Nové desky pro 50. - 52. týden

11.12.2005 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Protože koncem roku už mnoho nových desek nevychází, dnešní přehled novinek na pultech hudebních obchodů zahrnuje zbývající tři týdny do konce roku 2005. Mezi nimi je novinka nu-metalových Korn, r'n'b zpěvačky Mary J. Blige, remixové album Becka, novinka brněnského kytaristy Vladimíra Václavka, živák Lamb Of God a DVD Franz Ferdinand a Iana Browna.
Pokud se do konce letošního roku vypravíte do nějakého hudebního obchodu, měli byste v nich najít tyto nové desky...

Korn - See You On The Other Side (EMI)
web / preview / psali jsme

Korn - See You On The Other Side
Nu-metaloví klasikové si dali loni krátkou pauzu s výběrem hitů, teď se ale vrací se studiovým albem. Nahráli ho bez kytaristy Briana Heada Welshe, který letos skupinu opustil. Na druhou stranu je ve studiu doplnili producenti Atticus Ross a překvapivě také popový tým Matrix, kteří spolupracovali například s Britney Spears. Ukázky z alba jsou ke slyšení v sekci Multimedia jejich webu. Klip k prvnímu singlu "Twisted Transistor" je k vidění zde (Album bylo minulý týden zařazeno v přehledu omylem).
Mary J. Blige - The Breakthrough (Universal)
web / preview / psali jsme

Mary J. Blige - The Breakthrough
Deváté studiové album veleúspěšné americké r'n'b zpěvačky přináší sedmnáct nových písní. Blige je nahrála s producenty, jako jsou Rodney Jerkins, 9th Wonder, will.i.am z Black Eyed Peas nebo dvojicí Jam&Lewis. Mezi hosty desky jsou třeba Raphael Saadiq nebo Bono, se kterým nahrála coververzi klasiky U2 "One". Album obsahuje i dva singly "MJB Da MVP" (což je remix hitu "Hate It Or Love It" The Game) a "Be Without You". Video k druhému jmenovanému je k vidění na webu zpěvačky.
Beck - Guerolito (Universal)
web / preview / psali jsme

Beck - Gueralite
Americký písničkářský chameleon přichází s remixovou verzí aktuální desky "Guero". Své verze skladeb z alba na něm předvedou Boards Of Canada, Diplo, Homelife, Air, El-P, Ad-Rock z Beastie Boys nebo John King z Dust Brothers. Jako bonus jsou na albu zařazené i remixy od samotného Becka, mezi nimi "Ghettochipp Malfunction (Hell Yes)", která bude "Guerolito" propagovat jako singl. Preview desky je ke slyšení zde.
Vladimír Václavek - Ingwe (Indies Records)
web / preview / psali jsme

Vladimír Václavek -  Ingwe
Brněnský kytarista, který spolupracoval s Ivou Bitovou, byl členem Dunaje a v jehož diskografii najdete také desky projektů E, Rale, VRM vydává své třetí sólové album. Inspiroval se na něm mytologickými příběhy severoamerických indiánů, Eskymáků a ze staré Číny. Na desce zazní také hlas čínské zpěvačky žijící v Praze Feng Jün-Song a zhudebněné básně Federica Garcíi Lorcy nebo Antonína Přidala. Ukázky z desky jsou k poslechu zde, skladba "Co mi chybí" je ke stažení zde.
Lamb Of God - Killadelphia (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Lamb Of God - Killadelphia
Americká death metalová kapela přichází se svým prvním oficiálním živým albem. To shrnuje tvorbu z pěti předchozích desek (tedy včetně těch nahraných pod jménem Burn The Priest) a bylo natočené na loňském koncertě ve filadelfské hale Trocadero. CD doplňuje koncertní DVD, které vyšlo před několika týdny. Kapela je momentálně na evropském turné.


Franz Ferdinand - The DVD (Domino / Day After)
web / preview / psali jsme

Franz Ferdinand - The DVD
Dva disky živého DVD skotské kapely přináší záznamy z koncertního vystoupení Franz Ferdinand v různých světových městech, celý koncert ze San Francisca, dokument "Tour De Franz", karaoke videa v retro provedení k "Take Me Out" a "The Dark Of The Matinée" a původní webové stránky kapely. Dohromady to dává celkem čtyři a půl hodiny podívané.


Ian Brown - The Greatest Promos DVD (Universal)
web / preview / psali jsme

Ian Brown - The Greatest
DVD verze největších hitů bývalého lídra The Stone Roses přináší všech třináct videoklipů, které natočil na sólové dráze, včetně "F.E.A.R.", "Dolphins Were Monkeys", "My Star" a také novinkového singlu "All Ablaze". Jako bonus DVD obsahuje také záznamy televizních vystoupení v pořadech Dom Joly, Later With Jools Holland a Top Of The Pops. Klipy ke třem skladbám jsou k vidění také v sekci Media na zpěvákově webu.
Dále vychází:

Enigma - 15 Years After (Collector's Box) (EMI)
Elvis Costello - Very Best Of (Warner)
Jean Michal Jarre - Solidarnosc (Live from Gdaňsk) (Warner)
John Mayer Trio - Try ! John Mayer Trio Live in Concert (Sony BMG)
Jane Monheit - Season (Sony BMG)
Různí - Big Brother Hity (Universal)
Různí - Čo bolí to přebolí (Universal)
Různí - Hej Pane Diskžokej (Universal)
Různí - Ludacris Presents... (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY