shop.musicserver.cz

Tata Bojs - Technika nás má na háku

Vydáno: 16.12.2005 05:00 v sekci Rozhovory - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Kolem Tata Bojs se toho za poslední rok a půl odehrálo hodně: koncepční album oceněné čtyřmi Anděly, nákladné turné, kniha, balet, DVD, další turné... Vše spojuje jedno - "nanopříběh", odehrávající se z části na síti ICQ. Vyvolali jsme genia loci a pro rozhovor s Milanem Caisem a Mardošou zvolili právě tento komunikační prostředek.

Tata Bojs
© Salim Issa
Hanspaulští sympaťáci Tata Bojs se na musicserveru dočkali už několika výsad. Byli mezi čestnými hosty oslavy našich pátých narozenin, jejich loňské "Nanoalbum" jsme si vybrali coby objekt vůbec první makrorecenze CD, stejně tak jejich dvojdiskové DVD "Nanotour" odstartovalo projekt makrorecenzí DVD. Ptáte se, jakou to s nimi máme tajnou dohodu? Odpověď vás nejspíš zklame - výjimečná skupina má právo na výjimečné zacházení; nic víc, nic míň. Právě z tohoto důvodu jsme se zachovali netradičně i v momentě, kdy jsme s motorem skupiny Milanem Caisem a jeho energickým parťákem Mardošou začali kout toto interview. Výsledkem je rozhovor, odehrávající se na ICQ, tedy tam, kde se dvě z postav krásného nanopříběhu, počítačovým světem uchvácený iTom a osamělá 90/60/90, osudově seznámí a krom toho, že se do sebe zamilují, společnými silami zachrání lidský život. My jsme se místo citového sbližování či tahání nemocných z bryndy věnovali hlavně nanopříběhu v podobě "Nanoalba", "Nanotour", knihy "Nanobook" i baletu "Nanopicture" a na závěr na okamžik nakoukli do pomyslného kapelního diáře.

rantl (10:03 PM): Hledám vás ICQ:-) Můžem?

p3D-01 (10:03 PM): ...po celej sieti:-))) Můžem.
Mardoša (10:04 PM): Jsem tady:-)

rantl (10:04 PM): Super. Když jsme se domlouvali na tenhle rozhovor, práskli jste na sebe, že s ICQ moc zkušeností nemáte. Ale právě píseň o něm vás zviditelnila asi nejvíc - není to trochu ironie?:-)

Mardoša (10:05 PM): Jules Verne možná taky neuměl řídit ponorku...
p3D-01 (10:06 PM): Ironií je, že tato píseň nás právě moc nezviditelnila:-) Aspoň ne tak, jak by si naše firma přála. Rádia ji nehrála ani z poloviny tak, jako náš první singl z předchozí desky. Nicméně já jsem si nikdy s nikým po ICQ nepovídal, snad kromě toho, když jsme byli v Rádiu 1 na rozhovoru a lidi nám tam psali...

rantl (10:07 PM): Možná že tímhle doznáním překvapíme řadu fanoušků. Já sám jsem donedávna žil v domnění, že Tata Bojs mají techniku na háku.

p3D-01 (10:07 PM): Omyl, to spíš veškerá technika, kterou TB používají, má na háku nás:-)
Mardoša (10:08 PM): To je pravda. Technika tomu šéfuje a my jenom hákujem.

rantl (10:09 PM): Tak nějak nechápu, že technický laik se rozhodne vyprávět příběh postavený na teorii nanotechnologií.

p3D-01 (10:09 PM): Existuje přeci odborná literatura... Když tě něco zajímá, není problém si v dnešní době sehnat informace.
Mardoša (10:09 PM): Navíc jsme s technickými fakty zacházeli často velmi "básnicky". Tedy že jsme si je volně upravovali pro potřeby našeho příběhu. Možná proto působí tak "věrohodně":-).

rantl (10:10 PM): K jaké postavě nanopříběhu máte nejblíž? Vzhledem k tomu ICQ hádám, že k iTomovi asi ne:-)

Jiří Schmitzer / Nanotour 2004
© Jiří Stružinský / musicserver.cz
p3D-01 (10:11 PM): Pan Tečka je sympaťák, myslel to se světem dobře, ale pak se to všechno nějak zvrtlo... Skončit svůj život v myčce na auta by se mi nechtělo. Rozměrově mám asi nejdál k 90/60/90:-)
Mardoša (10:12 PM): Já rozměrově spíš inklinuju k 60/90/60:-). Na albu jsem namluvil Hala a asi na tom kus autobiografity je:-) Jsem někdy podobně neživej. Zvlášť po ránu. Jenom míň blikám.

rantl (10:13 PM): V písni "Léčitel" Tečka mluví o nemocné společnosti a nutnosti její léčby. Najde se tam něco, s čím souhlasíte?

p3D-01 (10:14 PM): Líbí se mi jeho zapálení pro svou věc. Jenom takoví lidé, kteří jsou ve svém oboru ponořeni ve dne v noci, mohou dosáhnout tak skvělých výsledků jako on. Samozřejmě, že v jeho případě je to poněkud přehnané, ale chtěli jsme každou postavu v rámci přehlednosti vyprofilovat extrémě. Eliška a iTom jsou taky jako jing a jang.
Mardoša (10:15 PM): Tu postavu je těžké nemít úplně rád, když jí pan Schmitzer tak neodolatelně ztvárnil... Ale na moc věcech bych se s ním asi neshodl. Čistotnej sice jsem, ale ne tak přehnaně:-)

rantl (10:16 PM): Chápu správně, že ta myšlenka nemocného světa a nutnosti jeho léčení odstraňovaním nepohodlných členů společnosti odkazuje na holocaust?

p3D-01 (10:18 PM): Uuuáááá!##!!!#rantl (10:27 PM): Máte k tomu nastudování nějaké výhrady?

p3D-01 (10:28 PM): K baletu se vyjadřovat nebudu, protože mi to nepřísluší. Ale působil na mě úžasně. Jen mě trochu zamrzelo, že poslední třetina příběhu je pojatá tak zkratkovitě. Zřejmě jsou operace a rozchody pohybově neinspirující:-)
Mardoša (10:29 PM): I já jsem představení přijal naprosto bezvýhradně. Jednak baletu nerozumím, můžu ho maximálně tak obdivovat a druhak, přestože jsme pro představení jako takové nic neudělal, pořád jsem příliš zainteresovaný, než bych se k tomu mohl vyjadřovat. Každopádně jsem jím byl potěšen!

rantl (10:30 PM): A jak se cítíte ve společnosti /" class="intos">!! Až takhle jsme to nemysleli. Svět má daleko větší problémy než ty, který si vybral náš profesor. Dříve než dojde k tomu, že budeme naše nemoci úspěšně léčit pomocí nanotechnologií, podřízneme si sami pod sebou tu proslulou větev, která se týká úplně jiných odvětví než vědy. Řekl bych, že pilka je teď někde za půlkou:-)
Mardoša (10:21 PM): Lidstvo je vůbec takovej zajímavej experiment přírody, který už jí omrzel, tak ho pomalu ukončuje, aby si vyzkoušela něco jinýho... Abych se ale vrátil k našemu Tečkovi, určité fašizující tendence jsme v něm určitě ztvárnili. Ale spíš než na hrůzy WW2 jsme mysleli na naše malé české fašistíčky. Ve své malosti jsou stejně obludní. Ale nebylo to psáno s jakýmkoli politickým podtextem, spíše bych řekl morálně-společenským. To už ale zavání moralizováním a to je to poslední, co bychom chtěli. Příběh "Nanoalba/booku" se ani pořádně neodehrává v ČR, je to taková "virtuální realita". Tudíž je třeba brát všechno víc symbolicky a s nadsázkou... Nerozpovídal jsem se nějak?:-)

rantl (10:22 PM): V pohodě, hlavně vydrž až do konce:-) Od vydání "Nanoalba" uplynul zhruba rok a půl. Jak se na tu desku díváte dneska, s odstupem a s jejími dalšími odnožemi za zády? Udělali byste něco jinak?

p3D-01 (10:26 PM): Abych na tuto otázku mohl zodpovědně odpovědět, musel bych si teď "Nanoalbum" pustit. V kuse jsem ho od kontrolního poslechu masteru neslyšel. Nicméně příběh se mi zdá i s odstupem dobrý a snad to nebude znít neskromně, když řeknu, že i trochu nadčasový. Je to totiž pohádka a v těch, jak známo, je možné všechno. Co se týká hudby, prochází neustále různými mutacemi. V současné době jsme pár písní z "Nanoalba" předělali do akustické podoby. Zatím jsou pro nás ty písničky stále aktuální, tak si (je) s nimi hrajeme a dost nás to baví. Největší slabinou "Nanoalba" jsou myslím texty, které jsme pojali místy možná až moc popisně. Je to ale velmi těžká disciplína vyprávět příběh písněmi, tak aby tomu lidé rozuměli, a zároveň aby každý text fungoval a byl zajímavý sám o sobě.
Mardoša (10:26 PM): Než bysme něco dělali na "Nanoalbu" jinak, raději uděláme nějakou úplně jinou desku:-) Časem.

rantl (10:26 PM): "Nanoalbum" už není jediným vypravěčem nanopříběhu. Co pro autora znamená, když na základě jeho díla - nezávisle na něm - vznikne dílo další? Na mysli mám samozřejmě balet "Nanopicture".

Mardoša (10:27 PM): Paráda! Sám bych to líp nezatančil:-)
p3D-01 (10:27 PM): Měli jsme z toho velkou radost. Co víc si může umělec přát, než vyvolat svým dílem reakci. "Nanopicture" je pozoruhodné představení.

<
Nine Inch Nails#Nine-Inch-Nails##, kteří tam několikrát zazní?

p3D-01 (10:30 PM): NIN jsou jednou z mých nejoblíbenějších kapel. Jejich hudba je plná atmosféry pro balet tak důležité. Pohyb a romantický klavír Trenta "Maláska" fungují parádně... Škoda, že když začli hrát Tata Bojs, šlo to malinko dolu:-)
Mardoša (10:31 PM): To je pravda, je to konfrontace, která pro nás nemusí být úplně výhodná:-) Naštěstí tanec to naživo přebije všechno!

rantl (10:31 PM): Dalším rozměrem "Nanoalba" je "Nanobook". Jaké to bylo přebírat za něj cenu z rukou ministra kultury?

p3D-01 (10:32 PM): Všechno proběhlo dost rychle, ale i tak jsem si stačil všimnout, že pan Dostál by raději "seďál". Ovšem i přes jeho snahu maskovat zřejmě obrovskou únavu, působil tento výjimečný pán velmi mile a sympaticky. Jsem velice pyšný, že jsem na sklonku jeho života mohl od něj převzít pro nás tak významnou cenu a podat mu ruku.

rantl (10:33 PM): Tenhle rozhovor pácháme při příležitosti vydání vašeho prvního DVD. Jak jste s ním spokojeni?

p3D-01 (10:34 PM): Udělal jsem (a nejen já) za daných okolností absolutní maximum pro to, abychom s ním spokojeni být mohli. V tomto ohledu mám čisté svědomí. Kvůli tomuhle dívídíčku jsem skoro propásl celé šestinedělí mé 1. dcery... Tady už je to s tím svědomím horší...
Mardoša (10:35 PM): Já z něho mám velkou radost! Na závěrečných pracích jsem se prakticky nepodílel, takže mohu dvd o to víc hodnotit jakožto "uživatel". Je to skutečně poctivě udělaný nosič, respektive dvojnosič. Těší mě to tím víc, že jsem velký fanoušek a sběratel dvd disků.

rantl (10:36 PM): Je něco, co byste změnili, nebo něco, co tam mohlo být a není?

Tata Bojs - Nanotour (DVD)
© facebook interpreta
p3D-01 (10:38 PM): Moc jsem usiloval o to, aby tam byl jako jedna z bonusových rarit původní klip k písni "Toreadorská otázka", který vznikl v 97. roce jako součást legendárního představení Tašou 97. Režíroval ho Martin Krejčí a právě ten jeho jedinou kopii někam zašantročil a i přes mé pološílené urgence ho dodnes nenašel. Jestli ten klip nenajde, bude to pro archív TB velká a nezacelitelná rána.
Mardoša (10:40 PM): To je pravda, ale já stále ještě doufám, že se najde a časem se stane součástí nějakého nosiče více se ohlížejícího do minulosti... Na "Nanotour" dvd bych nic neměnil, když pominu některé mé řeči v bonusech:-) Člověk si tak plácá a pak to někdo natočí, sestříhá, vydá a najednou to je svědectví o mém plácání pro další generace a co si o mně další generace pomyslí, když uvidí, jak jsem se tu plácal...

rantl (10:40 PM): Co byla největší potíž? Na webu píšete, že realizace byla do poslední chvíle napínavá.

p3D-01 (10:43 PM): Obrovský problém byl závěrečný autoring. Chvílemi se zdálo, že to nikdy neskončí. Vymyslel jsem si poměrně složité menu se spoustou submenu, animací a doprovodných zvuků. Viktor Ekrt ze studia Soundsquare to však zvládl úctyhodně. Chtěl bych jemu i celému Soundsquaru moc poděkovat. Viktor trávil se mnou a s naším DVD neúměrně hodně času a probdělých nocí. Navíc je taky otec rodiny, kterou díky našemu pošahanému dívídíčku stejně jako já zanedbával. Myslím, že kdokoliv jiný by moje puntíčkářství poslal do háje:-) On to neudělal...

rantl (10:44 PM): Hodně milou součástí jsou projekce, které jste promítali při hraní. Dá se vůbec nějak stručně sesumírovat kolik práce, času, lidí etc. je třeba k realizaci něčeho takhle velkého?

p3D-01 (10:45 PM): Projekce jsem připravoval s 12 animátory asi půl roku před začátkem Nanotour. Myslím tím i prvotní nápady, skicy a scénáře, které se průběžně měnily. Objem práce, kterou kluci a jedna dívka stihli udělat, by zřejmě běžné animační studio s normální pracovní dobou dělalo jednou tak dlouho. V podstatě jsme vytvořili zhruba hodinové pásmo krátkých animovaných filmů. Byla to velmi náročná a velmi zábavná práce a pro mě nová zkušenost.

rantl (10:45 PM): Nechal jsi se při navrhování scény inspirovat, nebo jsi v tomhle umíněně originální?

p3D-01 (10:46 PM): Myslím, že scéna zas tak originální nebyla. Projekční plátno má dnes už skoro každý a ty vyvýšené pokojíky zase trochu evokovaly "Floydovskou zeď". Všechno se maximálně podřizovalo příběhu. Snažil jsem se využít možnosti a velikost haly. Co by se možná dalo označit za originální, byla komunikace s diváky přes elektronickou tužku a tablet v reálném čase, která se zobrazovala na velkém plátně.

rantl (10:47 PM): Je vidět, že jste si vyhráli. Objevily se názory, že jste si dodatečně pohráli i se samotným záznamem, konkrétně se zvukem. Domixovávalo se do toho záznamu?

p3D-01 (10:47 PM): Objevily se i názory, že Mardoša jen skáče a basa hraje z počítače... Ty tomu věříš?:-))) Basu která neustále předbíhá svou dobu by nezahrál žádný počítač na světě:-))))
Mardoša (10:48 PM): Přesně. Teda tak nepřesně. Ne že bych nic ve studiu nedoopravil, ale spíše kvůli zvukové kvalitě. Chyby jsem tam dal stejné i ve studiu:-)

Tata Bojs
© Salim Issa
rantl (10:48 PM): Výsledek každopádně stojí za to. Těšíte se na Anděla za nejlepší DVD roku?:-)

p3D-01 (10:49 PM): No comment:-)
Mardoša (10:50 PM): No cement:-) (Tim chci říct, že nic není na beton neboli nechval dne, dokud nepřeskočíš.)

rantl (10:51 PM): Počkat! Vy nemáte pocit, že jde o nejpromakanější hudební DVD, co u nás letos vyšlo?:-)

p3D-01 (10:52 PM): Pocity a skutečnost se mnohdy velmi liší...

rantl (10:54 PM): Skromní jako vždy:-) Když už to tady Mardoša nakousnul: Jaký vztah máte k DVD?

p3D-01 (10:56 PM): Musím říct, že i když je DVD dost nedokonalý nosič, dost jsem si ho oblíbil. A to jak v podobě hudební, tak ve filmové. Co je ovšem má obliba v porovnání s tou Mardošovou?:-) Jeho přeplněné poličky mluví za vše.
Mardoša (10:58 PM): To je pravda, jsem do nich úplně blázen. Jsem velký fanoušek a sběratel. Baví mě spoustu filmů, sbírám různé kolekce, procházím bazary, kupuji časopisy s přílohou a tak... Když mám volno tak bych si pořád jen pouštěl!

rantl (11:59 PM): Momentálně jste v půli Nanotour2. Dá se brát jako konečnou výletu nanosvětem, nebo je tady možnost, že se do něj vrátíte a třeba natočíte pokračování?

Mardoša (11:59 PM): Pokud pokračování přijde, tak až ve chvíli, kdy to nikdo nebude čekat. Což samozřejmě nemusí být nikdy:-).
p3D-01 (11:02 PM): Nanotour2 je dost odlišné od toho prvního. Liší se vizuálně i výběrem písniček. Jedeme ho hlavně na podporu právě vydaného DVD "Nanotour" a to je pro mě jakýmsi uzavřením celého více něž dvouletého "nanoobdobí". Teď by to zase chtělo něco jiného, nicméně na konci "Nanobooku" se píše "to be or not to be continued...", takže kdo ví...

rantl (11:03 PM): No právě. Co bude s Tata Bojs až turné skončí? Chcete spíš odpočívat, nebo se pustíte do další desky?

Mardoša (11:03 PM): Možná se pustíme do nějaké pamětní desky:-)
p3D-01 (11:06 PM): Já musím dodělat věci na mou samostatnou výstavu, kterou chystám na únor do Paláce Adria v Praze. Ta výstava je pro mě mimořádně důležitá, protože koncepčně mapuje období čekání na mou dcerku Evelínku. Bude to jakýsi trojrozměrný vizuální deník. A hned po vernisáži jsme se s klukama domlouvali, že bysme zase po dlouhé době vyjeli ke mně na chatu na soustředění k nové desce. Tak uvidíme. Ale odpočinek taky neni špatný řešení trávení času...

rantl (11:06 PM): Takže nová deska se v nejbližší době nevylučuje. Možná se zeptám debilně, ale máte už teď nějakou vizi toho, jak ji pojmete? Všimnul jsem si, že v poslední době se vám hodně líbí v poloze unplugged, čili mě logicky napadá, jestli nemáte chuť zkusit něco akusticky.

p3D-01 (11:08 PM): Nejdřív by nová deska mohla vyjít na podzim 2006, tak znělo naše původní přání. Nevím, jestli je to reálné, i když kdyby jsme tu desku natočili tak, jak jsme uvažovali, mono na jeden mikrofon uprostřed místnosti, tak by se to možná stihnout dalo. To s tím jedním mikrofonem myslím vážně. Co se týká akustického hraní, chystáme malé překvapení s třema krásnýma a virtuózníma Korejkama z New Yorku, jmenují se Ahn trio. Nech se překvapit:-)
Mardoša (11:09 PM): Vůbec celkově se nech překvapit. My se sebou samými také necháváme...

rantl (11:09 PM): OK, nechám se tedy překvapit:-) Díky za čas a trpělivost, jestli nemáte dotazy nebo poznámky, jste volní a můžete se odpojit:-)

p3D-01 (11:10 PM): I tobě díky za všetečné dotazy. Teď by se hodila píseň Henryho Rollinse Disconnect:-) Ahoj.
Mardoša (11:10 PM): Ahoj.

NÁZORY
  • Hezký ale ukradený (frantl, 16.12.2005 19:02) Reagovat

    Náhoda, nebo se rantl nechal inspirovat tady?
    www.silver-rocket.org/nejkecy/33


  • Nekradu... (R. Antl / musicserver.cz, 16.12.2005 21:44) Reagovat

    ... platím daně, na přechodech chodím na zelenou a u holky si vždycky ohlídám věk:)))

    Přísahám při všech můzách, že nápad je z mojí hlavy. Kdybych o té stránce veděl (mimochodem, nejde mi otevřít - je to správně?:), nikdy tohle nezrealizuju.

    Kupříkladu už několik měsíců v hlavě nošený (původní!) nápad na recenzi ve formě dopisu danému autorovi k mému velkému zklamání neuskutečním, jelikož se něco podobného objevilo na "http://sickgeneration.blogspot.com/". A těch případů by bylo víc...

    Nechť frantl (ha - krádež!:) věří, či nechť nechá být, svědomí mám čisté.

  • ukradeny? (afrantl, 16.12.2005 22:22) Reagovat

    Clovece, miluju takovehle nazory. Kdyz nekomu zavidis a chces delat reklamu nejakemu nefunkcnimu odkazu, coz verim, ze je umysl, tak bych se spis stydel! Tusim, ze tam ma byt nejaky tvuj rozhovor s Tataci, coz? Posli spravny odkaz.

  • jak komu (Jana S., 17.12.2005 16:17) Reagovat

    Jestli to je nahoda nebo ne nevim, ale je fakt, ze ten link - ktery mne treba bez problemu funguje (samozrejme je nutno ho prekopirovat do prohlizece, ale to pri trose inteligence neni tak tezky) - odkazuje na rozhovor, ktery je postaveny na stejnem napadu a je o par dni starsi...

  • Par poznamecek:) (Luke, 17.12.2005 21:32) Reagovat

    Nechapu proc sem tahate nejakou originalitu a ICQ rozhovor. Nedivil bych se, kdyby se takhle casem davaly rozhovory naprosto bezne (nebo pres Skype). Jinak k TataBojs. Doufam, ze poznamka Caise o male hranosti v radiich Virtualniho duetu oproti minule desce nepovede k vydani neceho podobneho jako Biorytmy (jsou fajn, dost popove, ale udelali uz lepsi veci). Je ale fajn, ze si sami uvedomuji kostrbatost textu Nanoalba, takze se snad polepsi:) A pane Antle. Neni zbytecne se ptat na dodatecnou upravu zvuku DVD? Kazdy kdo na koncerte byl, tak mu to musi byt hned jasne, ze se dodelavalo ve studiu. Coz je ale vzhledem k nekterym podanym vykonum mozna dobre. Potom k akusticke podobe Tatacu. To si moc nedovedu predstavit. Podle me to ta hudba bez textu neustoji. Zas tak propracovana sama o sobe neni. V kazdem pripade se ale tesim s cim prijdou na dalsi desce, kdyz jsou pokazde trosku jini. Hlavne prosim nechodte s monozvukem :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)
- Naživo: Tata Bojs na hlučínské Štěrkovně možná naposledy zahráli kompletní "Nanoalbum" (30.07.2023 13:31)
- Tata Bojs zahrají na Štěrkovně Open Music v Hlučíně kompletní "Nanoalbum" (25.07.2023 09:43)
- Video: Tata Bojs předělali patnáct let starého "Spáče" (13.06.2023 17:13)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)
- Rock for People doplnil českou scénu o Tata Bojs, PSH Live Band nebo Cocotte Minute, doprovodný program nabídne legendární AZ kvíz, Terapii sdílením LIVE nebo Dekkadancers (13.02.2023 13:48)
- Naživo: Tata Bojs zavzpomínali na album "Kluci kde ste?" a loučili se s klávesákem Jurou Hradilem (25.11.2022 08:22)
- Tata Bojs připomenou 15 let alba "Kluci kde ste?" vinylovou reedicí a speciálním koncertem (05.11.2022 16:23)
- Nové desky 24/2022 - od Foals přes Sigmu po Grey Daze s Chesterem Benningtonem (22.06.2022 13:10)
- Naživo: Kluci kde ste? aneb Jak Tata Bojs hráli v O2 universu (13.05.2022 11:57)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu