pop-operová skupina chystá další útok na vánoční trh. Deska jako obvykle obsahuje vokální předělávky slavných hitů, tentokrát došlo i na "Have You Ever Really Loved A Woman?" Bryana Adamse (ovšem ve španělské verzi) a nebo "Nights In White Satin" od The Moody Blues. O aranže se postaral John Miles, o produkci Steve Mac, David Foster a Per & David.


Loreena McKennitt - An Ancient Muse (Universal)
web / myspace / psali jsme

Loreena McKennitt - An Ancient Muse
Kanadská písničkářka, harfistka, pianistka a akordeonistka Loreena McKennitt nahrála po devíti letech své sedmé album. Nechala se na něm inspirovat hlavně v Mongolsku a na středním a dávném východě. Více se o desce dozvíte na e-kartě, ukázky z ní si můžete poslechnout zde. Videoklip k písni "Caravanserai" je ke shlédnutí tady.


Dále vychází

Tori Amos - A Piano: The Collection (Digibook) (Warner)
Jon Anderson - Tour Of The Universe DVD (Warner)
Charles Aznavour - Best Of (EMI)
Black Eyed Peas - Live From Sydney To Vegas (Universal)
Sheryl Crow - Wildflower Tour - New York DVD (Universal)
The Cure - Festival 2005 (Universal)
Deadline - Take A Good Look (Maximum Underground)
Enya - Amarantine Special Christmas Edition (Warner)
P. Paul Fenech - The F Word (Maximum Underground)
Barry Manilow - Music And Passion: Live From Las Vegas DVD (Warner)
Robert Plant - Nine Lives (Box Set) (Warner)
Různí - Happy Feet OST (Warner)
Staind - The Videos DVD (Warner)
Rick Wakeman - Journey To The Centre Of The Earth DVD (Warner)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY