shop.musicserver.cz

Tom Malar předbíhá Sámera Issu

Vydáno: 22.11.2005 05:00 v sekci Recenze - Jana Henychová | foto: facebook interpreta

Tom Malar přeskakuje pomyslnou laťku nasazenou Sámerem Issou a vydává se do světa showbusinessu. Tento český r'n'b zpěvák vyráží do boje po několika vydaných demosnímcích s prvním oficiálním albem s názvem "Sexsational".

7/10

Tom Malar - Sexsational

Celkový čas: 46:44

Skladby: Sexsational, Always Be My Angel, Closer, Flipside, Twist It Up, Country Girl, Hard Core, Wish You Were Here, You Remind Me Of Something, If Last Night Was Out Last Night, She Wasn't Your Girlfriend Last Night, Gravitate

Vydavatel: Eso Music

Původně se mi do recenze tohoto alba ani moc nechtělo, protože r'n'b mi nic neříká... Nakonec jsem si ale řekla po vzoru Aničky Dajdou: Phroč ne? Kromě nevýhod pro mě jakožto absolutního neznalce r'n'b to má ale i své výhody - mám tak možnost vnímat jen hudbu samotnou, neboť "v tom nejedu". Doufám zároveň, že mi zkušení čtenáři, kteří mají tento styl vážně nadrcený, prominou případné nepřesnosti.

Hned při první skladbě "Sexsational" ze stejnojmenného alba Toma Malara jsem začala váhat, zda je skutečně Čech. Příjemný hlas i líbivá písnička připomínající zahraniční nahrávky... Pokud mé hudební ucho cítí, je to vážně hit, takže album se po této skladbě jmenuje právem. Následuje skladba s názvem "Always Be My Angel", kterou navíc provázejí víc než zajímavé vokály a změny v harmonických postupech. Jedeme dál - třetí věc "Closer" si vážně dovedu představit v nabídce zahraničních klipů, při opakovaném poslechu mi připadá skoro lepší než úvodní. Vyniká tu dobrá barva hlasu zpěváka, hlavní protagonista navíc nepůsobí z desky ani bookletu tak nafrněně jako jeho superstaří styl-kolega Sámer Issa. V nahrávce oceňuji kromě slušného zvuku poměrně časté kytary... Ty ostatně provázejí svým příjemně zabarveným charakterem zvuku i čtvrtou skladbu "Flipside", stejně jako ostatní písničky průběžně až do konce alba.

Zaujme mě poněkud démonický začátek "sedmičky" s názvem "Hard Core" - klávesista se evidentně vyřádil... No navzdory tomu mi samotná skladba nic moc neříká. Blížíme se do finále a zmíním skladbu s pěkným kytarovým začátkem, desátou v pořadí, s názvem "If Last Night Was Our Last Night", kde kytaru čistou střídá lehce nakřáplá a nakváklá. Tajemný začátek "She Wasn't Your Girlfriend Last Night" pak pokračuje do standardu. Desku zakončuje "Gravitate", která jen potvrzuje pohodu celého alba.

Nutno zmínit dobré instrumentální výkony těch, co desku nahráli, hudební aranže a především zpěv Toma Malara, který dává desce značnou devizu i v back vokálech (i když bych mu výškovou laťku v několika málo pasážích pro jeho dobro snížila), protože v nižších polohách se pohybuje s přesností a jistotou. Klid a pohoda, chybí už jen vlny moře, pláž, drink a koblihy s dírou.

Tom staví na prosazení se mimo naši vlast - přesto bych na desce vítala alespoň jednu skladbu v rodném českém jazyce. Z vlastní zvědavosti, jak si tento talentovaný zpěvák poradí s českým frázováním. No co dodat - tohle CD si výhledově ještě někdy pustím. Stylově to sice není vážně můj šálek kávy, ale určitě mě některé z jeho písniček více než zaujaly.

NÁZORY
  • Pěkná kravina (Dáša, 22.11.2005 22:12) Reagovat

    Ta dáma,co tohle psala,zjevně nerozumí ničemu.Kdo jí dovolil psát recenze na hudbu??A k tomu ještě ty výrazy "nafrněnost "Sámera Issy!Základka hadr.To bude nějaká Malárova kámoška,nebo předplacená od toho jeho bohatýho tatínka,ne?Přinejmenším právě barva hlasu Sámera se nedá s nikým srovnat,natožpak s nějakým Malárem.
    Ta recenze je fakt trapná...

  • Dáše (JH-autor, 23.11.2005 00:10) Reagovat

    Teď jste mě odhalila naprosto přesně. Jsem kámoška Toma Malára, chodili jsme spolu kdysi do mateřské školky a musela jsem mu nějak odplatit to, že se mně kdysi zastal na pískovišti před jedním zlým ušatým chlapečkem. Protože již tenkrát měl sportovní postavu, praštil ho kyblíčkem a já měla od té doby pokoj.
    Co se týče tatínka Toma Malara,vážně mě podplatil. To ale není všechno, protože mě podplatila ještě jeho maminka, manželka, sestra, sestřenice, bratr, bratranec a jeho kokršpaněl. Původně jsem chtěla napsat jak to je, že je deska hrozná a nedá se vůbec poslouchat. Ale tak dlouho mě upláceli, až se jim to povedlo, a to víte, každý je potřebný. Tak už se na mně nezlobte! :-) :-)

    • Re: Dáše (Torment, 23.10.2015 09:20) Reagovat

      Oh jak prudce vtipná jste.

      • Re: Dáše (JH, 24.10.2015 09:27) Reagovat

        Dobrý den Dášo,
        škoda, že jste nezareagovala až za měsíc, mohly jsme společně oslavit pěkné a krásné desetileté výročí Vaší reakce na mou odpověď! Přeji Vám alespoň krásný den a hodně Vám milé hudby. :-)

        • Re: Dáše (Torment, 26.10.2015 12:10) Reagovat

          Janko, Janko, vidím, že jste opravdu trošku mimo, já nejsem přece Dáša, to jste se podívala špatně. Nicméně počkejme raději na 23. února roku 2016 a oslavme pěkné a krásné desetiletí, kdy už nepíšete pro tento server. Jste pro? :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sámer Issa a Lucie Vondráčková natočili duet "Vrať se" a my o klipu k němu píšeme jen proto, že je to skvělý clickbait (23.11.2020 12:35)
- Video: Sámer Issa začíná v "Sámerovi" nechtěně parodovat sám sebe (06.09.2016 10:33)
- Video: Tom Malar vzdává v "Dancer On A Star" poctu Michaelu Jacksonovi (25.08.2014 12:05)
- Tom Malar vydá na konci srpna nové album "Malar&B" (15.08.2014 12:05)
- Video: Sámer Issa - Syria / سامر عيسى - السورية (23.07.2013 08:05)
- Recenze: Sámerova cesta? Doprava dálnice, doleva polňačka (27.01.2012 07:00)
- Video: Sámer Issa feat. Martina Balogová - Pár kapitol (04.01.2012 18:27)
- Video: Dalmateens feat. Sámer Issa - Gonna Praise You (12.11.2009 10:31)
- Na okraj: SuperStar: Za vším hledej Facebook (12.11.2009 07:20)
- Publicistika: 10 nejlepších desek českých SuperStars (18.02.2008 05:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu