Mike Oldfield hlásí pokračování alba 'Tres Lunas'

17.08.2005 09:12 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Mike Oldfield N
© mikeoldfield.com
Mike Oldfield před dvěmi roky natočil k oslavě třicetin nově znějící a oprášené "Tubular Bells". Od té doby se věnoval svému virtuálnímu projektu "Maestro" a pomalu chystal další desku. Mezitím se též stihl rozejít se svým vydavatelem a podepsal novou smlouvu s labelem Mercury, kam by v roce 2008 měla přejít i část katalogu, která je zatím pod hlavičkou Virgin Records. Nové album "Light And Shade" vyjde 26. září a mělo by tématicky navázat na tři roky staré "Tres Lunas". Ve stejný den by mělo vyjít i DVD "Exposed" se záznamem z jeho prvního světového turné, jehož audio podoba vyšla na stejnojmenném dvojalbu.

Na novince se Oldfield ponořil více do opětovných pokusů s taneční muzikou. "Light And Shade" je rozděleno na dva tématické disky. První z nich je podle jeho vlastních slov protkán synteticky ambientními náladami, ke kterým jen místy přibyla Mikeova kytarová virtuozita - logicky se tedy nabízí přímá vazba na chill-outové laborování na "Tres Lunas". Druhé cédéčko bude více čerpat z tanečních prvků a mělo by být živější. Taneční postupy si již vyzkoušel na vydařených "Tubular Bells III" a mají přímou vazbu na jeho pobyt na Ibize. Na obou discích se objeví i skladby, které byly chystány pro "Tres Lunas" ("First Steps", "Our Father" a "Ringscape"), ale zůstaly v šuplíku. Nebude chybět ani kompozice "Sunset", jejíž původní verze zazněla v "Maestro". Součástí nahrávky jsou i vokály, které Oldfield natočil pomocí nejnovější verze vokodérového softwaru Vocaloid. Nechme se tedy překvapit, co se za těmito slovy bude doopravdy ukrývat.

Oficiální tracklist novinky je taktéž znám a je následující: Light - Angelique, Blackbird, The Gate, First Steps, Closer, Our Father, Rocky, Sunset / Shade - Quicksilver, Resolution, Slipstream, Surfing, Tears Of An Angel, Romance, Ringscape, Nightshade.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY