shop.musicserver.cz

V Olší u Tábora opět exploduje nálož punku a ska

Vydáno: 09.06.2006 12:04 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Mighty Sounds N
© Mighty Sounds
Druhý ročník festivalu Mighty Sounds s podtitulem Summer Ska & Punk Explosion!, který spolupořádají agentury HPK, Fishdale a Cecek, se navrací na místo činu, a to do malebného prostředí jihočeského Olší u Tábora. Svátek pro všechny příznivce ska, punku a jiných alternativních stylů se uskuteční 14. - 16. července.

Jestliže minulý rok byl festival Mighty Sounds akcí, jenž svým žánrovým zaměřením a dramaturgií nemá v České republice, ba dokonce pravděpodobně ani v Evropě obdoby, pak letos se pořadatelé rozhodli v tomto trendu pokračovat.

Novinkou bude divadelní scéna, ve které se návštěvníci mohou těšit na divadelní a filmová představení. Ani zde nebude chybět hudební složka a prostor dostanou např. folkoví rebelové Xavier Baumaxa a Záviš nebo originální hudební tělesa jako Pohřební Kapela, A bude hůř, Sestry Steinovi apod.

Kromě divadelního stanu, bude hudební produkce probíhat na čtyřech dalších scénách. Dvě z nich budou vyhrazeny "živým" kapelám. Větší prostor v dramaturgii byl tentokrát vyhrazen punkovým, rock'n'rollovým, hardcorovým a indie-rockovým souborům. Pořadatelé nelovili samozřejmě jen v českých rybnících. Je potvrzeno například senzační dánské mods trio The Movement, němečtí neopunkeři Z.S.K., holandští Bambix či "maďarští NOFX" Bankrupt. Ze Slovenska přijedou Plus Mínus a Ilegality. Českou scénu budou reprezentovat zmrtvýchvstalí kultovní Lvmen a Michael's Uncle, pekelnící Esgmeq, známka českého punku N.V.Ú., hardcoreoví Fourth Face či turbo rock'n'rolloví Flaming Cocks. Nemohou chybět ani české punkové stálice jako S.P.S., Totální nasazení, Houba, Volant a mnoho dalších. Příznivci dancehallu a reggae jistě ocení stále stoupající hvězdu jménem United Flavour, hip hop bude zastupovat romský kazatel Gipsy se svou doprovodnou kapelou.

Přesto však Mighty Sounds zůstává z větší části hlavně přehlídkou toho nejlepšího ze světové ska scény. Hvězdou první velikosti bude mexický třináctičlenný ansámbl Panteón Rococó, američtí ska průkopnící The Toasters, britští novoromantici The Hotknives či bláznivý holandský stařík Mark Foggo a jeho Skasters. Tvrdší odnož ska představí exklusivně londýnská úderka Jesse James, jejich protipól budou představovat Francouzi Les Ejéctés, koketující naopak s reggae. Západní sousedy budou reprezentovat Dr. Woggle & the Radio a The Skaliners, z Maďarska znovu dorazí výborní Pannonia All Stars Ska Orchestra a ze Švýcarska podobně rychle stoupající mladý ansámbl Open Season, který ve svém repertoáru prokládá ska dancehallem, reggae a jazzem. Česko-slovenská ska scéna bude zastoupena téměř všemi zásadními kapelami v čele s Polemic, Sto Zvířat, Fast Food Orchestra, The Chancers, 2v1 a dalšími.

Zbylé dvě scény budou patřit DJům. Hlavní DJ stage bude letos pod patronací Radia 1. Kromě rezidentních DJů radia jako Babe LN, Stanzim, Gadjo, Kaya a dalších, bude věnována především dancehallu, ragga, reggae, ska a latino. Z mnoha Djs můžeme odtajnit například jména Pro Sound System, DJ Joke, Raveboy, Yukimura, Bingi Dem, Swamp Safari apod. Stejně jako minulý rok bude fungovat oblíbená Sado Maso Stage, na které vystoupí DJs rozmanitých stylů od dubu přes elektro, techno, ambient, hip hop, hardcore, punk, metal až po nezbytné ska a rocksteady. Doprovodný program bude částečně probíhat venku a z části v prostorách kryté divadelní scény. Stejně jako minulý rok proběhne fotbalový turnaj, exhibice žonglérů, fireshow, přibýt by mělo vystoupení capoeiristů a mnoho dalšího.

Profily tří hvězd

PANTEÓN ROCOCÓ (Mexiko)

Létající Mexičané hvězdou Mighty Sounds! Dvanáctičlenná mexická formace Panteon Rococo předvede festivalovému publiku svojí divokost, neboť zde konečně dostane dostatečný prostor. Kapela od svého vzniku vydala tři studiová alba, která s úspěchem prezentovala na pěti evropských a amerických turné. Prvního alba, který nese název "A la izquierda de la tierra" se prodalo více jak 40. 000 kusů, poté už formace Paneton Rococo sklízí úspěch za úspěchem. Následující alba "Companeros musicales", "Tres Vez Tres" a "Cuidad de la Esperanza" se těší velkému prodeji, kapela vystupuje na obrovských pódiích společně například s Manu Chao a jejich obliba nadále roste. Jejich směs ska a pro jižní a střední ameriku typické latiny, proložené tvrdšími kytarovými rify a sociálně orientovanými texty, roztančí úplně každého.

THE TOASTERS (USA)

Legenda legend a absolutní pionýři ska v USA se blíží ke čtvrti století existence a stále drží primát nejdéle bez přestávky hrající ska kapely na světě. Má k The Toasters smysl ještě něco dodávat? Pro Bucketa Hingleyho a jeho partu to bude první účinkování na festivalovém podiu v Česku. V nedávné době roztančili nabitý Lucerna Music Bar i Roxy a na Mighty Sounds se nechystají konat jinak. Koneckonců, deset alb a nesmrtelné hity jako "2-Tone Army", "Don't Let The Bastards Grind You Down" či "Weekend In L.A." mluví sami za sebe.

THE HOTKNIVES (Velká Británie)

Mezi britské novoromantiky nepatří pouze Depeche Mode! Čtveřice The Hotknives je bezkonkurenčně nejsladší a nejpopovější ska kapelou, která se kdy na ostrovech objevila, ale to je v jejich případě pouze pozitivum. Neuvěřitelný skladatelský potenciál a cit pro úžasné melodie. To jsou The Hotknives. Nebýt jejich zarputilé věrnosti ska scéně, mohli být dnes Hotknives druhými Madness. Jedna z nejslavnějších two-tone kapel zazáři s hity jako "Dave & Marry", "In My Dreams" či "World At War" i na Mighty Sounds!

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Vojtaano v klipu "Velký pán" skládá hold svým vzorům a dává ochutnat z atmosféry svých koncertů (29.08.2023 12:41)
- Fotogalerie: Sedmnáctý ročník punkového svátku Mighty Sounds ve fotografiích (27.06.2023 11:45)
- Na Mighty Sounds letos nejvíc táhnou Rancid, Dub FX a Enter Shikari (05.06.2023 22:06)
- Video: Filip Vondrášek (Fast Food Orchestra) ON AIR: Největším štěstím Mighty Sounds jsou věrní fanoušci (13.11.2020 12:16)
- Festival Mighty Sounds za měsíc oslaví jubilejní 15. ročník (13.06.2019 12:35)
- Publicistika: Sedm velkých jmen, která české festivaly odkryly v první vlně (24.02.2015 15:25)
- Rozhovory: Přemek Černík (Mighty Sounds) - Situace je vážná, ale sbírky pořádat nechceme (19.04.2014 15:00)
- Festival Mighty Sounds startuje už v pátek, hned první den zahrají The Subways (18.07.2013 08:12)
- Rozhovory: Přemek Černík (Mighty Sounds) - Báli jsme se, jak punkáči The Subways přijmou (10.07.2013 08:10)
- Doprovodný program na Mighty Sounds: Randy Valentine v čele DJs, divadle vévodí Buchty a loutky (04.07.2013 12:42)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu