shop.musicserver.cz

Nové desky pro 35. týden

Vydáno: 28.08.2005 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Tento týden si v nových deskách představíme čerstvý materiál od egomaniackého rappera a producenta Kanye Westa, kompletně zremixované album Bloc Party, bolywoodský experiment Kronos Quartet, autorské album Erica Claptona, první album Death Cab For Cutie u velké firmy, švédské prog-metalisty Opeth, živé dvojalbum Iron Maiden, soulovou zpěvačkou Vivian a dancehallovou hvězdičku Rihannu.

Pokud se v pondělí 29. srpna vypravíte do nějakého hudebního obchodu, měli byste v nich najít tyto nové desky...

Kanye West - Late Registration (Universal)
web / preview / psali jsme

Kanye West - Late Registration 100 *100
© facebook interpreta
Producent a rapper Kanye West pokračuje ve svém sysifovském úkolu zachránit hip hop. Za svůj debut "College Dropout" posbíral dvě ceny Grammy, "Late Registration" si dělá zálusk na další. Deska obsahuje pilotní singl "Diamonds From Sierra Leone" (ve dvou verzích) a aktuální "Gold Digger". Pozvánka od Kanye Westa se nezahazuje, a tak mezi hosty najdete jména jako Jay-Z, Nas, The Game, Common, Brandy, Jamie Foxx nebo Adama Levina z Maroon 5. Preview najdete na speciální stránce NME.
Bloc Party - Silent Alarm Remixed (Vice Records)
web / preview / psali jsme

Bloc Party - Silent Alarm Remixed
© facebook interpreta
Remixy a coververze skladeb z velmi chváleného debutu londýnské sestavy Bloc Party "Silent Alarm" dodaly spřízněné projekty jako Ladytron, M83, Engineers, Four Tet, Death From Above 1979, Mogwai nebo Automato. Některé skladby na desce jsou známé z b-stran singlů, jiné jsou úplně nové. Remix jejich průlomového singlu "Banquet" od aktuálně velmi žádaného projektu Phones najdete ke stažení v mp3 zde.
Kronos Quartet & Ashla Bhosle - You've Stolen My Heart: Songs From R. D. Burman's Bollywood (Nonesuch Records)
web / preview / psali jsme

Kronos Quartet & Ashla Bhosley - You Stole My Heart
© facebook interpreta
Ambiciózní projekt newyorských experimentátorů Kronos Quartet a indické zpěvačky Ashly Bhosle, který oživuje několik klasických evergreenů bolywoodské kinematografie z pera R. D. Burmana, manžela zpěvačky Bhosle. Mimochodem tato zpěvačka (kterou kdysi vzývali Cornershop v hitu "Brimful Of Asha") je nejvíce nahrávanou zpěvačkou všech dob. Preview nahrávek je ke slyšení na webu Kronos Quartet. Rozhovor s Davidem Harringtonem o nahrávání desky si můžete přečíst zde.
Eric Clapton - Back Home (Warner)
web / preview / psali jsme

Eric Clapton - Back Home
© facebook interpreta
Po pěti letech se Eric Clapton vrací s alespoň částečně autorskou deskou. Pět skladeb natočil se spolupracovníkem Simonem Climiem, velkou část desky ale tvoří coververze skladeb od George Harrisona, The Spinners nebo Stevie Wondera. Pilotní singl je "Say What You Will". Kompletní album je ke slyšení na Claptonově stránce, videoklip ke skladbě "Revolution" je k vidění ve formátu Windows Media pro pomalejší a rychlejší připojení.
Death Cab For Cutie - Plans (Atlantic)
web / preview / psali jsme

Death Cab For Cutie - Plans
Vlivná indie kapela po čtyřech albech na malé seattleské značce Barsuk zkouší poprvé štěstí na velké značce Atlantic. "Plans" produkoval kytarista kapely Chris Walla, který stojí také za chválenými aktuálními alby The Decemberists nebo Hot Hot Heat. Místo obvyklých audio ukázek dávají Death Cab For Cutie k dobru desetiminutový dokument o natáčení desky. Najdete ho ve formátu Windows Media pro pomalejší a rychlejší připojení.
Opeth - Ghost Reveries (Universal)
web / preview / psali jsme

Opeth - Ghost Reveries
© facebook interpreta
Pětičlená prog-death metalová sestava Opeth se vrací po dvou letech s devátým albem ve své desetileté kariéře. Kompletní album je ke slyšení na speciální e-kartě. Po vydání desky vyrazí sestava ze Stockholmu na evropské turné.


Rihanna - Music Of The Sun (Universal)
web / preview / psali jsme

Rihanna - Music Of The Sun
© facebook interpreta
Rihanna je teprve sedmnáctiletá zpěvačka, která pochází z Barbadosu, je krásná a talentovaná, a pro vás ji objevil rapper Jay-Z. Její hit "Pon De Replay" míchající prvky r'n'b, hip hopu a dancehallu je hitem tohoto léta všude na světě (v Americe atakoval dokonce číslo jedna hitparády). Na albu hostují jamajské hvězdy Elephant Man, Kardinal Offishall nebo Vybz Kartel. Pět skladeb z alba je ke slyšení na oficiálním jejím webu.
Babyface - Grown & Sexy (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Babyface - Grown & Sexy
Jeden z nejúspěšnějších r'n'b a popových producentů 80. a 90. let Babyface pokračuje ve své pěvecké kariéře. Je to jeho deváté album, které přichází čtyři roky po tom předchozím "Face 2 Face". Album natočil se svým dlouholetým parťákem Darylem Simmonsem a spoluprodukoval ho Gregg Pagani (má prsty v nahrávkách LeAnn Rimes nebo Willa Smitha). Videoklip k prvnímu singlu "The Loneliness" je k vidění v sekci multimedia na jeho webu.
Vivian Green - Vivian (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Vivian - Vivian
© facebook interpreta
Druhé album soulové zpěvačky z Filadelfie, které je podle prvních ohlasů více pop než neo-soul (v jehož duchu se nesl dva roky starý debut "Love Letter"). O produkci se postarali hiphopoví beatmakeři Scott Storch a Che Vicious. Skladby z desky jsou ke slyšení v playeru na jejím oficiálním webu, navíc se můžete podívat i na videoklip k prvnímu singlu "Gotta Go Gotta Leave (Tired)".


Iron Maiden - Death On The Road (EMI)
web / preview / psali jsme

Iron Maiden - Death On The Road
© facebook interpreta
Živé dvojalbum klasiků britského heavy metalu, které kapela nahrála na svém posledním evropském turné před dvěma lety v německém Dortmundu. Album sestříhal podobně jako jejich nejslavnější živák "Rock In Rio" člen kapely Steve Harris. Album obsahuje i aktuální britský singl "Trooper", který vyšplhal na číslo pět.



NÁZORY
  • Nové desky pro 35. týden (Dawe, 28.08.2005 11:18) Reagovat

    Tak z této nabídky mě nejvíc zaujala Rihanna. Ale všimli jste si toho, že píseň "Pon de replay" už prolítla našim rádiovým éterem někde v červnu, a v USA se singl objevil až v červenci. Tentokrát jsme byli napřed. Oslavujme!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele AC/DC Kabát Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu