shop.musicserver.cz

Skromné, přesto radostné natáčení s Camouflage

Vydáno: 02.10.2006 16:00 v sekci Naživo - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Camouflage finišují s první částí tour k jejich nové desce "Relocated". Show v Drážďanech se stala i dějištěm natáčení jejich prvního koncertního DVD. Samozřejmě, že musicserver u toho nemohl chybět. Mimo jiné vám prozradíme, na co se můžete těšit, pokud vyrazíte na listopadové vystoupení Camouflage v Bratislavě.

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small c
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Německé Drážďany jsou kousek od českých hranic a cesta z Prahy je tam kratší nežli ta do Bratislavy. Camouflage právě dokončují první část svého turné k novému albu "Relocated", aby pak odjeli na promo do Asie. V listopadu bude ale koncertní šňůra pokračovat a jednou ze zastávek bude právě i Bratislava. My jsme však vyrazili do Drážďan, které se nakonec staly součástí natáčení prvního koncertního DVD Camouflage (původně se měl záznam pořídit o den později v Berlíně). Desce samotné a singlu "Motif Sky" se v jejich domovině daří znamenitě a vystoupení získávají pozitivní ohlasy nejenom z řad fanoušků. Společníkem Camouflage na putování po německých městech jim byl projekt Kolkhorst. Kdo přišel, u vstupu musel podepsat prohlášení, že souhlasí, že bude v záběru přítomných kamer. Pak už se vešlo do útrob stařičké budovy...

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small b
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Reithalle je součástí zábavního komplexu Strasse-e, který je umístěn v bývalé industriální zóně na jedné z předměstských částí Drážďan. Svou rozlohou a pojetím může evokovat Stodolní ulici v Ostravě. Hala není příliš velká, odhadem má kapacitu maximálně tisíc lidí, a to ještě video technika část z toho zabrala. Úvod večera patřil jednočlennému projektu Kolkhorst, za kterým se skrývá Kai Uwe Kolkhorst, který ve své tvorbě kombinuje elektroniku s prvky kytarového popu. K vystoupení mu tedy stačí notebook a pár kytar, jen škoda, že Kai zpívá v rodném jazyce. Byla to příjemná kulisa před koncertem Camouflage, ale nijak zvlášť mě to nebralo, abych si třeba zakoupil u stánku jeho album "Wir Sind Groesser". Po malých úpravách pódia ještě přišlo krátké upozornění, aby lidé nebyli vyjukaní z většího než malého množství videokamer, a mohlo se začít.

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small e
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Scéna v Reithalle je skromnější a kromě nástrojového obsazení jí dominovaly plochy s LED diodami, které znázorňovaly různé obrazce nebo rozličné sekvence obrázků či fragmentů ze známých klipů ("Suspicious Love"). Tento omezený prostor však na druhou stranu dokazoval, jak je kapela po letech sehraná a dokáže se navzájem pošťuchovat. Kromě základního tria Marcus, Heiko a Oliver nechyběli Jochen Schmalbach za bicími a kytarista Ingo Puls. Během krátkého "Intra" postaveného na kompozici "How Do You Feel?" (se samply ze skladeb "Watch Out!" a "Pedestrains' Adventures") kapela přišla na pódium a následně spustila "Me And You". V té Marcus dokázal, že je na tom hlasově mnohem lépe než jeho mnohem slavnější kolega z Depeche Mode. Setlist byl postaven převážně na novinkách z "Relocated". "The Pleasure Remains", o robotickou sekvenci prodloužená "Dreaming" nebo Oliverova "Confusion" bodovaly. Vrcholy však byly singlovka "Motif Sky" nebo výtečná "The Perfect Key", během níž hru bicích doplňoval na velký buben Oliver.

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small f
© Vladimír Komjati / musicserver.cz
Nechyběly ani léty prověřené hity nebo oblíbené tracky. "That Smiling Face", "Thief", "Perfect" a nádherná "Close (We Stoke The Flames)" musely potěšit každého fandu. Některé z nich měly i zcela nový háv, řeč je hlavně o "The Great Commandment", která společně s "Conversation" (béčko singlu "Motif Sky") uzavřela hlavní blok. Přídavky byly překvapivě promíchány do jiného pořadí, z nové desky ještě odezněly "Something Wrong" a poslední Oliverovo sólo v "Real Thing". "Suspicious Love" a publikem odzpívaná "Love Is A Shield" byly budiči první části tohoto nášupu. V dalších dvou várkách vždy překvapil Heiko donesenými nástroji. Při "One Fine Day" nechyběl jeho akordeon, cover Human League "Being Boiled" také osvědčeně zabodaval. Závěr večera patřil dvěma lahůdkám, "Kraft" zazněla v rámci tohoto tour zcela poprvé a neobešla se bez komického vstupu. "Kraft" není vyloženě složitá, jedná se o mluvenou revizi na téma Kraftwerk, ale Heiko se zhruba v půlce seknul, vypadl mu text. Pak přišlo repete za mohutné podpory fandů v prvních řadách. Poslední třešinkou byla akustická verze "Strangers' Thoughts", ve které Heiko hrál na cosi, co hodně připomínalo samohrajky loudící různé zvuky.

Camouflage jsou ve velké formě a mají venku velmi povedenou desku "Relocated". Svým způsobem bylo toto vystoupení vydařenější než to, které jsme navštívili v rámci Sensor Tour. Natočené DVD bude milou vzpomínkou, kterou si atmosféra v Reithalle stoprocentně zaslouží, všichni se skvěle bavili, Camouflage nevyjímaje. A tento report může být chápán i jako jedna z pozvánek na blížící se bratislavský koncert.

Setlist Camouflage: Intro (How Do You Feel?), Me And You, The Pleasure Remains, I Can't Feel You, That Smiling Face, Heaven (I Want You), Thief, Confusion, We Are Lovers, Perfect, Close (We Stroke The Flames), Dreaming, You Turn, The Perfect Key, Motif Sky, The Great Commandment, Conversation; přídavky: Real Thing, Suspicious Love, Something Wrong, Love Is A Shield, One Fine Day, Being Boiled, Kraft, Strangers' Thoughts (Acoustic)

Camouflage, Kolkhorst, Reithalle, Drážďány, Německo, 30.9.2006

Fotogalerie:

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small a
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small d
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small g
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small h
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small i
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small j
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small k
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small l
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small m
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

Camouflage, 30.9.2006, Reithalle, Drážďany small n
© Vladimír Komjati / musicserver.cz

NÁZORY
  • Proc jezdit za hranice? (karel, 02.10.2006 18:27) Reagovat

    Nechapu jednu vec - proc mame jezdit nekde za hranice? Proc je nedokaze, zadna ceska agentura pozvat do Prahy? To je nepochopitelne. A to neni prvni pripad tezkopadnosti a neschopnosti nasich agentur!

  • jo (majk, 03.10.2006 16:28) Reagovat

    souhlasim s karlem. cesky agentury sou bandy neschopnejch ziskuchtivejch magoru, nic vic, nic min. mohlo by toho sem bez problemu jezdit daleko vic.

  • fotky z koncertu (Mirage, 04.10.2006 17:59) Reagovat

    panove majk a karel jsou asi nezistni a schopni geniove. Ackoliv agenturu nemam a nezivim se tim, tak jsem do CR uz hezkou radku kapel z ciziny dovezl (a naopak ceske tam) a konkretne o Camouflage se stazim uz od konce minuleho turne, tedy asi 3 roky a jednou se uz malem podarilo je domluvit, jednani kupodivu nezkrachovala na cene, ale na tom, ze Heiko bude na dovolene. Problem takovych kapel v CR je ten, ze je uz nikdo nezna a kdo je zna, ten uz se zvedne od TV jen kvuli Depeche Mode. Do Drazdan se nepodarilo ani vypravit minibus, jak maly zajem byl a pritom to je coby kamenem. Kazdopadne jednou se domluva podari a Camouflage v CR budou (ovsem letos uz ne), tak doufam, ze ti, kteri tak lateri na to, proc je sem agentury nevozi si aspon koupi listek a prijdou, at uz to bude poradat kdokoliv.
    A abych nezapomnel, pres 330 fotek z Drazdan najdete tu:
    http://mi.rage.cz/2006/Camouflage-Strasse_E-Dresden-1-30.9.2006/
    http://mi.rage.cz/2006/Camouflage-Strasse_E-Dresden-2-30.9.2006/
    http://mi.rage.cz/2006/Camouflage-Strasse_E-Dresden-3-30.9.2006/

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Camouflage dodatečně oslaví třicetiny alba "Bodega Bohemia" (08.03.2024 11:41)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)
- Fotogalerie: Depeche Mode odehráli ve čtvrtek v O2 areně koncert, na který se bude ještě dlouho vzpomínat (23.02.2024 08:35)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Video: Depeche Mode se v "Before We Drown" symbolicky loučí (30.01.2024 08:52)
- Video: "My Favourite Stranger" je setkáním Depeche Mode s tajemnou cizinkou... bez Depeche Mode (22.09.2023 07:55)
- Naživo: Depeche Mode v Letňanech zahnali déšť a ovládli masy lidí (31.07.2023 10:00)
- Fotogalerie: Depeche Mode smrti navzdory v obrazech (31.07.2023 09:11)
- Publicistika: Byli by Depeche Mode bez Andyho Fletchera? (28.07.2023 08:30)
- Depeche Mode zrekapitulují singlovou éru desky "Sounds of the Universe". V únoru 2024 se vrátí do Česka (10.07.2023 10:46)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu