shop.musicserver.cz

I fucking love it. Yeah!

Vydáno: 19.08.2006 14:00 v sekci Recenze - Marie Malechová | foto: facebook interpreta

Carl Barat se z rozpadu The Libertines oklepával déle než jeho parťák Pete Doherty. Nakonec zformoval svou vlastní kapelu Dirty Pretty Things, se kterou vydal desku "Waterloo To Anywhere". Je lepší než "Down In Albion", dítko Dohertyho Babyshambles? Kdo tady dal komu za vyučenou?

9/10

Dirty Pretty Things - Waterloo To Anywhere

Celkový čas: 33:17

Skladby: Deadwood, Doctors And Dealers, Bang Bang You're Dead, Blood Thirsty Bastards, The Gentry Cove, Gin & Milk, The Enemy, If You Love A Woman, You Fucking Love It, Wondering, Last Of The Small Town Playboy

Vydavatel: Universal

Kolikrát už jste tu historku slyšeli? Mám na mysli tu o přátelství dvou kluků, kteří by se snad spolu kamarádili dodnes, kdyby neměli tu smůlu a nehráli spolu v jedné kapele. The Libertines. Pete Doherty a Carl Barat. Nebo Carl Barat a Pete Doherty, chcete-li. Těžko říct, kterého z nich dát na první místo. Byli ve stejné pozici. Stejní, a přesto úplně jiní. Dvě silné osobnosti, jedna kapela, problémy. Pochopitelně to nemohlo skončit dobře. Carl Peta vyhodil. Pak už to nefungovalo a nastal konec Libertines. Podle mého názoru velmi šťastný. Dřív tu byla jedna dobrá kapela, teď tu jsou místo ní rovnou dvě - Babyshambles (to je ta Petova) a Dirty Pretty Things (ano, ta je Carlova). Úrodná půda pro debaty bývalých fanoušků Libertines, kteří se teď nedokážou shodnout na tom, jestli to má lepší Carl bez Peta, nebo naopak. A když už oba tábory bouřlivé debaty přestanou bavit, vždy se shodnou na tom, že Libertines byli prostě něco, a společně si zavzpomínají při poslechu "What Katie Did".

Carl se rozpadem Libertines trápil dlouho, ale pak s bubeníkem Garym Powellem, kytaristou Anthonym Rossomandem (ten, co přišel do Libertines po Dohertym) a basákem Didzem Hammondem (The Cooper Temple Clause) stanuli u základů nové kapely, již zmiňovaných Dirty Pretty Things. Jejich debut "Waterloo To Anywhere" nelze nesrovnávat s "Down In Albion", debutem Babyshambles. Když se na to člověk podívá realisticky, tak v podstatě není moc co srovnávat. Deska Dirty Pretty Things vede. Jednoznačně lepší producent (měli Babyshambles vůbec nějakého? Vím, že ano, ale nějak neslyším výsledky jeho práce) se postaral o vyspělý zvuk, díky kterému máte od prvního do posledního tónu jasno v tom, že se do vašeho přehrávače dostala kvalitně udělaná deska.

Album rozhodně netrpí nedostatkem hitů, těmito magickými třemi písmeny by se dal v podstatě označit každý druhý song. Taková "You Fucking Love It" vás chytne a nepustí. Ani po několika týdnech (vyzkoušeno!). Pusťte si to jednou a pak už pokaždé budete extaticky řvát "She could never ever ever ever ever ever ever get it into her thick head!" a bude vám úplně jedno, co si o tom pomyslí váš konzervativní soused. Jediné, co se dá Baratovi vytknout, jsou texty. Nikdy nedosáhne Dohertyho poetiky. Jenže té se nevyrovná nikdo, takže by byla vlastně blbost to Carlovi vyčítat. Místo toho mu lze přičíst k dobru důmyslné a hlavně neurážlivé narážky na bývalého parťáka, za všechny "Bang bang you're dead, Oh I'm so easily lead". Co dodat? Po první bitvě je to 1:0 pro Barata, potažmo Dirty Pretty Things. Nezbývá než čekat, jestli se obě kapely dopracují k druhé desce (hlavně u Babyshambles je to dost nejistý podnik) a jestli Pete vrátí úder, nebo jestli Carl z tohoto souboje vyjde definitivně jako vítěz. I když... v téhle bitvě se svým způsobem prohrát nedá.

NÁZORY
  • babyshambles (mandy, 19.08.2006 22:28) Reagovat

    si nemůžu pomoct mám radši stejně babyshambles než dirty pretty things podle mě jsou stejně lepší

  • ? (kid B, 20.08.2006 11:11) Reagovat

    To má být zase nějáký souboj kapel ?

  • babyshambles! (bsfan, 20.08.2006 11:27) Reagovat

    mě babys taky bavěj mnohem víc, dpt jsou mnohem nudnější..down in albion je geniální deska, waterloo průměr...akorát nechápu, že se recence na ní objevila právě teď, když už je ta deska venku tak dlouho..

  • autorce (Jakub P., 20.08.2006 12:16) Reagovat


    1. Jsou tu tri kapely. Basak John Hassall hraje v Yeti. Rekni neco o stastnym rozchodu fanouskum (zkus to pro zacatek tady - www.thelibertines.org.uk/, bude ti to prospesny i jinak) nebo lidem co se o tom zajimaj aspon povrchne a poslou te do prdele.

    2. Babyshambles meli producenta. To jak deska zní a co v ní ty slysis/neslysis uz je věc jina. Ale producent se jmenuje Mick Jones a shodou nahod produkoval taky "Up The Bracket". Pevne doufam, ze o existenci ty desky alespon matny zdani mas.

    3. Dohertyho poetice (byt sebevic skvele) se vyrovna hodne lidi a este vic ji predci. Ale asi si zase chtela rict neco jinyho, resp. uplatnit to na soucasnou „britskou scenu“.

    4. „Bang Bang You´re Dead“ neni utok proti Baratovi, resilo se to hodnekrat (viz. Nme), nedavej vzdy jenom na prvni usudky.

    5. V rijnu vychazi ep Babyshambles, nasleduje solovka Dohertyho a album. Nevim, co myslim tim "nejistym podnikem". Zavislost? Co se tohohle tyce, je na tom ted nejlip za posledni dobu.


    „Společně si zavzpomínají při poslechu "What Katie Did". Neznam nikoho, kdo by spolecne vzpominal pri poslechu what katie did, ale asi jde jen o to, ze chces neco vyjadrit a neumis to napsat. Vyjadril sem se k obsahovy urovni tvy „recenze“ a stejne mi to ted pripada jako mrhani casem. O formě („Pusťte si to jednou a pak už pokaždé budete extaticky řvát "She could never ever ever ever ever ever ever get it into her thick head" a bude vám úplně jedno, co si o tom pomyslí váš konzervativní soused“ – tohle už v různých obměnách napsalo za poslední rok tak 10 lidí) už ani slovo.


  • divná recka. (majk, 22.08.2006 23:57) Reagovat

    jméno něžnějšího pohlaví pod názvem recenze mě vždycky trochu zkrotí, do chlapa bych se opřel víc. ale tahle recenze je fakt jen snůžkou frází, keců a bezmeznou oslavou desky DPT a bezmeznou kritikou desky BS..
    1. důvodem rozpadu Libs nebyly 2 silné osobnosti v kapele, ale tvrdý drogy. lépe řečeno Peterovo závislost na nich a Carlovi se po tom všem (nedochvilnost, rvačky, vykradení bytu) vůbec nedivim, že Peta vykop. dával mu šanci dlouho, vypadá to ale, že Pete procitnul až nyní. doufejme! to o tom šťastném konci je nadsázka, budiž.
    2. srovnávat neustále desky BS a DPT je trapný, jsou jako nebe a dudy. je akorát vidět, že muzika Libs byl trochu víc Carl a texty i projev trochu víc Pete, jinak se autorskýma deskama akorát projevila jejich dost velká odlišnost. co je lepší? pro mě o dva fousy Babies, nemůžu si pomoct (a ani nechci). Babies jsem viděl naživo už víc než párktát, DPT bohužel ještě ani jednou, ale podle desek a stažených živáků a různých outtaků vede Pete.
    3. k tomu vydávání dalších alb se už vyjádřil Jakub.. druhá deska BS bude venku daleko dřív než DPT.
    4. kapelu Yeti ale, Jakube, jako třetí kapelu po rozpadu Libs nepočítám, protože John neměl v Libs žádné autorské zásluhy. to bys do toho musel počítat ještě i pár nynějších kapel lidí, co se v Libs objevili jako hostující kytaristé po Petovo vyhazovu v roce 2004 a to je blbost.
    5. a ještě snad - onen producent desky BS a první desky Libs Mick Jones není žádný jiný Mick Jones, než kytarista, zpěvák a spoluskladatel The Clash.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost (15.04.2024 00:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Audio: The Libertines v energické skladbě "Oh Shit" balancují na hranici punku a indie (19.03.2024 11:15)
- Video: The Libertines se v černobílém klipu "Shiver" účastní pohřbu slavné britské psychoanalytičky (23.01.2024 14:21)
- Video: The Libertines v nočním klipu "Night Of The Hunter" za zvuku "Labutího jezera" prchají před zákonem (09.12.2023 18:44)
- The Libertines prozradili detaily nového alba a představili svižný banger "Run, Run, Run" (23.10.2023 14:51)
- The Libertines v listopadu poprvé vystoupí v Praze (23.02.2022 13:44)
- Video: Černobílé video k baladě "You're My Waterloo" The Libertines má působivou atmosféru (14.12.2015 18:14)
- Říjnový Full Moon je v režii návratu The Libertines (01.10.2015 09:54)
- Recenze: Comeback The Libertines vyšel tak na půl. "Anthems For Doomed Youth" je pouze dobrá deska (30.09.2015 08:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu