Zion Train opět přijedou povzbudit Česko

30.09.2005 08:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Zion Train plakát N
© facebook interpreta
Středa 12. října bude v Abatonu ve znamení zelené, červené, žluté a černé. Své miniturné po České republice tady za podpory domácích Hypnotix odstartuje legenda britské dubové scény, kapela Zion Train.

Počátky Zion Train spadají do konce osmdesátých let, kdy začali vystupovat jako jeden z prvních dub-techno soundsystémů na britských ostrovech. V roce 1992 pak skupina vydává svůj první singl "Power One", který je okamžitě vyprodán a etabluje Zion Train jako jednu z elementárních kapel tohoto žánru. Jejich debutové album "Passage To Indica" vydané na vlastní značce mělo v následujícím roce ještě mnohem větší úspěch než do té doby vydané singly a proslavilo Zion Train mimo hranice ostrovů. Dodnes kapely vydala celkem osm řadových alb, jako poslední v roce 2002 album "Original Sounds From The Zion", které potom o dva roky později dostává nový kabát v podobě alba "Original Sounds From The Zion Remixed".

Kapela Hypnotix představí svůj nový materiál, který se obloukem vrací k raným počátkům souboru. Stejně jako v 90. letech vznikaly nové skladby pod silným vlivem rituálních západoafrických rytmů, přetavených do současné podoby použitím veškeré dostupné digitální techniky, která se v posledních letech uplatňuje při tvorbě hudby.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY