shop.musicserver.cz

Nové desky pro 33. týden

Vydáno: 14.08.2005 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Každý týden vychází po celém světě spousty nových desek. S těmi zajímavějšími z nich vás budeme každý víkend seznamovat v rubrice Nové desky. V prvním vydání si představíme nahrávky, které by měly přijít na pulty domácích obchodů s hudbou v pondělí 15. srpna. Mezi nimi jsou i Supergrass, Daddy Yankee, Pras nebo The Rakes.

Nové desky je čerstvá rubrika musicserveru, která bude pravidelně každý víkend přinášet výběr CD, která se po víkendu začnou prodávat v obchodech. Neděláme si samozřejmě nárok na úplnost, spíše chceme upozornit na desky, které jsou nějakým způsobem výjimečné. V seznamech čerstvých alb se budeme snažit najít kompromis mezi nabídkami velkých firem (tedy deskami, které se reálně objeví v domácích obchodech s hudbou) a zajímavými nahrávkami malých vydavatelství, které do Česka obvykle putují různými cestami. V prvním případě se budeme, pokud možno, řídit datem vydání u nás, v druhém datem, kdy se desky objeví na mezinárodním trhu a bude možné si je objednat nebo koupit v digitálních obchodech. A co tedy vychází v pondělí 15. srpna?

Daddy Yankee - Barrio Fino (Universal)
web / psali jsme

Daddy Yankee - Barrio Fino
© facebook interpreta
V Česku vychází deska velké hvězdy portorikánského stylu reggaeton, autora a interpreta hitu "Gasolina". Daddy Yankee je v latinské Americe megahvězdou, prodává miliony desek a díky trháku "Gasolina" se začíná prosazovat i ve zbytku světa. Povětšinou španělsky zpívaná deska obsahuje i aktuální, pro změnu anglicky zpívaný singl "Like You". Ukázky z alba jsou ke slyšení v sekci audio jeho webové stránky, videoklip "Gasolina" je k vidění tady.
The Rakes - Capture/Release (V2)
web / psali jsme

The Rakes - Capture Release
© facebook interpreta
Tipovaní mnohými jako největší objev letošního léta, londýnští pásci The Rakes startují se svým debutovým albem "Retreat / Capture". Kombinují punkovou energii, chytré rockové postupy, nadhled v textech a britský hudební tisk je vynáší do nebes. Album snese srovnání třeba s Franz Ferdinand nebo Bloc Party. Obsahuje singly "22 Grand Job", "Retreat" a aktuální "Work, Work, Work (Pub, Club, Sleep)". Videoklip k "Work Work Work" najdete na úvodní stránce jejich webu.
Pras - Win, Lose Or Draw (Universal)
web / psali jsme

Pras - Win Or Lose
© facebook interpreta
Nejméně viditelný a také nejméně úspěšný člen Fugees se vrací s druhým sólovým albem po dlouhé pauze. Z debutové desky vyprodukoval hit "Ghetto Superstar (That's What You Are)", ale to bylo už před sedmi lety. Poté zkoušel hereckou kariéru a nyní se vrací zpět k rapu. Na druhém albu mu hostují Sean Paul, parťák z Fugees Wyclef Jean a uslyšíte na něm také hiphopovou coververzi "I Still Haven't Found What I'm Looking For" od U2.
Rick James - Rick James Forever (Sanctuary Records)
web / psali jsme

Rick James
© facebook interpreta
Definitivně poslední album loni tragicky zesnulého funkového buřiče, autora hitů jako "Superfreak" (který proměnil v "U Can't Touch This" MC Hammer) nebo "'Give It To Me Baby". Obsahuje materiál, který 56-tiletý James natáčel těsně před smrtí pro své comebackové dvojalbum. Mezi hosty jsou i jeho dcera Ty, Johnny Gill nebo Howard Hewett. Po vydání desky by měla následovat série vzpomínkových koncertů, kde se jeho památce budou klanět současné hvězdy.
Supergrass - Road To Rouen (Parlophone/EMI)
web / psali jsme

Supergrass - Road To Rouen
© facebook interpreta
Páté album nenapravitelných adolescentů z britského Oxfordu, kteří diktovali tempo v britském rocku na konci 90. let minulého století. Novou desku natočili s pomocí netradičních nástrojů jako trumpety a smyčců, citery i ukulele a podle prvních ohlasů zní deska překvapivě dospěle. Video k pilotnímu singlu "St. Petersburg" je k vidění na stránce věnované desce. Album vychází v době, kdy Supergrass koncertují v Americe.
Robert Post - Robert Post (Universal)
web / psali jsme

Robert Post - Robert Post
Norský pop-rockový zpěvák, který chystá atak na Británii svým bezejmenným debutem, jehož vydání bylo nachystáno přesně na začátek jeho turné po ostrovech. Jeho anglicky zpívanou sólovou desku produkoval Mike Hedges, který stojí za alby Manic Street Preachers nebo The Cure. Kompletní album je v ukázkách ke slyšení v sekci audio jeho oficiálního webu. Videoklip k pilotnímu singlu "Get None" je k vidění po zaregistrování tady.
Ringside - Ringside (Geffen/Universal)
web / psali jsme

Ringside - Ringside
© facebook interpreta
Nové album skupiny hollywoodského herce Balthazara Gettyho a módního návrháře Scotta Thomase se nese na vlně míchání elektroniky, rocku a popu. Hudební kritika je srovnává s excentrikem Eels. Videoklip k prvnímu singlu "Struggle" je k vidění v sekci download jejich webu. Na stejném místě si můžete poslechnout i další celé tři skladby z desky a stáhnout si taneční remix písničky "Tired Of Being Sorry".
Různí - Crazy Frog Presents Crazy Hits (Warner Music)
web / psali jsme

Crazy Frog - Crazy Hits
© facebook interpreta
"Beh-ding ding ding ding dididing ding bing bing pscht," iritující žabák se vrací, tentokrát v albovém balení. Nabízí taneční verze klasických šlágrů včetně Felixova "Don't You Want Me","Pump Up The Jam" Technotronic nebo melodií ze seriálu "Dallas" a filmové série "Růžový panter". Obsahuje samozřejmě také hit "Axel F." a nový singl "Popcorn". Web nabízí preview dalších skladeb a také kus videa k "Popcorn". V Británii byla deska minulý týden na čísle pět albového žebříčku.
Příští víkend čekejte další informace o nových deskách, které vyjdou 22. srpna.

NÁZORY
  • SUPER (Dawe, 14.08.2005 14:02) Reagovat

    Album Daddy Yankee si urcite koupim a Crazy Frog samozřejmě taky :-D Jinak tahle nová rubrika Nová alba je dobrej nápad!

  • jj (Elessar, 14.08.2005 20:59) Reagovat

    konečne raz v čomsi s Daweom súhlasím :)
    Samozrejme nie v tom, že si kúpim Crazy Froga, ale v tom že je to fajn nápad...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu