Dave Matthews Band se zabydleli v novém studiu

27.02.2005 11:37 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Dave Matthews Band N
© www.mtv.com
Od dob nahrávání "Busted Stuff" (2002) prošla kapela Dave Matthews Band hned několika výraznými změnami. Jednak se muzikanti odstěhovali ze svého studia v Charlottesvillu, jednak si najali ostříleného Marka Batsona, koproducenta několika písní z Eminemova alba "Encore" a spolupracovníka zpěvačky Gwen Stefani či rappera 50 Centa. Důvodem není nic jiného než přípravy šesté, zatím bezejmenné desky.

Prvotní verze nových písní vznikaly v říjnu minulého roku, kdy se DMB vrátili z turné Vote For Change. Batson se sešel s každým členem zvlášť a pomohl mu jeho hudební nápady nahrát na pásku. Se vzniklým materiálem pak pracovala celá kapela. "Většina skupin má jednoho či dva šviháky, kteří mají na starost veškerý repertoár. Tihle muzikanti jsou však talentovaní všichni, každý z nich má co říci. Kdybychom to takhle vydrželi ještě nějaký ten měsíc, měli bychom minimálně sto písní," řekl k procesu vzniku desky Batson a dodal, že banda Davea Matthewse nakonec nastřádala kolem pětadvaceti nových skladeb.

Album, které dle frontmana Matthewse "zpracovává témata lásky, života, Boha, smrti a sexu", by mohlo dle předběžných odhadů vyjít ještě v květnu tohoto roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY