shop.musicserver.cz

Znovuzrození krásky z Bronxu

Vydáno: 22.03.2005 11:00 v sekci Recenze - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Její poslední album "This Is Me... Then" vyšlo na konci roku 2002. Jennifer Lopez usoudila, že je čas vrátit se zpět. Novinkový počin "Rebirth" obsahuje jedenáct skvělých tracků a navíc verzi "Get Right" s rapperem Fabolousem. Ale ten rozhodně není jedinou hvězdou, která se na CD podílí.

7/10

Jennifer Lopez - Rebirth

Celkový čas: 48:17

Skladby: Get Right, Step Into My World, Hold You Down (Featuring Fat Joe), Whatever You Wanna Do, Cherry Pie, I Got You, Still Around, Ryde Or Die, I. Love, He'll Be Back, (Can't Believe) This Is Me, Get Right (Featuring Fabolous)

Vydavatel: Sony BMG

Je rok od roku krásnější, potřetí vdaná a už nechce, aby jí někdo říkal J.Lo. Z nepříliš známé herečky a tanečnice se postupně stala světoznámá zpěvačka, herečka, návrhářka a celebrita. Jennifer se nikdy ani jednomu ze svých "pracovních sektorů" nevěnovala zcela naplno, možná i proto, že ani v jednom není zcela dokonalá. Jako herečka je hodnocena nepříliš vysoko, jako zpěvačka nedisponuje příliš silným hlasem, což ale kompenzuje schopností udržet tón, protože i při svých tanečních kreacích málokdy zní její zpěv falešně. Snad jen tanec a krása by se daly považovat za oblasti, kde působí zcela bezkonkurenčně. Rozhodně nechci o Jennifer mluvit nějak hanlivě, předchozí řádky jsou jen jakýmsi ohledem za jejím dočasným působením. Myslím si ale, že nebýt její krásné tváře, nebyla by tam, kde dnes je, a už vůbec by nevydávala své čtvrté řadové album "Rebirth", na kterém se kromě už známého Coryho Rooneyho, který s Jennifer spolupracuje od samých začátků, podílelo i několik zajímavých hostů.

Při prohlížení bookletu mě hodně zarazila jedna věc. Jenny z Bronxu se totiž podílela na sepsání pouze dvou písní. Překvapuje mě to především proto, že na posledním albu "This Is Me... Then" se podílela skoro na všech. A i když její texty nejsou bůhvíjakým básnickým počinem, pocit poslechu zpěvaččiných vlastních slov rozhodně může umocnit požitek z hudby. Ten ovšem na tomto albu odpadá, a proto se nyní zaměřím pouze na samotný "výrobek". Musím říct, že z alba "Rebirth" mám docela rozporuplné pocity. Ještě před vydáním se šířily zprávy o tom, že na novém albu se Jennifer vrací ke svým latinskoamerickým kořenům. Předpokládám, že ti lidé, kteří to psali, s tímto albem nepřišli vůbec do styku. Všechno je totiž úplně jinak. Jisté je, že oproti "oddychovému" "This Is Me... Then" je "Rebirth" odvázanější. Pro spoustu posluchačů bude asi ze začátku také hůře stravitelné než předchozí počiny. Oproti nim vyžaduje novinka delší a důkladnější naposlouchání, ve srovnání s kterýmkoliv albem, které Jennifer vydala, není tak přímočaré. Na jednu stranu to může řadu lidí odradit, na druhou je ale výhodou, že se neoposlouchá stejně snadno jako třeba "J.Lo".

Úvodní skladba "Get Right" je producentsky velmi neoriginální. Dle mého názoru připomíná "Crazy In Love" Beyoncé od začátku do konce. Vinu nese autor Rich Harrison, který se na obou podílel jako autor i producent. I když jde o skladbu hodně chytlavou a jasnou hitovku, myslím, že když už se Jennifer rozhodla na album zařadit materiál od jiných autorů, tak mohla dávat větší pozor na to, aby si uchovala jistou dávku "originality". Ze známějších jmen, která se na albu podílela, by stál za zmínku třeba Timbaland, který produkoval píseň "He'll Be Back", o níž se mluví jako o možném třetím singlu, či manžel Marc Anthony, který s Jennifer napsal a produkoval "(Can't Believe) This Is Me", jež asi nejvíce vyčnívá z alba, protože oproti ostatním je laděná tak trochu do rocku a třešničkou na dortu jsou skvělé smyčce. U této skladby nelze v žádném případě mluvit o r&b. Škoda, že se Anthony nepodílel i na dalších kouscích, protože jeho spolupráce je pro Jennifer velkým přínosem a opět ji posouvá o kousek dál. Další věc, která zcela nezapadá, je "Cherry Pie" (zároveň se jedná o druhou skladbu, na níž Jennifer autorsky participovala), která je lehce máznutá rockem. Jde o píseň hodně svěží a "letní". Zbytek už je víceméně r&b tak, jak ho známe z některých skladeb alba "This Is Me... Then". Třeba druhý singl "Hold You Down", na němž hostuje Fat Joe, by se dal označit za jakýsi klon "All I Have". Jednu věc ale na albu opravdu nechápu - jde o závěrečnou "Get Right", která je zcela totožná s trackem číslo 1 a liší se pouze přítomností Fabolouse. Když jsem se dověděl, že na albu bude skladba "Get Right" dvakrát, čekal jsem, že podruhé se bude jednat o remix, ke kterému bylo natočeno i video. Dvojí přítomností stejného singlu ale album trochu ztrácí na kráse.

Jennifer rozhodně nechce být z řádu zpěvaček, jež se usadí v jednom stylu, který jim sluší a kterému se pak plně věnují. Řekl bych, že stejně jako Madonna se nechce opakovat. Zatímco album "On The Six" se neslo na vlně jakéhosi latin soulu, ve kterém pak se špetkou klasického r&b a vkusného popu pokračovalo "J.Lo", následované už zcela "odlatinovaným" "This Is Me... Then", které se ale pěkně poslouchalo především díky příjemným melodiím a pohodovému zvuku. "Rebirth" je o něco dravější, ale bohužel už ne tak pohodové a snadno poslouchatelné jako zmiňovaný předchůdce. Na jednu stranu je fajn, že Jennifer jde dál, ale občas se mi stýská po starých časech a rád bych zase slyšel něco ve stylu "Waiting For Tonight" či "If You Had My Love".

NÁZORY
  • Hrůza (asdfghj, 23.03.2005 17:39) Reagovat

    ...viz nadpis...

  • Skvělý (Jana, 24.03.2005 14:37) Reagovat

    Myslím si, že toto CD je skvělé. Nejlepší je Step in to my world, Get right a Ćan´t believe (this is me)... Perfektní

  • To Janka (Liam Gallagher, 24.03.2005 15:11) Reagovat

    Hulila by si mi penis,to by sme nahrali na magnetofon a znelo by to lepšie,ako tento novy album tejto kurvy!Je to sračka najvačšieho kalibru!

  • l (l, 24.03.2005 16:08) Reagovat

    l

  • To Liam Galangher (Adriana, 24.03.2005 19:16) Reagovat

    Ty chudáčku, vylejvej si svoje srdce někde jinde. Tehle web není pro 12leté chlapce.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Jennifer Lopez je na desce "This Is Me... Now" zahlcená (sebe)láskou (13.03.2024 08:30)
- JLo opět na vrcholu. Představila světu nový videoklip (01.03.2024 11:16)
- Nejvíc nej: Pět nejlepších balad od Jennifer Lopez zpívaných ve španělštině (23.02.2024 08:00)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Jennifer Lopez konečně vydává novou desku a osobní filmovou odyseu (17.02.2024 08:34)
- Láska na prvním místě. Jennifer Lopez za pár dnů vydá novou desku i netradiční filmový muzikál (10.02.2024 16:14)
- Jennifer Lopez bude na novém albu vyprávět svůj životní příběh. Dívejte se, jak tančí na svých svatbách (12.01.2024 10:14)
- Jennifer Lopez oznámila novou studiovku "This Is Me… Now". Naváže jí na 20 let staré album "This Is Me... Then" (29.11.2022 11:55)
- Video: Dokument o Jennifer Lopez "Halftime" míří na Netflix. Podívejte se na trailer (07.06.2022 15:08)
- Nové desky 5/2022 - od Korn přes Bastille po Jennifer Lopez (08.02.2022 17:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu