Zbytečná kolekce opravdových hitů

06.11.2006 05:00 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Dvacet let fungování kapely (či v tomto případě lépe řečeno dua) a nespočet zářezů v hitparádách evropských i amerických, to je jistě důvod ku vzpomínání a bilancování. Zda výše uvedené platí i pro švédské Roxette a pro koho je určeno (jak praví podtitul) jejich dvacet největších songů, se vám pokusí napovědět recenze výběru nazvaného výmluvně, byť celkem složitě "A Collection Of Roxette Hits! (Their 20 Greatest Songs)".
6/10

Roxette - A Collection Of Roxette Hits! (Their 20 Greatest Songs)

Skladby: One Wish, The Look, Dressed For Success, Listen To Your Heart, Dangerous, It Must Have Been Love, Joyride, Fading Like A Flower, Spending My Time, How Do You Do!, Almost Unreal, Sleeping In My Car, Crash! Boom! Bang!, Run To You, Wish I Could Fly, Stars, The Centre Of The Heart, Milk And Toast And Honey, A Thing About You, Reveal
Celkový čas: 79:36
Vydavatel: EMI
Jestli se nepletu, hihihi, psal se rok třiadevadesát. Poměrně čerstvě a poprvé v životě opravdově zamilován vyrazil jsem s přítelkyní do Sportovní haly na koncert její tenkrát nejoblíbenější kapely Roxette. Proč tedy místo nové řadovky další "Hits!"? Bohužel jediné vysvětlení, které mě napadá, je absence nových nápadů, na kterou důrazně ukazuje již zmíněná novinka "Reveal".

Devatenáct výtečných popových písní a jedna nepovedená (8/10) na výběru, který je naprosto a totálně zbytečný (3/10). Co s tím v hodnocení? Vzhledem k tomu, že opět (jako na minulých výběrech) chybí úžasná a neprávem opomíjená "Fingertips" (s překrásnými bicími hranými mimo jiné také na kufr), druhá nejlepší roxettí balada "Queen Of Rain" a do třetice naprosto nepochopitelně jeden z největších hitů "The Big L.", necháme to v průměru. Holt it must have been love - but it's over now... Ale třeba v budoucnu Roxette ještě překvapí. Já bych jim to přál.

P. S.: Až po dokončení tohoto článku jsem se od kolegy dozvěděl, že nápad na vydání tohoto výběru se dvěma novými skladbami neměla ani hrabivá firma, ani hrabivý Per, nýbrž Marie. Ta opravdu nemá po překonané rakovině snadný život, přesto chtěla za každou cenu nějakým způsobem ke dvacátému výročí vzniku kapely fanouškům poděkovat. Před její vůlí a sílou se skláním a přidávám šestý bodík v hodnocení alba. Ale stejně myslím, že mnohem lepší oslavou výročí je Rox Box, a to nejen kvůli DVD záznamu výtečného roxettího MTV Unplugged.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY