shop.musicserver.cz

Nové desky pro 45. týden

Vydáno: 06.11.2005 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se na pultech obchodů kromě jiných objeví nové desky od vracející se popové královny Kate Bush, sprostých rapperů SuperCrooo, experimentálních folkařů Bratrů Orffů, znovu se spojivších Báry Basikové a Precedens, hvězd ze SuperStar Anety Langerové, Aliho Amiriho a Petra Bendeho, živák rockerů Mars Volta, norských popařů A-ha a hity Anastacie.

Pokud se v pondělí 7. listopadu vypravíte do nějakého hudebního obchodu, měli byste v nich najít tyto nové desky...

Kate Bush - Aerial (EMI)
web / preview / psali jsme

Kate Bush - Aerial
Anglická zpěvačka Kate Bush vydává své osmé album po dlouhé dvanáctileté pauze. Obsahuje dva disky, jeden se jmenuje "A Sea Of Honey", druhý "A Sky Of Honey". Album nahrála s basistou Mickem Karnem, bubeníkem Stuartem Elliottem a jazzovým perkusionistou Peterem Erskinem. Dvě smyčcové aranže složil Michael Kamen a Bush je nahrála s London Metropolitan Orchestra. Videoklip k pilotnímu "King Of The Mountain" je k vidění na webu zpěvačky, kde si také můžete přečíst texty skladeb z desky.
SuperCrooo - Neurofolk (EMI)
web / preview / psali jsme

SuperCrooo - České kuře: Neurofolk
Rapová dvojice Phat a Hack se vrací s druhým albem po provokativním, ale velmi úspěšném debutu "Toxic Funk", který velmi rozvířil vody domácí scény. Nové album navíc následuje jen půl roku po desce jejich bočního projektu Dixxx. Pilotním singlem je dvojice skladeb "Korleone"/"Kde jsou", ke kterým právě vznikají videoklipy. Ukázky z obou skladeb jsou ke stažení zde. SuperCrooo si jako obvykle album produkovali sami.
Bratři Orffové - Bingriwingri (Quazi Delict Rec. / Panther)
web / preview / psali jsme

Bratři Orffové - Bingri Wingri
Trojice Ivan Gajdoš, Lukáš Novotný a Matouš Godík (ZKA4T) představuje na svém debutovém albu domácí podobu postmoderního folku, či snad fúze písničkářství s downtempem. Na albu se podíleli i spřátelení členové progresivních sestav Khoiba, Floexí band nebo Frogski Pop. Ukázky z desky jsou ke slyšení na jejich webové stránce zde, pilotním singlem je skladba "Sova", k níž vznikne i videoklip.
Bára Basiková a Precedens - Abpopa (Aurora) (EMI)
web / preview / psali jsme

Bára Basiková & Precedens - Abpopa
Nové album "Abpopa (Aurora)" značí návrat zpěvačky Báry Basikové zpět ke skupině Precedens po téměř deseti letech, kdy v kapele pěl místo ní třeba Petr Kolář. O hudební i textovou složku se jako vždy postaral kapelník Martin Němec, Precedens ho nahrál v sestavě s Tadeášem Věrčákem (Načeva, Půlnoc) nebo Adamem Stivínem (Chinaski, Gang Ala Basta). Několik ukázek ke stažení najdete zde.
A-ha - Analogue (Universal)
web / preview / psali jsme

A-ha - Analogue
Norská skupina A-ha se vrací po tříleté přestávce se svým celkově už osmým albem, ovšem prvním u nové firmy. Prvním singlem je skladba "Celice", celé album je ke slyšení na jejich oficiálním webu. Skupina album podpoří evropským turné, které se ale České republice vyhne. Deska vychází také v edici s bonusovým DVD s koncertním záznamem.


Ali Amiri - A Piece Of My Heart (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Ali Amiri - A Peace Of My Heart
Jeden z poražených z druhého ročníku Česko hledá SuperStar, student arabského původu Ali Amiri, debutuje s albem "A Piece Of My Heart". Produkci obstaral Daniel Hádl, Amiri na ní zpívá v angličtině, perštině a arabštině, jen skladba "Nejsi má" je v češtině. Mezi hosty alba najdete třeba Moniku Absolonovou, pilotním singlem je skladba "Naro Naro".


Petr Bende - pb (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Petr Bende - pb
Poražený finalista druhého ročníku Česko hledá SuperStar Petr Bende debutuje albem "pb". Natočil ho v produkci Milana Cimfeho a většinu skladeb si napsal sám, stejně jako se výrazně podílel i na hrávání nástrojů. Jednou mu s texty pomohl Michal Horáček (pilotní singl "Anděl perutí mách"), hostem je kolegyně ze SuperStar Gabriela Al-Dhábba. Desku Bende podpoří společným česko-slovenským turné s Čechomorem.
Mars Volta - Scab Dates Live (Universal)
web / preview / psali jsme

Mars Volta - Scab Dates Live
Experimentální rockeři Mars Volta vynahrazují zrušenou část evropského turné živou deskou. "Scabdates" se ohlíží za koncerty z posledních dvou let a shromažďuje nejzajímavější koncertní kusy z této doby. Dvě skladby "And Ghosted Pouts" a "Take The Veil Cerpin Taxt" jsou ke slyšení na jejich webu.


Aneta Langerová - Spousta andělů: koncert (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Aneta Langerová - Spousta andělů: koncert
Koncertní provedení debutového alba první SuperStar ze začátku září letošního roku v Říčanech u Prahy dokumentuje album "Spousta andělů: koncert". Vedle všech skladeb z desky budou ke slyšení i dvě coververze, "Paranoid" od Garbage a "Thank You" od Alanis Morissette. Koncert vyjde za dva týdny i v podobě DVD "Spousta andělů na cestě", kde bude k vidění i dokument o koncertním turné a videoklipy.
Anastacia - Pieces Of A Dream (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Anastacia - Pieces Of Dream
Výběr největších hitů zpěvačky čerpá ze tří úspěšných desek a obsahuje i dvě dosud nevydané skladby - pilotní singl "Pieces Of A Dream" (je ke slyšení na webu) a "In Your Eyes", najdeme na něm i skladbu s Benem Moodym ("Everything Burns") z filmu "Fantastická čtyřka", duet s Erosem Ramazzottim ("I Belong To You") a závěrečný megamix hitů. Album vyjde i ve speciální deluxe verzi, kde bude druhé CD s třinácti remixy. Videoklipy k hitům jsou k vidění na jejím oficiálním webu.
Dále vychází:

Bartošová Iveta - Vánoční Iveta (EMI)
Beastie Boys - So Solid Hits (EMI)
Richard Bona - Tiki (Universal)
Bowie David - Platinum Collection (EMI)
Dire Straits & Mark Knopfler - Private Investigations: The Very Best (Universal)
Peter Gabriel - Sill Growing Up: Live And Unwrapped 2DVD (Warner)
Karel Gott - Jdi za štěstím...(Sony BMG)
Katapult - Live (EMI)
Limp Bizkit - Greatest Hits (Universal)
Andrew Lloyd-Webber - The Likes Of Us (Universal)
Pátek 13.tého - Fauna & flóra (RS Entertainment)
Ruslana - Tance s vlky (EMI)
Různí - Live 8 (4DVD) (EMI)
Různí - Tajemství (Sony BMG)
Savage Garden - Greatest Hits (Sony BMG)
Spirituál Kvintet - 45 let (Sony BMG)
Status Quo - The Party Ain't Over Yet (DVD) (Warner)
Rod Stewart - Great American Songbook Box Set (CD/DVD) (Sony BMG)
Touch - Touchmusic.cz (Universal)
Triny - Aven (Indies)
Victoria - This Is Me (Universal)
The Who - Qadrophenia And Tommy Live (3DVD) (Warner)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Bratři Orffové vyrážejí v dubnu na turné a nasazují "Píseň pro Stefanii Sauer" na stream (13.03.2024 09:33)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Liam Gallagher Lady Gaga Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu