shop.musicserver.cz

Podzimní sklizeň první jakosti!

Vydáno: 03.02.2006 05:00 v sekci Recenze - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Tehdy to byl moc dobrý rok. Hoši vyhráli mistrovství světa v hokeji, postoupilo se na mistrovství světa ve fotbale. Do vsi přijelo hrát několik dobrých spolků divadelních i hudebních. V biografu se také objevilo několik zajímavých celuloidových pásů. Ani úroda toho roku nebyla špatná. Mařenka se naučila několik anglických slovíček. Na bednu s jablky jsme tenkrát napsali "Autumn Harvest".

8/10

Různí - Autumn Harvest

Celkový čas: 77:03

Skladby: Living Room - Stoned Story, Moimir Papalescu & The Nihilists - Corpse, Khoiba - B Electric B, Quiet Quiet - Poses, November 2nd - Bitter Pill, Roe-Deer - Vertigo, Miou-Miou - Mon Minet, Umakart - Doba Ledová, Toneless - Morning, The Ecstasy Of Saint Theresa - Perfect Needle, On Air - Give A Miracle, Nesseldorf - Kongo, Dirty Airlines - Inside Of Me, Goro - Whirlwind In The Thorn Tree, Selfbrush - Sympathy For A Raspberry, Secret 9 Beat - Radio, The Slots - Stop, Albion - Different Love, Lakeside Church - Garden Of Eden, Radiostars - Barbie Girl

Vydavatel: Championship Records

Konečně se mi do rukou dostala kompilace, po jejímž poslechu nemusím vyhledávat lékařskou pomoc. Konečně se mi do rukou dostala kompilace, při jejíž recenzi nemusím používat vulgarismy, což působí prvoplánově & taky vypadá, že se snažím být za každou cenu cool + trendy. Veřejné dík Frantovi Rychtaříkovi, PéeS: Pozdravuje tě Adéla. Podzimní sklizeň zavání jablkama, jablka zaváněj' moštem, mošt zavání průjmem. Tady ale ne, tady jsou to poctivě vybraný goldeny. Tak poctivě jako když jdete s rodičema (nebo s babičkou před přenosem Gambrinus ligy, co Š.?) do Kauflandu a minuty a minuty se přehrabujete v přepravkách. Naražený, nahnilý, malý, velký - prochází vám to rukama jako singly posluchačům ušima. Musíte hledat dlouho a dlouho. Nejlepší jsou ty zapadlý, na který tolik nesvítí umělý slunce zářivek. Ty nevyzrálý, co to mají ještě před sebou. Od přepravek odcházíte značně vyčerpaný, ale spokojený. Odnášíte si ty nejlepší kousky, co tam byly, protože jste se nespokojili s tím málem, co ostatní. Paralela: přepravky v Kauflandu = česká hudební scéna.

Člověk s nejhorší pověstí v českym hudebnim businessu rozechvívá hlasivky jako první a je to dobře. Nemáme si ho teda brát všichni do huby, protože on to nemá rád, ale tohle je chvála, takže to snad bereš, co, Petře? Dobrá kapela, dobře zpívá. Nemám, co bych tomu vytknul. Rozhodně jedna z nejnadějnějších českých kapel s patřičně zajištěnou publicitou, (ne)patřičně sebevědomym frontmanem. Jenom jedno pozor: S tímhle stylem už to tady zkoušeli Southpaw a zdá se, že česká společnost na to jaksi neni připravená. "A mamí, na co se mám těšit nejvíc?" - "Kytary, Mařenko, kytary..." Jo, maminka má pravdu. Tuhle tvrdší, tuhle měkčí, tuhle mladicky nerozvážný, tuhle vyzrálý a celkově velice přitažlivý. Ostatně jako už několik posledních let. Chceš holky, chlast, sex, možná slávu a nejistý peníze? Fender Telecaster!

Kdekdo včetně mě se podivoval nad tim, proč venku to jde a tady ne. Žijeme v Mongolsku a nebyl jsem první, kdo to napsal. Ani druhej. "Autumn Harvest" je jako pohlazení od tvojí holky potom, co ses probudil z hrozný noční můry. Jseš zpocenej a přijde ti, že to, co jsi právě teď zažil, bylo víc než opravdový. Máš strach. I pět minut potom, co jsi poznal, že tohle je tvůj pokoj, tvoje postel, tvůj plyšovej lev. Úzkost. Pak to přijde. Jemnej dotek, pohlazení po tváři a její úsměv. Pro tuhle chvíli dobrý, ale co když tě ta můra přepadne znova, zrovna ve chvíli, kdy ona tady nebude? Jedna vlaštovka jaro nedělá, řikaj' starší generace.

Jsou tu ostrý kluci z F:lteru - Toneless - s hudbou, která má k síle jejich slov na adresu jinejch hudebníků asi tak blízko jako... prostě si domyslete dvě věci, co spolu vůbec nesouvisej', pak geniální spolek N-M-Š čili Umakart, eklektici MP & The Nihilists, Roe-Deer, EOST, Dirty Airlines. Celkem dvacet czech/slovak-made věcí. Na něco budete používat tlačítko skip (Lakeside Church?), to je jasný. Neni to kompilace bez chyby, ale má svůj vrchol - naprosto exkluzivní sound skladby "Radio" od Secret 9 Beat. Ten nezapadne, ani kdybyste chtěli. Neni to kompilace bez chyby, ale... je to jako pohlazení od tvojí holky potom, co ses probudil z hrozný noční můry. A to je vždycky krásný, ne?

NÁZORY
  • lepsite se :o) (looki, 03.02.2006 21:48) Reagovat

    taxem se toho o ty desce zas mnoho dovedela..ale zas vim jak se nakupuje ovoce v kauflandu, takze svuj vyznam ten clanek jiste ma...nicmene oproti minulym recenzim stejneho redaktora uz zde byl i vycet nekolika kapel a nekolika pisnicek, takze zlepseni tu urcite je :o)

  • úroveň recenze (tip, 04.02.2006 00:29) Reagovat

    Podle toho článku to vypadá, že to cd autor skoro ani neslyšel..Napsal to na koleni někde v hospodě po vyčerpávajícím nákupu jablek pro svoji babičku na štrůdl...

  • no... (yps dnuorgrednu, 04.02.2006 11:01) Reagovat

    ..že jsem se o desce vlatně nic nedozvěděla, to už je u autora na denním pořádku. Ale navíc, kdybych se rozhodla věřit jeho informacím, byla bych mystifikována( viz. záměna autorů - lépe si před recenzí zjisti informace a nezatahuj do článků Tvé soukromé záležitosti, chlapče).
    A dávej větší pozor ve škole, takovouhle recenzi by zvládnul napsat každý a ani kvůli tomu nemusí studovat žurnalistiku...ale jo, jinak to zas tak hrozné není:-))

  • Ty vole ... (ivan hornik, 04.02.2006 20:12) Reagovat

    Takze opet jsme zjistili, ze recenzent je patolizal Southpaw a Living Room (na druhem miste stridajici se s Roe-deer) - jako jiz mnohokrat u tohoto pana, a ze Toneless jsou vlastne masla, protoze si votevreli hubu na milacky publika :) tomu rikam recenze na kompilaci jako svine. Slovy Ivanka Hornika - Ty vole co tenhle clovek hleda v zurnalistice, "to mi vyliz prdel".

  • Recenze? (Wander, 05.02.2006 14:35) Reagovat

    Nevim, jestli se tohle da nazvat recenze, spis blaf, to jsme se toho dezvedeli, krome faktu, ze si autor rad lesti svoje pisalkovsky ego a zvejka si limecek ;o(
    Potom se divte, kritici, ze vas vsichni maji tak radi.
    Never more!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Khoiba v klipu "Emptied Poison Gland" zkoumá rozpolcenost podzimních nálad (17.11.2023 14:02)
- Khoiba v pátek zahraje v boskovickém Prostoru (12.10.2023 12:10)
- Khoiba vydává album "Vertical Urgencies" a zve na křest (12.04.2023 11:19)
- Nové desky 14/2023 - od Ellie Goulding přes Mudhoney po Powerwolf (12.04.2023 08:00)
- Video: Richard Krajčo ON AIR: Po koncertě Kryštofa na Strahově jsem těžko hledal motivaci dál hrát (11.11.2022 17:24)
- Hudební talk show ON AIR míří do klubů. V Brně budou jejími hosty Nikola Mucha, Michajlov a Michal Kaščák (12.09.2022 16:24)
- Video: Jordan Haj ON AIR: Vůbec neumím zpívat, ale mám brutální nedomykavost hlasivek. A to funguje (19.06.2022 11:12)
- Video: Milan Broum (Olympic) ON AIR: Basák by z kapely neměl vyčnívat, přílišná exhibice může škodit (17.06.2022 15:11)
- Video: Dominik Zezula (post-hudba) ON AIR: Na české scéně se objevuje hodně holek s Abletonem. Super! (16.06.2022 17:48)
- Video: Tonya Graves ON AIR: Můj sen je mít one-woman show, kde bude napůl hudba a stand-up (14.06.2022 20:01)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu