shop.musicserver.cz

Jukebox 18/2006

Vydáno: 03.05.2006 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
Tento týden si v Jukeboxu představíme novinky od Jolie Holland, Dabrye a MF Dooma, Sufjana Stevense, Maximo Park, Photolabu, Keane a The White Stripes.

Jolie Holland - Springtime Can Kill You (9/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Jolie Holland - Springtime Can Kill You
Je jaro, příroda se probouzí, všichni se radují, jen americká písničkářka Jolie Holland zpívá na titulní skladbě svého nového alba o smrti. Píseň je prý inspirovaná Robertem Johnsonem a ta smrt je vlastně jen metafora umírající lásky, přesto je to úchvatná balada zazpívaná zastřeným hlasem, který jako kdyby přicházel z nebe. Rozkročená někde mezi country, folkem a popem, Jolie Holland by mohla být letošním velkým objevem, takovým Sufjanem Stevensem v sukni, její třetí album vychází příští týden. Jejím velkým fanouškem je prý Tom Waits, který je jejím "hudebním" starším bratrem.
Dabrye ft. MF Doom - Air (Remix) (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Dabrye ft. Doom - Air
Uprchlík z komiksového světa superpadouchů, skrytý za svou kovovou maskou, se už zjevil na posledním albu Gorillaz nebo na desce projektu DangerDoom a teď poctil svojí návštěvou remix singlu hiphopového producenta Dabrye. Je to srážka mistra abstraktních textů s odborníkem na abstraktní beaty, ale žádný strach, "Air" nemusíte poslouchat s logaritmickým pravítkem. Dabryeovo nové album "Two/Three" je připraveno na začátek června.
Magdalena Šalamounová & Photolab - Sunday Monday (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Magdalena Šalamounová
Příjemného kytarového popíku domácí výroby není nikdy dost. Bývalý kytarista Miou Miou či kapely Anety Langerové Almela si do své nové kapely Photolab stáhl jednu z účastnic druhé řady Česko hledá SuperStar Magdalenu Šalamounovou a koncem tohoto roku by jejich spolupráce měla vyústit v debutové album. Má sice vyjít na malé značce Brother Records, produkce se ovšem zhostí Martin Ledvina, jinak spoluhráč a producent Lenky Dusilové. Kapela má na webu ke stažení už několik písniček, z nichž "Sunday Monday" je tak milá, až je nádherná. A myslím, že nebudu sám, komu se bude zpěv Magdaleny opravdu moc líbit, na první poslech téměř obyčejný, na další zajímavější a zajímavější. (Honza Balušek)
Sufjan Stevens - Dear Mr. Supercomputer (7/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Sufjan Stevens - The Avalanche
Všemi oblíbený písničkář Sufjan Stevens potvrzuje nákazu prudkou hyperaktivitou a na začátku léta nás obšťastní novým albem "The Avalanche". Najdete na něm jednadvacet skladeb, které se nedostaly na jeho loňský opus "Illinois", mezi nimi několik alternativních verzí a také "Dear Mr. Supercomputer", jehož mp3 nás na album láká. Sbírky nevydaných nahrávek mají vždy trochu zvláštní pachuť, věsměs musíte nakonec souhlasit s tím, že k jejich nezařazení na původní album byl nějaký důvod. "Dear Mr. Supercomputer" by na "Illinois" nedělal ostudu, ale také by mu nepomohl k tomu, aby bylo ještě lepší, podobné skladby na desce už jsou a všechny jsou lepší. I tak je to zajímavá sonda do Sufjanovy tvorby a fakt, že i jeho odpadky stojí za poslech a on s nimi jde na trh, si zaslouží poklonu.
The Maximo Park - A19 (7/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Maximo Park - Missing Songs
Také The Maximo Park se rozhodli vyplnit prázdno mezi studiovými deskami a lišácky hrají na čas kolekcí pro méně zažrané fanoušky, které obsahuje skladby dostupné zatím jen na singlech nebo demonahrávkami ze session k jejich debutu "A Certain Trigger". "A19" byla původně b-strana k jejich loňskému singlu "Going Missing" a veze se na pro kapelu známé vlně hravého punku, kterým oklouzlili na svém debutu.
Keane - Is It Any Wonder (6/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Keane - Is It Any Wonder
První oficiální singl z druhé desky Keane ("Atlantic" se prodává jen jako krátký film) do vás hned udeří jakože kytarovým zvukem, ač všichni víme, že kapela kytary nepoužívá. Dojem je pak takový, jako když čeští No Guitars sice taky neměli kytaru, ale ze zvuku to poznat nebylo. Kapela se nám na novince asi bude snažit ukázat, že i na klávesy se dá kytara simulovat, otázka je, zda to k něčemu je, když u Keane jde hlavně o písničky. "Is It Any Wonder" se s ničím nemaže, šlape jako snad dosud nic od nich, za tři minuty je po všem. Poměrně obyčejná, skoro kytarová písnička bez kytar. Všichni, co měli rádi debut (včetně mě), pozor, podruhé se to možná nepodaří. (Honza Balušek)
The White Stripes - What Goes Around (5/10)
ke stažení / audiostream / video ke stažení

The White Stripes
I Jack White musí nějak živit své děti, a tak ačkoliv odmítá firmy, které chtějí použít skladby The White Stripes k reklamě, sám kývl na nabídku Coca Coly a natočil pro ně reklamní spot. Zarytí fanoušci kapely a idealisté mohou mluvit o zaprodání se mamonu, ostatní mohou závidět lehce vydělané peníze. Je to trochu milostná píseň, trvá jen minutu a půl a Jack ji patrně napsal na cestě mezi koupelnou a kuchyní. Samozřejmě že v diskografii White Stripes se zařadí někam mezi b-strany singlů a nikdy nevydané skladby, zajímavé na ní jsou jen trochu netradiční pasáže s dechovými nástroji. Reklamní spot (říkejte tomu videoklip, chcete-li) nepokrytě kopíruje nápad z "Hardest Button To Button".

NÁZORY
  • Keane (Leňa, 03.05.2006 14:07) Reagovat

    Zaujala ma recenzia o Keane.. neni pravdivá... keby ctený autor vedel že je to len experiment s tou gitarou a na albume je taká možno ešte jedna pesnička inak by písal. Podľa mňa je recenzia tá najdebilnejšia vec na hudbe lebo každý má iný názor síce je možné rozlíšiť komerčnú srač.. od hudby Druhý album bude plný dobrých pesničiak s dobrými textami usudzujem tak podľa 4 pesničiek čo som odtiaľ počula a neni slušné zatracovať album ešte pred vydaním!!!!

  • Keane #2 (musiclover, 03.05.2006 16:24) Reagovat

    Tato recenze mě překvapila svou kladností. Očekávala jsem nějakou kritiku, jak už to tak bývá. Nepočítám s tím, že UTIS bude lepší než Hopes&Fears, ale názory jako "že se to možná nepovede" bych si zatím nechala pro sebe, vážený autore.

  • Súhlasím Keane#3 (Leňa, 03.05.2006 17:46) Reagovat

    Plne s tebou súhlasím musiclover:-) neni to od neho pekné už raz tu niekto kritizoval Tomov spev tak si na nich asi niekto zasadol....

  • magda (pavel k., 03.05.2006 20:00) Reagovat

    díky za upozornění na photolab. magdaléna s. na mě v superstar působila jako zjevení,ale pak sem o ní neslyšel ani slovo. teda až doteď.

  • Sunday Monday... (space.lemon, 03.05.2006 20:10) Reagovat

    ...nádherná, křehká, prosluněná, pozitivní skladbička... Takovýhle popík beru všemi dvaceti! :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Keane připomenou svůj debut "Hope And Fears" rozsáhlou reedicí s mnoha bonusy (22.02.2024 13:21)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Audio: Keane málem měli song "Love Actually" ve stejnojmenném vánočním filmu. Dvacet let poté ho představují světu (03.12.2023 08:20)
- Recenze: K smrti dobré album. To je "Javelin" od Sufjana Stevense (06.11.2023 00:00)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Audio: Sufjan Stevens vás v singlu "A Running Start" zavede do borového háje (06.10.2023 18:42)
- Video: Klip "Will Anybody Ever Love Me?" od Sufjana Stevense je dojemným kaleidoskopem vzpomínek (16.09.2023 15:04)
- Sufjan Stevens na podzim vydá desku "Javelin" (17.08.2023 11:45)
- Video: The Whites Stripes se v klipu "Black Math" noří do světa elektronických součástek (24.04.2023 15:54)
- The White Stripes oslaví dvacet let alba "Elephant" reedicí s novým mixem (10.01.2023 10:58)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia U2 Kabát Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu