Madonna v britském žebříčku znovu zvítězila

27.02.2006 16:30 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Madonna je podvanácté v kariéře na čele britského žebříčku. Může za to singl "Sorry". Neporazil ji ani velký objev - zpěvačka Corinne Bailey Rae. V albovém pořadí je první půl roku staré album Jacka Johnsona "In Between Dreams", kterému pomohlo vítězství v mezinárodní kategorii Brit Awards. Američan tak sesadil po pěti týdnech z čela Arctic Monkeys.
Madonna - Sorry
© facebook interpreta
I druhý singl z aktuální desky Madonny "Sorry" se dostal na čelo britského žebříčku. Je to její dvanáctý hit číslo jedna, čímž se řadí na páté místo v historických tabulkách, o jeden hit více mají Westlife. Ti, jak uvidíme dále, v přímém souboji s Madonnou neuspěli. Úplně na opačné straně kariéry stojí zpěvačka Corinne Bailey Rae, kterou britský tisk vynášel do nebes a jak se ukázalo, bylo proč. Její druhý oficiální singl "Put Your Records On" figuruje tento týden na druhém místě, podstatně lépe než "Like A Star" z loňského listopadu, který se krčil na konci první čtyřicítky. Na trojku klesají Leo Sayer a DJ Meck s "Thunder In My Heart Again" a čtvrtí jsou právě Westlife s novým singlem "Amazing". Lamači dívčích srdcí jsou zvyklí sázet singly do Top 3, "Amazing" je jeden za tří jejich singlů, kterému se to nepovedlo. Na čísle osm brzdí svůj pád do zapomnění The Darkness, jejich novinka "Is It Just Me" je na stejném místě jako předchozí singl "One Way Ticket". Další novinka je až v polovině druhé desítky, Simon Webbe si tam s "After All This Time" trochu zhoršuje kredit po dvou singlech na čtyřce. Sedmnáctka patří Michaelu Jacksonovi a prvnímu singlu z reediční série, který se probojoval do Top 40. Jde o celkově druhý vydaný - "Don't Stop 'Til You Get Enough", který byl v původním vydání jen na čísle tři. Nevypadá to, že o dualdisky s klasickými singly Jacksona je takový zájem jako třeba o Elvisovy, ostatně i podzimní série singlů Boba Marleyho dopadla z žebříčkového pohledu značně neslavně. Zpět do aktuálního pořadí, kde devatenáctka patří kapele Morning Runner s "Burning Benches". Je to jejich druhý singl a podstatné vylepšení od toho minulého. Čtvrtý singl z debutu Maximo Park "I Want You To Stay" testuje náladu fanoušků a končí na čísle 21. Američtí nováčci We Are Scientist sice vydali svůj žebříčkově nejúspěšnější singl, ale nazvat ho "It's A Hit" je podle umístění na příčce 29 trochu přehnané. Za týden mezi největší favority patří Jack Johnson, Pussycat Dolls, Shakira, Test Icicles a Graham Coxon.

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Jack Johnson - In Between Dreams
© facebook interpreta
V albovém pořadí překvapivě vítězí Jack Johnson a jeho album "In Between Days". Zatímco za oceánem boduje jeho soundtrack k filmu "Curious George", v Británii se na jedničku probojovala deska, která putovala žebříčkem od loňského června, kdy vyšla. Znamená to, že se po pěti týdnech z vrcholu uklidili Arctic Monkeys, jejich album "Whatever People Say I Am That's What I'm" ale zůstává na dvojce. Na trojku poskočila KT Tunstall s "Eye To The Telescope". Na pětce startuje nové album Neila Diamonda "12 Songs". Jeho poslední studiové album "Tennessee Moon (The Nashville Collection)" bylo před deseti lety na čísle dvanáct. Dalších třicet příček se jen hýbají alba nahoru a dolů bez výrazných změn, na konci čtyřicítky ještě figuruje Dolly Parton se vzpomínkovou deskou "Those Were The Days", o příčku níže je Ray Davies s "Other People's Lives". Tento týden vychází debut Corinne Bailey Rae, Ne Yo a Friday Hill, na pulty půjde i reedice předposlední desky Sugababes.

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY