shop.musicserver.cz

Aneta na koncertě (jako) doma

Vydáno: 28.11.2005 14:00 v sekci Recenze - Martin Svetlík | foto: facebook interpreta

Aneta zavítala se svým pojízdným koncertním cirkusem na začátku září 2005 i domů, do Říčan, odehrála skvělý koncert a ještě to pěkně všechno nahrála. Jak nakonec dopadla audio verze této nahrávky, se můžeme přesvědčit na CD "Spousta andělů koncert", které právě atakuje naše obchody.

8/10

Aneta Langerová - Spousta andělů: koncert

Celkový čas: 68:30

Skladby: Skvělěj nápad, Když nemůžu spát, Nahá noc, 17, Hříšná těla, křídla motýlí, I Think I'm Paranoid, You're A Creep, Nebe v loužích, Delfín, Spousta andělů, Thank U, Srdcotepec, Pár důvodů, Zvláštní zájem, Voda živá

Vydavatel: Sony BMG

Musím se pochlubit, že vzhledem k tomu, že spolu sdílíme stejné rodné město, měl jsem to štěstí znát Anetu ještě dříve než valná většina republiky. V době, kdy měla ještě daleko do Superstar, chodil jsem na koncerty SPB i kytarového kroužku a když jsem ji slyšel vůbec poprvé (zpívala tehdy "Van Goghovo ucho" od Elánu), běhal mi z té krásy mráz po zádech. Už tehdy mi mé bystré hudebně-publicistické ucho říkalo, že jestli to někdo může dotáhnout pořádně vysoko, pak je to právě Aneta (nevychloubám se, mám na to svědky). Dnes mohu s klidným srdcem a zadostiučiněním říct, že jsem se nemýlil. Aneta je na vrcholu české pop music a my si můžeme vychutnávat jak její řadovou desku, tak nově i záznam koncertu z rodných Říčan, který právě vychází pod titulem "Spousta andělů: koncert".

Pokud jste neměli tu čest být osobně na zaplněném říčanském náměstí, pak vězte, že tento živák věrně zachycuje vše podstatné, co se tam 9. září 2005 událo. Aneta stihla přehrát celé první album, včetně těch největších hitů - "Hříšná těla, křídla motýlí" a "Voda živá". Při druhé jmenované si mohla dokonce chvíli odpočinout, jelikož několikatisícihlavý dav za ni odzpíval refrén s takovou suverenitou, že si až člověk kladl otázku, jaká státní hymna to hraje. Navíc na disku najdeme i obě coververze, které toho večera zazněly. Pochopitelně nemohla chybět Alanis Morissette a její "Thank U", další velmi výrazné oživení přináší i garbageovská "I Think I'm Paranoid". Právě tyto písně snadno předčí některé katalogové kousky z Anetiny desky a řadí se tak k tomu nejlepšímu, co na živáku najdeme. Pomáhá jim v tom i velmi konkrétní a zřetelné nazvučení, které dává prostor kvalitám jednotlivých členů kapely, včetně hostujícího perkusionisty.

Už jsem naznačil asi jedinou Anetinu slabinu, a tou je repertoár. Myslím, že právě Aneta ví lépe než kdokoliv jiný, kde ji tlačí bota, a my pro změnu zase víme, proč tomu tak je. Některé písně na řadové a tedy potažmo i na koncertní desce jsou autorsky jednoduše slabší a troufám si říci, že po druhém albu určitě ze setlistu vypadnou. Nicméně není jich věru příliš a myslím si, že ostatní skladby posluchačům všechny jejich nedostatky plnou měrou vynahradí. Můžete si totiž vychutnat výtečné živé aranže, které výrazně zlepšily hudební zážitek například z "Nebe v loužích" nebo "17", dokonalostí samou je punkem řádně řízlý "Srdcotepec". Naopak trochu ublíženo bylo dle mého soudu již zmíněné písni "Hřísná těla, křídla motýlí" a zejména oné úžasné gradaci, která dostala naživo od kytaristů pěkně na frak.

Celkově musím poznamenat, že "Spousta andělů: koncert" je určitě lepší než její studiový originál. Ať už se týká aranží skladeb, či výkonu a sehranosti kapely, na všech frontách jednoduše vede živé provedení a směle může ve vaší diskografii řadovku nahradit, nemluvě vůbec o tom, že může směle nahradit i velkou část ostatních domácích pop-rockových nahrávek. Teď už nezbývá než se těšit na DVD, kde to všechno konečně i uvidíme, a to bude teprve zážitek jaksepatří.

NÁZORY
  • Bodování??? (Frankenstein, 28.11.2005 15:02) Reagovat

    Autor textu (záměrně nepíšu recenze) o Langerové napíše: Některé písně na řadové a tedy potažmo i na koncertní desce jsou autorsky jednoduše slabší a troufám si říci, že po druhém albu určitě ze setlistu vypadnou - a nakonec dá desce nadprůměrných osm bodů?
    To se nestydíte??? Navíc když jiné české výborné a navíc zcela autorské desky jako např. kNot Photogenic či November 2nd hodnotíte sedmičkou? Přitom tyto kapely, jak je vidět dokážou obstát i na mezinárodní scéně - a to jen díky své hudbě a nemusejí lézt do nějaké reality show.

  • bodové hodnocení (canny, 28.11.2005 16:12) Reagovat

    bodové hodnocení samo o sobě je podle mne velice orientační a bodové hodnocení různých desek od různých autorů je podle mne nesmysl srovnávat...
    důležité věci se v recenzi objevily, určitě se nedomnívám, že by se její autor, potažmo musicserver měl za něco stydět...
    November 2nd jistě natočili výbornou desku, hodnocení a recenze ale vajadřuje při nejlepší vůli stejně jen názor recenzenta, skutečně dobré desce jako je ta od November (zvlášť když se singl docela hrajen a rádiích) to nijak neuškodí, sedm bodů taky není žádný propadák...
    teď jsem to splácal jako dort...ale co


  • stejene (pq, 28.11.2005 17:43) Reagovat

    mi to neda .. jako, co to je vydavat po prvni desce hned zivak ??? Notabene s ani jednou novou pisnickou ? Absolute money calculation - nothing else !!

  • for pq (abysser, 28.11.2005 23:52) Reagovat

    na cd je thank you a i think i am paranoid.. proc? uspesna deska, proc ne..

  • lepší průměr, nic víc... (biolit ve spreji, 29.11.2005 11:51) Reagovat

    CD je pro mne zklamáním, Aneta mnohde nestíhá, neudýchává (Hříšná těla )... Aranže jsou jasně lepší než učesané studiové, ale čekal jsem daleko víc, i protože jsem A.L. naživo slyšel. Na vlně popularity prostě bylo potřeba něco vydat, jiný smysl to CD vlastně nemá. Dav si vybral, že chce právě Anetu z médií poslouchat, budiž mu přáno. Já dám přednost některým letošním věcem ( i v rámci SS se najde ) a počkám na Anetino druhé CD; doufám, že bude povedenější ( a přeju jí, aby bylo ). Dal bych 6/10.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět (19.04.2024 08:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Garbage téměř po dvaceti letech připravili "Bleed Like Me" na vinylu (12.02.2024 08:06)
- Rozhovory: Aneta Langerová a Korben Dallas - Cílem bylo, aby to nepůsobilo jako bonboniéra, ale jako jedna tabulka čokolády (04.11.2023 19:00)
- Aneta Langerová a Korben Dallas vydávají vinyl "Nekonečně" a vyrážejí na společné turné (14.09.2023 15:39)
- Video: Igor Orozovič zve duetem s Anetou Langerovou "Je to tak dávno" na letní koncert na Vyšehradě (06.06.2023 08:14)
- Audio: Aneta Langerová nazpívala skladbu pro bývalou první dámu. "Píseň pro Olgu" nese světlo dobré vůle (15.03.2023 14:15)
- Naživo: Nádherný zpěv, intimita a harmonie. "Dvě slunce" Anety Langerové zářila v pražském Studiu DVA (17.12.2022 18:36)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu