Nové desky pro 43. týden

23.10.2005 09:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se na pultech obchodů kromě jiných objeví nové desky od anglické superhvězdy Robbieho Williamse, německých Rammstein, domácího objevu kNot Photogenic, slovenských hiphoperů AMO, italského milovníka Erose Ramazzottiho, českého muzikálového zpěváka Petra Koláře, živák Aerosmith, remasterovaná edice Koncertu pro Bangladéš, debut superstáří Janiky Kolářové a největší hity Destiny's Child.
Pokud se v pondělí 24. října vypravíte do nějakého hudebního obchodu, měli byste v nich najít tyto nové desky...

Robbie Williams - Intensive Care (EMI)
web / preview / psali jsme

Robbie Williams - Intensive Care
Šesté studiové album jedné z největších současných popových hvězd, Robbieho Williamse, tři roky po posledním "Escapology" přináší jeho spojení s autorem Stephenem Duffym (The Lilac Time), který nahradil Guye Chamberse. Prvním singlem je skladba "Tripping", která si drží druhé místo v britském žebříčku. Všech dvanáct skladeb desky je ke slyšení na oficiální stránce v sekci Truth. V sekci Insane jsou k vidění dokumenty, které vznikly během natáčení alba.
Rammstein - Rosenrot (Universal)
web / preview / psali jsme

Rammstein - Rosenrot
Nové album německých mistrů kontroverze Rammstein přináší několik skladeb, které zůstaly nevydané z nahrávací session pro "Reise Reise", plus několik novinek, jež skupina nahrála v Berlíně během letošního roku. Limitovaná edice obsahuje bonusové DVD se třemi koncertními záznamy. Šest z jedenácti skladeb desky je ke slyšení zde. Videoklip k prvnímu singlu "Benzin" je k vidění zde. Album vychází 27.10.2005.
kNot Photogenic - Underexposed (X Productions)
web / preview / psali jsme

kNot Photogenic - Underexposed
Pod hlavičkou kNot Photogenic se skrývá debut nu-jazzového producenta Borise Karloffa. Nahrál ho s rapperem Bobem Mustardem, který je známý z reklamních spotů "Bob And Dave", a zpěvačkou Little Miss Late. Deska se natáčela střídavě v Londýně, Praze i v Hranicích na Moravě a na albu jsou ke slyšení i další hosté - irský folklórní kytarista Ol Duke A Blaggard, londýnský two-stepový producent a DJ Klassy a také Ri-ra, reggae MC z Adrien Sharewood Soundsystemu. Ukázky jsou k vidění a slyšení zde.
AMO - Original (Universal)
web / preview / psali jsme

Amo - Original
Slovenská rapová sestava přichází se svým debutovým albem, které ale není jen ortodoxně hiphopové. Produkovali si ho sami, jednu skladbu jim dodal český producent číslo jedna Wich. Bude to druhý singl a hostuje v něm r'n'b zpěvačka Misha. Nechybí ani kolegové z rapové scény - Čistychov, Dena, Tina, Mango Molas a další. Prvním singlem je dancehallová skladba "Trasú sa mestá", ke které se točí videoklip.
Eros Ramazzotti - Calma Apparente (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Eros Ramazzotti - Calma Apparente
Italský zpěvák přichází se svým desátým albem, jehož název v překladu znamená "Zjevný klid". Deska vychází, jak je u něj ostatně zvykem, zároveň v italské i španělské verzi. Objeví se na něm i duet s Anastaciou "I Belong To You (Il Ritmo Della Passione)", který bude druhým singlem. Tím prvním je píseň "La Nostra Vita". Videoklip k ní je k vidění na italské i španělské verzi jeho oficiální webové stránky.
Petr Kolář - Album (Universal)
web / preview / psali jsme

Petr Kolář - Album
Převážně muzikálový zpěvák ("Johanka z Arku", "Krysař", "Hamlet", "Galileo", "Tři mušketýři" atd.) a bývalý frontman kapel Precedens a Arakain Petr Kolář vydává po dlouhých přípravách své debutové sólové album. Desku natočil pod producentským dohledem Karla Svobody a obsahuje akutální singl "Vyznání" i skladbu "Den kdy se vrátí láska" ze seriálu "Pojištovna štěstí".


Aerosmith - Rockin' The Joint (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Aerosmith - Rockin The Joint
Koncertní album Aerosmith s podtitulem "Live At The Hard Rock Hotel Las Vegas" vychází kromě běžného CD také ve formě dualdiscu. Záznam pořídili v lednu 2002 na malém koncertě s pouze třemi tisícovkami fanoušků, obsahuje i třicet let staré hity "Seasons Of Wither" nebo "Get Your Wings" a coververzi Fleetwood Mac "Rattlesnake Shake. Dualdisc navíc nabídne i dokument z jejich posledního turné a bonusové skladby.
Janika Kolářová - Janika (EMI)
web / preview / psali jsme

Janika Kolářová - Janika
Ačkoli Janika Kolářová vypadla z druhého ročníku soutěže Česko hledá SuperStar hned mezi prvními, s deskou, kterou nahrála pro vydavatelství EMI, většinu svých kolegů předběhla. Sedmnáctiletá Janika tak debutuje poprvé sólově s albem natočeným v populárním stylu r'n'b. Na natáčení se producentsky podílel i Soukup junior, album je napůl v češtině, napůl v angličtině.


George Harrison And Friends - The Concert For Bangladesh (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Různí - George Harrison And Friends - The Concert For Bangladesh
Znovu vychází albový záznam jednoho z prvních charitativních koncerů, který uspořádal George Harrison. Nechybí na něm jeho kolegové Ravi Shankar, Bob Dylan, Eric Clapton, Ringo Starr, Leon Russell nebo Billy Preston. Nová remasterovaná verze obsahuje i jednu skladbu, která na původním albu nebyla - "Love Minus Zero / No Limit" Boba Dylana - a obsáhlý booklet. Stejně jako v roce 1972 půjde veškerý výtěžek na konto UNICEF.
Destiny's Child - #1's (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Destiny's Child - #1's
Na vánoční trh vychází kolekce největších hitů nejprodávanější dívčí skupiny všech dob (alespoň podle nedávných World Music Awards), která zároveň slouží jako jejich labutí píseň, protože skupina se rozpadla. Nechybí velké hity jako "Bills, Bills, Bill", "Say My Name" nebo "Independent Women Part I". K dobru přidali ještě tři novinky - "Stand Up For Love", "Check On It" se Slim Thugem a "Feel The Same Way I Do". První skladba je ke slyšení na webu skupiny, v sekci Media jsou k vidění klipy k většině skladeb na výběru. Výběrovka vychází i jako dualdisc s několika klipy a dalšími bonusy.
Dále vychází:

Sarah Brightman - Love Changes Everything (Universal)
G3 - Live In Tokyo (Sony BMG)
Lenka Filipová - Best Of (Universal)
Chicago - Live At Carnegie Hall (Expanded & Remastered) (Warner)
Vlasta Horváth - Místo zázraků (Sony BMG)
IN-Grid - Voila (Universal)
Master P - Greatest Hits Remixed (Universal)
Různí - Broken Flowers (O.S.T.) (Universal)
Schnappi - Und Seine Freunde (Universal)
Frank Sinatra & Tommy Dorsey And His Orchestra - The Essential (Sony BMG)
Starmania - Christmas Starmania / Vianočná Starmania (EMI)
Angie Stone - Greatest Hits (Sony BMG)
Yanni - Live At Acropolis (Sony BMG)
Yes - The World Is Live (Warner)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY