Wyclef z Fugees předělal Pink Floyd

30.06.2000 23:26 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Wyclef Jean
© MTV.com
Coververze byly vždy v kurzu, ale mám pocit že v posledních letech se předělávky množí mnohem více. Nemá cenu hovořit o českém specifiku, kterému na MusicServeru přezdíváme "karaoke", ale coververze jsou oblíbené všude. A jeden mistr coverů přišel s další.

Když byl Wyclef Jean ještě členem Fugees, bylo jim často vytýkáno, že téměř všechny jejich singlové hity byly v podstatě převzaté věci. Fugees je ovšem uměli udělat mnohdy, tak, že s originálem neměly moc společného a i Wyclef samotný je na ně odborník. Na svém sólovém debutovém albu "Carnival" si vzal například do parády tradiční karibskou píseň "Guantanamera" či "Stayin' Alive" od Bee Gees přepracoval do "We Trying To Stay Alive". Ani na svém novém albu "The Ecleftic" (vyjde v srpnu) se cizím skladbám v nové úpravě nevyhýbá a tentokrát zvolil opravdovou perlu - "Wish You Were Here" od Pink Floyd. Tuto skladbu prý vždy měl hodně rád a konečně si v ní také pořádně zahrál na kytaru.

Jeho novinka, jež je uvozena singlem "It Doesn't Matter", bude obsahovat i spolupráce s různými umělci, například Mary J. Blige, Kenny Rogersem, Whitney Houston či Earth, Wind & Fire. Pokud vás zajímá, co se děje s Fugees, pak vás potěším jen částečně. Ačkoli se stále nerozpadli, jejich spolupráce je v daleké budoucnosti. I když vždy se vše může změnit. Doufejme.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY