Nové desky pro 43. týden

22.10.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se budou na pulty obchodů stěhovat novinky od anglického hitmakera Robbieho Williamse, amerických emo-rockerů My Chemical Romance, nu-soulového zpěváka Johna Legenda, rockového harcovníka Meat Loafa, domácích zpěvaček Anny K a Heleny Vondráčkové, album coververzí Roda Stewarta, nové album slovinských extrémistů Laibach a debut anglické ska-rockové party Milburn.
Pokud se v pondělí 23. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Robbie Williams - Rudebox (EMI)
web / myspace / psali jsme

Robbie Williams - Rudebox
Nové album Robbieho Williamse má být krokem do jím dosud neprobádaných teritorií taneční hudby. Autorsky a producentsky se na něm podíleli Mark Ronson, Pet Shop Boys, Soul Mekanik nebo William Orbit. Prvním singlem je skladba "Rudebox", která v britském žebříčku skončila na čtvrtém místě, druhým singlem bude coververze Lewise Taylora "Lovelight" (video). Album také obsahuje coververzi "Bongo Bong / Je Ne T'Aime Plus" od Manu Chaa, ke které nazpívala backvokály Lily Allen.
My Chemical Romance - The Black Parade (Warner)
web / myspace / psali jsme

My Chemical Romance - The Black Parade
Americká rocková kapela zažívá své nejlepší období. Po průlomovém druhém albu "Three Cheers For Sweet Revenge" budou chtít potvrdit svoje postavení novinkou, která má stejně jako obě dvě předchozí desky ústřední příběh. Album na trh uvádí skladba "Welcome To The Black Parade", která aktuálně vede britský žebříček. O produkci se postaral Rob Cavallo, dvorní producent Green Day. Celé album si lze poslechnout zde, klip k singlu je zde.


John Legend - Once Again (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

John Legend - Once Again
Držitel Grammy za objev předchozího roku, soulový zpěvák John Legend, vydává své druhé album po veleúspěšném debutu "Get Lifted". Mezi spolupracovníky nového alba jsou třeba Kanye West, will.i.am, Raphael Saadiq, Craig Street, Sa-Ra nebo Eric Hudson. Pilotní singl "Save Room" je ke slyšení na první straně jeho webu, kde jsou dostupné i další nové písně. Video k singlu je ke shlédnutí například zde.


Helena Vondráčková - Zastav se (a poslouchej) (Universal)
web / myspace / psali jsme

Helena Vondráčková - Zastav se (a poslouchej)
Návrat po třech letech přichystala domácí popová veteránka. Album nového materiálu obsahuje jednu coververzi, kterou je "Já vítám déšť" (v originále "It's Raining Man"). V týmu, který zpěvačce pomohl, je Stano Šimor, zvukař Belgičan Staf Verbeeck nebo skladatel Raph Schillbeeck. Album vznikalo v belgickém Bruselu. Reklamní spot k albu můžete vidět zde.


Meat Loaf - Bat Out Of Hell Vol. 3: The Monster Is Loose (Universal)
web / myspace / psali jsme

Meat Loaf - Bat Out Of Hell Vol. 3: The Monster Is Loose
Třetí díl rockové opery vydává americký rocker, třináct let po druhém pokračování, které se prodalo v nákladu třinácti milionů kusů. Album vzniklo za přispění spoluautora hudby z předchozích dvou dílů Jima Steinmana a také Diane Warren nebo Nikkiho Sixxe. Na desce budou slyšet Steve Vai, Brian May, Marion Raven nebo James Michael. Produkce se ujal Desmond Child. Pilotním singlem je "It's All Coming Back To Me Now", kterou už dříve nazpívala Celine Dion nebo skupina Pandora's Box. Videoklip k písni je zde, dokument k natáčení desky je zde. Skladbu "Monster Is Loose" si můžete stáhnout zde.
Anna K - Večernice (Universal)
web / myspace / psali jsme

Anna K - Večernice
Česká zpěvačka připravila své šesté studiové album. Znovu vzniklo ze spolupráce s Tomášem Varteckým, který přispěl většinou materiálu. Anna K album nahrála se skupinou TIVOTANNIKÄÄ (T.Vartecký, J.Křížek, M.Minárik) pod dohledem zvukaře Samuela Pospíšila. Pilotní singl "Večernice" si můžete poslechnout zde.


Rod Stewart - Still The Same... Great Rock Classics Of Our Time (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Rod Stewart - Still The Same... Great Rock Classics Of Our Time
Americký zpěvák Rod Stewart slavil výrazné úspěchy s tetralogií coververzí popových standardů "American Songbook" a rozhodl se v ní pokračovat, tentokrát ale s rockovými skladbami. Na albu najdete například "I'll Stand By You", "Missing You", "Love Hurts" nebo "Day After Day". Ukázky z desky si můžete poslechnout v jukeboxu na jeho webové stránce.


Laibach - Volk (EMI)
web / myspace / psali jsme

Laibach - Volk
Slovinská kapela vydává nové album čtrnácti písní, které všechny inspirovaly státní hymny světových států. Každá píseň ale zároveň odráží nějaký konflikt uvnitř země. Na desce nechybí ani hymna státu umělců Neue Slowenische Kunst, který skupina založila v roce 1984. Píseň na "Volk" je novou verzí skladby "The Great Seal" z jejich devatenáct let starého alba "Opus Dei". Prvním singlem je skladba "Anglia", jejíž video je zde.


Milburn - Well Well Well (Universal)
web / myspace / psali jsme

Milburn - Well Well Well
Mladá kapela z Sheffieldu, kamarádi Arctic Monkeys, připravili svoje debutové album. Deska obsahuje i jejich předchozí singly, včetně zatím největšího hitu "Send In The Boys". Skladba, stejně jako "Storm In A Teacup" a "Lipsstick Lickin'", je dostupná na jejich webu. Další čtyři písně si můžete poslechnout na jejich myspace.


Dále vychází:

Petr Bende - Život ve vteřinách.cz (Sony BMG
Breaking Benjamin - Phobia (EMI)
Richard Bona - Tiki (Universal)
Children Of Bodom - Stockholm Knockout Live (Universal)
The Frames - The Cost (Maximum Underground)
Ben Folds - supersunnyspeedgraphic, the lp (Sony BMG)
HIM - Uneasy listening Vol. 666 (Sony BMG)
Lordi - The Arockalypse (Sony BMG)
Lucky Jim - All The Kings Horses (Sony BMG)
Maraca - The Body Is Too Slow For Me (Indies)
Natasha - Telo a duša (Universal)
No Name - Live In Prague (Universal)
Stanley Paul - Live To Win (Universal)
PJ Harvey - The Peel Sessions 91 - 04 (Universal)
Pulp - The John Peel Sessions (Universal)
Bonnie Raitt - Bonnie Raitt & Friends (EMI)
Rogue Traders - Here Come The Drums (Sony BMG)
Carly Simon - Into White (Sony BMG)
Ruben Studdard - Return (Sony BMG)
Tom Waits - Orphans (Maximum Underground)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY