shop.musicserver.cz

Zpívat pořád o holkách je nuda...

Vydáno: 08.08.2006 05:00 v sekci Recenze - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

McFly jsou dokonce tak populární kapela, že mají i jeden graficky pěknej fanouškovskej web v češtině. Možná by bylo lepší, kdyby výrobu svejch bookletů příště nechali právě na fanoušcích, aby z toho nevznikaly tyhle nevzhlednosti, co chtěj' bejt ostrý & sladký zároveň. A to je obal přece to první, na co se člověk soustředí. Už tady "Just My Luck" zrovna neboduje.

3/10

McFly - Just My Luck

Celkový čas: 42:49

Skladby: Five Colours In Her Hair, Obviously, I Wanna Hold You, I've Got You, Ultraviolet, All About You, Too Close For Comfort, That Girl, Unsaid Things, I'll Be OK, Just My Luck, Memory Lane

Vydavatel: Universal

Když Arctic Monkeys vystřelili s doslova až brutální rychlostí na nejvyšší příčku britskýho žebříčku prodejnosti desek, většina zasvěcenců se nedivila, nekroutila hlavou. Sold Out! byla většina "opičích" koncertů dávno předtím, než se vůbec nějaký "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" začalo lisovat, natož aby mělo booklet (ve kterým teda Alex Turner není uvedenej jako spoluautor textů, ale to je zase jinej příběh). Jenže když se prodeje nezastavovaly a nakonec z toho bylo prodejní prvenství v historii debutů, vyrojilo se dost otázek. Taky obav. Za první například "Kde se najednou vzalo tolik indie fanoušků, co jsou ochotný si cédéčko koupit?" nebo "Tak takhle vypadá ten pravej hype?" Z druhých třeba tu, co se do kontextu hodí nejvíc - "Jenom aby to nebyla taková ta senzace typu McFly. Vystřelit & zhasnout." Nebyl jsem u toho, když McFly vystřelili, ale jejich nová deska "Just My Luck" je v tuhle chvíli* zase UK číslo jedna. Co to znamená?

Po několika poslechnutích pro mě osobně jediný: McFly mají hodně fanoušků, hlavně (asi) mezi penisuprostým pohlavím ve věku 13 až 17 (ale to je maximální možná horní hranice s tím, že posluchačka v tomhle věku sice má několik oblíbenejch hitů, který spojuje s určitýma vzpomínkama/konkrétníma situacema (narozeniny, tábor, první pusa), ale jejich poslech už omezila na minimum, protože se ohlíží po jinejch skladbách, co by se hodily ke konkrétním situacím, který teprve nastanou). První dva ročníky střední školy - ideální cílovka managementu McFly. Většina věcí z tracklistu je o holkách. Rebelujících ("Five Colours In Her Hair"), nedosažitelnejch ("Obviously"), nepostradatelnejch ("I've Got You") a tak dále. A ono je to, věřte-nevěřte, docela nudný, protože McFly nedržej jenom tematickou šablonu, ale taky hudební. Vlastně zajímavě zní "Just My Luck" jenom dvakrát. Prvních patnáct vteřin, než začnou zpívat, a pak sympatickej pokus o "country" rytmiku v "That Girl". Jinak je to celý zábavný asi jako Rimmerova sbírka telegrafních sloupů z dvacátýho století.

Při srovnání s (výše zmíněnýma) Arctic Monkeys by se došlo s největší pravděpodobností k tomu, že McFly jsou jejich (řečeno velmi slušně) obroušená verze, která místo vtipu v textech a dravosti ve hře sází na naivitu skupiny posluchačů, který nevadí, že celá deska zní jako soundtrack k libovolnýmu filmu, kde se neurčitej počet hlavních hrdinů snaží přijít o panictví, přičemž na ně na jejich cestě za vysněným cílem čeká nejedno dobrodružství z kategorií jako masturbace, papání psích hovínek, home made sex videonahrávka rodičů a rozměrnej předmět vraženej do análního otvoru. McFly nedokážou překvapit a deska "Just My Luck" prostě jenom tak plyne a na konci se přetočí na začátek a začne hrát znova. Jenže to už přebírá hlavní roli ruka a dálkovej ovladač. Stop.

* - 26. července 2006, 23:38 CET

P. S.: "Just My Luck" má bejt soundtrack ke stejnojmennýmu filmu. Jestli je stejně dobrej jako album, doufám, že se naší republice vyhne. Obloukem.

NÁZORY
  • Film vs. Soundtrack (Joachim 4.2.0, 08.08.2006 13:51) Reagovat

    Ten film je úžasnej, soundtrack už ne.... ale jen sem chtěl říct, že film nejni to samý jako soundtrack :) tady: www.csfd.cz/film.php?215340

  • trošku více informací by neškodilo (zdenek, 18.08.2006 13:03) Reagovat

    Seriózní recenzent by možná doplnil informaci o tom, že Just My Luck je výběr z předchozích dvou alb McFly určený prvotně pro trh v USA, kde marketingově podporuje uvedení stejnojmeného filmu. Taky by možná dodal, že předchozí dvě alba byly no.1 na britském žebříčku, takže vystřelit a zhasnout není až tak optimální příměr. Pak taky silně pochybuju že by bylo toto album na britském žebříčku číslo 1 - to je až nový singl Please, Please.... album vyjde až v listopadu.

  • Nemyslím si (Bustedka, 28.08.2006 01:03) Reagovat

    Nemyslím si, že skupina McFly je jen pro ty náctiletý. U nás to poslouchá celá rodina..včetně rodičů... je to spíš muzika na uklidnění..aspoň pro nás...Náctiletí mají spíš jiné idoly jako jsou US5, TH, BSB apod... Já sama znám dost lidí(a i kluků) co to poslouchají....!Ale respektuji to, že je to něčí názor. Ovšem tento text je pouze negativní a to nedělá dobrý dojem. Chápu , že všichni nemají podobný styl...ale autor by měl uznat, že to nemusejí poslouchat jen puberťačky který budou na chatu diskutovat o tom, kdo z kapely je hezčí a plánovat cestu do Británie, jen aby zbalily toho a toho...
    Možná si řekněte, že i já patřím do té skupiny...ovšem pochyuji že tam zařadíte kupříkladu moji mamku, či jednadvacetiletou sestru-studentku pedagogické fakulty..

  • a ještě něco... (Bustedka, 28.08.2006 01:15) Reagovat

    rychlokvašku si já představuji jako např. někoho ze SS..ale jestlže se takhle označuje skupina která v listopadu bude vydávat své třetí album(nepočítám do toho mixy a singly), se svými singly bodují v hitparádách..tak to potěš koště. Já nejsem zarytá fanynka..to zas ne..Ale fanynka jsem...Ovšem ve smyslu občasného poslouchání. Na albu Just My Luck je přece jenom dost písniček z jejich prvního alba ROTTF...a to jim bylo průměrně 18 let... Jejich druhé album Wondarland je o poznání dospělejší..už jen co se týká textů i muziky... ale zpět k tématu. Skupina nevypadá na to že by měla v nejbližších měsících skončit. Jen by mě zajímalo proč se tu mluví o skupině jako o rychlokvaškách, když mají na cestě další album, nově natočený x-tý videoklip, přední místa hitparád atd.atd.

  • A navíc..... (zdenek, 29.08.2006 12:54) Reagovat

    bych dodal že vkus recenzenta se asi příliš neshodne s vkusem posluchačů, protože na málokterém (byť i kompilačním) albu začínající skupiny se najde tolik hitů. Five Colours In Her Hair, Obviously, All About You, I'll Be OK z tracklistu byly č.1 v singlovém žebříčku v UK.
    Písně That Girl a I Wanna Hold You se vešly do první pětky a Ultraviolet do top 10.
    Píseň All About You byla mimochodem oficielní písní pro charitativní "Comic Relief".
    Pokud se dostanete k záznamu z koncertu, možná vám připadne že McFly nejsou až tak špatní, protože (nejen) po hudební a instrumentální stránce je opravdu perfektní.

    Tento názor píšu jen proto, že se domnívám že recenzent by se místo výčtu scén a rekvizit ze svých oblíbených filmů mohl zaměřit na fakta (i když se mu píseň netrefí do vkusu). (A mimochodem film Just My Luck je úplně o něčem jiném...).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 23/2023 - od Nialla Horana přes Extreme po Janelle Monáe (14.06.2023 20:00)
- Video: Arctic Monkeys vyprávějí v klipu "Sculptures Of Anything Goes" o svém vlastním uměleckém světě (08.03.2023 14:37)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (10-1) (27.01.2023 20:30)
- Recenze: Potemnělé retro a smyčce. Deska "The Car" dokazuje, že Arctic Monkeys ještě neřekli vše (07.11.2022 00:00)
- Nové desky 42/2022 - od Taylor Swift přes Arctic Monkeys po a-ha (26.10.2022 08:00)
- Video: Arctic Monkeys to v klipu "I Ain't Quite Where I Think I Am" roztáčejí na pódiu (19.10.2022 11:13)
- Video: Arctic Monkeys jedou i ve druhém singlu z nové desky "Body Paint" na baladické vlně (01.10.2022 18:11)
- Video: Arctic Monkeys lákají na chystanou studiovku překvapivě hořkou baladou "There'd Better Be A Mirror Ball" (31.08.2022 10:58)
- Arctic Monkeys vydají v říjnu sedmé studiové album "The Car" (25.08.2022 18:59)
- Naživo: Návraty Arctic Monkeys a Inhaler do Česka kazily hlavně podivné restrikce (19.08.2022 12:50)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu